Warmtepomp Hertme

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Hertme. Het is een nieuwe methode om je huis te verwarmen. Dit product zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Dit product werkt op stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot reduceert met 40 – 67 procent. En ook je energierekening daalt. Mede door de subsidieslaat een groeiend aantal bewoners van Hertme een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder tref je de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Daikin installatie.

warmtepomp vergelijken Hertme

Milieuvriendelijk alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Tot 56% schonere (Co2) uitstoot.

Een lagere energienota

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €305 op de energienota.

Voor elk woonhuis

Voor elk type huis (provincie Overijssel) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Hertme Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit systeem produceert daarmee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar het verbruik van gas neemt af. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het apparaat haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een koelvloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeibare stof kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Een warm huis en warm water!
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor een schonere aarde. Maar het bespaart je ook geld. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat verschilt enorm per systeem, en het concrete gebruik. De besparing op energie ligt al gauw op €390 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Hiervoor moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De huidige terugverdientijd ligt ergens tussen de 9 – 12 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€4300€2500€68007 jaar
Lucht-lucht€2900€3300€62007 jaar
Water-water€9900€4000€1390010 jaar
Lucht-water€8200€4000€1220014 jaar
Grond-water€11800€8500€2030016 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Hertme?

Het aanbrengen van de warmtepomp is een vak apart. Installateurs hebben te dealen met verschillende eisen en verplichtingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Hertme? In deze streek zijn er tal van vakkundige vakmensen. Allemaal gespecialiseerd in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Nieuwsgierig of zo’n installateur in en rondom Borne werkzaam is? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je krijgt een offerte via deze ervaren warmtepomp expert in de buurt. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Heel.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn vandaag de dag allerlei oplossingen. Elke installatie met een eigen prijskaartje. De investering van een warmtepomp begint rond de €5000 tot +/- €21000. Het prijskaartje zit deels in de machine zelf. Onderschat het niet, ook het plaatsen is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het meest betaalbare systeem is nog steeds een hybride pomp. Deze is verkrijgbaar vanaf €4800, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een pomp onder de grond is niet voor de kleine portemonnee. Reken op tarieven vanaf €25000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Hertme.


Type warmtepompPrijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld ECOTEQ)€7500
Water/water (zoals Galletti)€26100
Grond/water (via bijv. Weishaupt/Monarch)€8700
Hybride (door Daikin)€5700

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Bijvoorbeeld het huidige gasverbruik, grootte van je woning (oud huis, jaren 30 woning, nieuwbouw, vrijstaand, 2 onder 1 kap) aantal personen in het huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. Vaak differentiëren we drie soorten producten. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand ontvang jij details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Een warm huis zonder aardgas en levert water voor douchen en afwas. Alleen geschikt voor huizen met uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en ondersteunt als het echt koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Uitermate handig voor veel huizen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus ook voor een warmtepomp Hellevoetsluis). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Subsidies zijn er vanaf €1000 oplopend tot €9900. Op zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1100. Op een geothermische variant kan dat oplopen tot €8400. De ISDE hulp wordt gebaseerd op de mate van zuinigheid van de pomp. In de tabel vind je voorbeelden van subsidies in Hertme bij 3 type aansluitingen.


SysteemMerkModelKWSubsidie
Lucht/waterClimavenetaBRN2 0025m60€1750
Water/waterDaikinEWWP-035KBW1N36€5250
GrondboringWaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5010.5 (G/W)9,00€2800

warmtepomp-Hertme


Warmtepomp offerte aanvragen Hertme

Op je gemak de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Hertme. Wie biedt bij de beste deal? Niet vergeten: Kies niet zomaar de scherpste offerte. Neem ook zaken in acht als service en garantie. Een persoonlijke offerte ontvangen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Hertme.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Innovatief en energeizuinig
Reduceer energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Hybride of standalone
Zeer energiezuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Lucht en water mogelijkheden
Verminding schadelijke

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Werkt het hele jaar
Ook gunstig voor de portemonnee

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Innovatief en energeizuinig
Korte termijn rendamenten

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Simpele interface
Bespaar tot honderden euro’s

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Natuurlijke warmte
Minder betalen voor gas + stroom

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Hoge subsidies mogelijk
Goed voor later

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Laag energieverbruik
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Eenvoudig te installeren
Verlaag je vaste lasten

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Innovatieve techniek
Een groene keuze

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Vele jaren ervaring
Bespaar honderden euro’s


Zonneboiler Hertme

Een andere optie om energie te besparen in Hertme: zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit artikel gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Een zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Door middel van dit product gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom? 1m2 aan zonneboiler oppervlak verschaft +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. De zonneboiler produceert bij benadering de helft van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Dit product bestaat uit: Gunstig gelegen zonnecollectoren (in lijn met zonnecellen), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (of warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Hertme begint vanaf €6000. Het systeem wordt dan geplaatst. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Check: Het apparaat werkt standaard samen met een HR-ketel om de watertemperatuur tot acceptabele kwaliteit te brengen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Hertme

Samen met de populaire warmtepomp kiezen steeds meer consumenten ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Hertme genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Diverse zonnepanelen, zo’n omvormer en een vakkundige installateur die de montage regelt. Het prijskaartje varieert tussen de €3500 en €5300. Belangrijk: de kostprijs hangt sterk af van het m2 oppervlak aan panelen en de capaciteit van de panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Gebaseerd op de website kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je een idee hebt wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Hertme.