Hitachi Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van Hitachi. Dit is een populaire aanpak om je huis energiezuinig te verwarmen. Zo’n installatie draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit product maakt gebruik van energie om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Het is dus een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot reduceert met 43 – 65%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Aangedreven door enorme subsidies laten meer en meer huishoudens een Hitachi warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn de kosten? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze website ontdek je hulp en advies. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp Aermec.

warmtepomp van Hitachi

Duurzaam systeem

Je kunt helemaal gasvrij leven. Haalbaar: 47% minder Co2 uitstoot.

Lagere energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €260 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elk huis

Voor alle woonruimtes is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Hitachi warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt de Hitachi warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de Combi Lite RAS2.5WHVN + RWD2.5NWLE200S) haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Deze installatie genereert zo warmte voor je huis. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, echter zal je gas-afname minimaliseren. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De machine onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een koelvloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze koelvloeistof heeft een laag kookpunt, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Hitachi?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Neem bijvoorbeeld de Combi Lite RAS2.5WHVN + RWD2.5NWLE200S? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan op het ogenblik allerhande systemen. Elke pomp met een ander kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4200 tot +/- €20000. De kostprijs komt tot stand door het apparaat. Vergeet niet: ook de installatie is een dure aangelegenheid.

Het instapmodel is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze heb je al vanaf €4900, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een systeem met grondboring is aanzienlijk kostbaarder. De kosten daarvoor zijn zo’n €24000 (inclusief grondboring en installatie). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van Hitachi. Je kunt ook direct een warmtepomp kopen in Hilversum.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €10000
Water-water €23000
Lucht-lucht €8000
Lucht-water €4000
Hybride €3000

warmtepomp Hitachi


Hitachi warmtepomp offerte aanvragen

Op je gemak het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende producten van Hitachi. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Niet vergeten: Selecteer niet eenvoudigweg voor de goedkoopste leverancier. Net zo belangrijk als prijs zijn service en garantie. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop met “vergelijken”, geef antwoord op de vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie. Aangesloten installateurs door het hele land, dus ook warmtepomp plaatsen in Barendrecht behoort tot de opties.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een voorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope Hitachi warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Snel alle installaties vergelijken. Denk aan de Hitachi Combi Lite RAS2.5WHVN + RWD2.5NWLE200S.