Aermec Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van Aermec. Een vernieuwende manier om je huis te verwarmen. Dit systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit systeem gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een innovatief en groen alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 47 tot 59 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer gezinnen een Aermec warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn de kosten? Uit welke systemen kan ik kiezen? Via warmtepompaanbieders.nl tref je alle informatie! Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp Robur.

warmtepomp van Aermec

Duurzaam verwarmen

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Tot 59 procent schonere (Co2) uitstoot.

Een lagere energienota

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €420 op de energierekening.

Voor elk huis

Voor vrijwel elke woning is duurzame warmte mogelijk.

Werking en kosten van de Aermec warmtepomp Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een Aermec warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de ANK020H) maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit systeem transformeert dit in warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Opmerkelijk: de consumptie van stroom wordt minder, echter verbruik je geen/minder gas. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciale vloeistof gaat naar de compressor. Zo’n koudemiddel kan snel aan de kook worden gebracht en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Aermec?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Bijvoorbeeld het type ANK020H? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan thans ontzettend veel soorten pompen. Allemaal met een ander kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4600 – €22000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met de techniek. Onderschat het niet, ook de plaatsing van de pomp is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs).

De voordeligste variant is doorgaans de hybride ketel. Deze heb je al vanaf €4600, inclusief de materialen en plaatsing. Een bodem-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. Kosten: reken op ongeveer €23000 inclusief boren, boiler en installatie. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Aermec. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Almere.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Grond-water €10000
Water-water €12000
Lucht-lucht €7000
Lucht-water €10000
Hybride €9000

warmtepomp Aermec


Aermec warmtepomp offerte aanvragen

Gemakkelijk het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende producten van Aermec. Het is lastig om de juiste te kiezen. Niet vergeten: Selecteer niet vanzelfsprekend de laagste prijs. Bekijk ook de garantie en servicevoorwaarden. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop hieronder, beantwoord de gestelde vragen en ontvang advies + offerte op maat. Dit kan in heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Rijswijk is mogelijk.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope Aermec warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Hier vergelijk je alle systemen. Onder andere de Aermec ANK020H.