Warmtepomp Holsloot

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Holsloot. Een baanbrekende methode om je huis te verwarmen. Dit product creëert warmte in appartementen en eventueel voor warm water. Deze installatie verbruikt energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een populair alternatief, in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 37 – 50%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer woningeigenaren in Holsloot een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat is het prijskaartje? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op onze site vind je meer details. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Magic Thermodynamic Box installatie.

warmtepomp vergelijken Holsloot

Milieuvriendelijk alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Denkbaar: 51% minder Co2 uitstoot.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €395 op jullie energienota.

Voor alle ruimtes

Voor elk type huis (provincie Drenthe) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Holsloot Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit apparaat produceert daarmee warmte voor je huis. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Deze koelvloeistof gaat snel aan de kook, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel helpt mee aan een schonere aarde. Het kan ook flink geld besparen. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dit varieert enorm per type pomp, en het daadwerkelijke gebruik. De besparing op energie is ongeveer €405 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Juist om deze reden heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De actuele terugverdientijd varieert tussen 9 t/m 10 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€4000€2400€64005 jaar
Lucht-lucht€3000€3000€60008 jaar
Water-water€10300€4300€1460012 jaar
Lucht-water€7800€4300€1210013 jaar
Grond-water€12200€8400€2060014 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Holsloot?

Het monteren van de warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs zijn verplicht te werken via certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Holsloot? In deze buurt handelen diverse gekwalificeerde installateurs. Allemaal gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Geïnteresseerd welke installateur in de regio Coevorden bij jullie kan werken? Vul alle velden van het formulier in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via de vakbekwame warmtepomp vakman in de buurt. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Hellevoetsluis.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn momenteel allerlei oplossingen. Ieder met een kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4500 tot ongeveer €21000. Het prijskaartje komt tot stand door de techniek. Echter, ook de vergoeding voor de installateur is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). De goedkoopste optie is een hybride systeem. Deze haal je in huis vanaf €4700, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een systeem met grondboring is aannemelijk prijziger. Reken op tarieven vanaf €20000 inclusief boren, boiler en installatie. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Holsloot.


Type warmtepompPrijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (van o.a. Energie EST)€3750
Water/water (bijv. Galletti)€8700
Grond / water (zoals Alpha Innotec)€8400
Hybride (via o.a. Daikin)€7500

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Zo kun je denken aan huidige energieverbruik, de locatie (rijtjeshuis, oud huis, flat, vrijstaand, nieuwbouw) de dalen en pieken van het verbruik, en ook het budget speelt een grote rol. Voor het gemak onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Hierna ontvang jij een beschrijving van zo’n pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en zorgt voor warm water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en ondersteunt als het echt koud is. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en is geschikt voor woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus ook voor een warmtepomp Hijken). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Je hebt al bijdragen vanaf €1800, maar lopen op tot €11500. Bij het laten installeren van de hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1100. In het geval van een pomp in de grond loopt dit op tot €7500. De ISDE toelage gaat hand in hand met de zuinigheid van het product. Hierna vind je hedendaagse subsidies in Holsloot bij 3 type aansluitingen.


SysteemMerkTypeKWSubsidie
Lucht/waterClimavenetaMICS-N 0182FFT340€4550
Water/waterECOTEQMW 12 W/W12€3000
GrondboringWeiderSW150eso11,00€2900

warmtepomp-Holsloot


Warmtepomp offerte aanvragen Holsloot

Op je gemak de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Holsloot. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Vergis je niet: Selecteer niet lukraak de goedkoopste. Houd ook rekening met de after sales service. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop met “vergelijken”, geef antwoord op de vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van regionale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Holsloot.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Subsidie is mogelijk
Eigen bespaarassistent

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Simpele interface
Enorme besparing mogelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Onderhoudsarm
Een lagere energienota

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Aantrekkelijke subsidies
Minder schadelijke stoffen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
Eenvoudige installatie
Hoge besparingen mogelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Compacte systemen
Reduceer energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Onderhoudsarm
Verminding schadelijke

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Eenvoudig te installeren
Besparen op gasverbruik

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
A++ Energielabel
Lagere energielasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Verwarmen op duurzame manier
Zeer energiezuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Vele jaren ervaring
Een groene installatie

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Hoge subsidies mogelijk
Goed voor later


Zonneboiler Holsloot

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Holsloot: een zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Dit concept gebruikt de zon als duurzame energiebron. Deze zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) voor het verwarmen van water. Door deze tool bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? Een zonne-boiler van 1 m2 voorziet in +/- honderd m3 gas. De zonneboiler verwarmt ruwweg tussen de 60 en 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het systeem kent 3 pijlers: De collector op het dak (in lijn met zonnecellen), het warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Holsloot bedraagt momenteel ongeveer €3750. Dat is inclusief plaatsing. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let op: De zonneboiler coöperereert met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het water (temperatuur) tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Holsloot

In combinatie met een warmtepomp nemen veel woningen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Holsloot opwekken. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Meerdere zonnepanelen, omvormer en een handige vakman die het installeert. De prijs bedraagt ergens tussen de €4000 en €6400. Opletten: de prijs heeft alles te maken met o.a. het aantal panelen en de capaciteit van de panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebaseerd op de vergelijker ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je inzichtelijk hebt wat jullie jaarlijkse stroomverbruik is

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Holsloot.