Warmtepomp Hilversum

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Hilversum. Een innovatieve manier om een huis op te warmen (en te koelen). Dit apparaat genereert de verwarming voor huizen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit product wendt stroom aan om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een verantwoord alternatief voor de traditionele cv-ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 mindert met 39 tot 65%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door de relatief hoge subsidies laten meer en meer gezinnen in Hilversum een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Hoeveel ben ik kwijt? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina ontdek je hulp en advies. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Hautec installatie.

warmtepomp vergelijken Hilversum

Duurzaam systeem

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Tot 45% CO2 besparing.

Bezuinigen op energiekosten

Geholpen door een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €390 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elk huis

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Noord-Holland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Hilversum Streef jij ook naar een woning zonder gas? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Zo’n installatie gebruikt dit voor bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Dus: de consumptie van stroom wordt minder, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De pomp haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar de compressor gebracht. Deze unieke vloeistof gaat snel aan de kook, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een schonere lucht. Maar het bespaart je ook geld. Wat ga ik besparen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en de toepassing ervan. De besparing op jouw energienota is plus minus €345 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Door dit gegeven dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De gemiddelde terugverdientijd ligt in de range tussen de 6 en 15 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2300 €6100 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €3100 €6400 7 jaar
Water-water €10500 €4400 €14900 11 jaar
Lucht-water €8400 €4400 €12800 12 jaar
Grond-water €12100 €8300 €20400 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Hilversum?

Het aanbrengen van zo’n warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs moeten werken conform certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Hilversum? In deze regio handelen een groot aantal vakbekwame installateurs. Vaak erg toegespitst op de installatie + inspectie van wtw-systemen. Benieuwd of er een installateur in de gemeente Hilversum bij jullie kan werken? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en je krijgt een offerte van de gecertificeerde warmtepomp specialist in de buurt. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Heibloem.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan momenteel allerhande systemen. Allemaal met een ander prijskaartje. De kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4000 en €21000. De hoge prijs zit’m voor een groot deel in de pomp. Let op: ook het plaatsen is prijzig. De goedkoopste optie is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze is verkrijgbaar vanaf €5000, inclusief de materialen en plaatsing. Een pomp onder de grond is prijstechnisch ongunstiger. Dit begint vaak vanaf €23000 voor de complete levering en plaatsing. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Hilversum.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht-water (bijv. ELCO) €12600
Water-water (o.a. Galletti) €12000
Grond-water (bijv. Western Airconditioning) €8400
Hybride (van Daikin) €7200

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk type warmtepomp moet ik hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Bijvoorbeeld de huidige gas- en stroom consumptie, de woning eigenschappen (oud huis, rijtjeshuis, vrijstaand, 2 onder 1 kap, nieuwbouw) aantal personen in het huishouden, en zeker ook jullie budget. Voor het gemak hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hierna ontvang jij info die je helpt bij het kiezen van een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Een warm huis zonder aardgas en levert water voor douchen en afwas. Alleen geschikt voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Zorgt voor warmte in huis. Je CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en wordt meer en meer geplaatst in ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus ook voor een warmtepomp Hertme). Onze overheid regelt dit allemaal. Er is al een subsidie vanaf €2000 en kunnen toenemen tot €11900. Met zo’n hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1200. In het geval van een pomp in de grond incasseer je zo €7900. De ISDE bijdrage wordt gegrond op de energiezuinigheid van het product. In de tabel vind je actuele subsidies in Hilversum bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Climaveneta i-KIR-MTD 0121t 230 €3900
Water/water Danfoss DHP-L Opti Pro+ 10 12 €3000
Grondboring Waterkotte Eco Touch DS 5020.5 Ai NC (G/W) 14,00 €3200

warmtepomp-Hilversum


Warmtepomp offerte aanvragen Hilversum

Online de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Hilversum. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Belangrijk: Kies niet domweg de laagste prijs. Net zo belangrijk als prijs zijn service en garantie. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de gestelde vragen en start met besparen op gas en energie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een prijsvoorstel van installateurs in de buurt.
 8. Neem alle projecten door en en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Hilversum.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Een natuurlijke keuze
Ook gunstig voor de portemonnee

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Veelzijdig gebruik
Verantwoord verbruiken

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Combineren met vloerverwarming
Verlaag je vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Altijd vermogen beschikbaar
Goed voor later

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Hybride of standalone
Eigen bespaarassistent

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Goede garantie
Bespaar energie en CO2-uitstoot

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Voor elk afgiftesysteem
Zeer energiezuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Vele jaren ervaring
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Ook in de winter werkzaam
Op lange termijn voordelig

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Eenvoudig te installeren
Duurzame verwarming

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Natuurlijke warmte
Zeer energiezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Hoog tapwater rendement
Ook gunstig voor de portemonnee


Zonneboiler Hilversum

Op een andere manier energie besparen in Hilversum: een zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit artikel gebruikt de zon als duurzame energiebron. De zonneboiler werkt op het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Aan de hand van zo’n boiler bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dat werkt? 1m2 aan zonneboiler oppervlak staat gelijk aan een gasbesparing van 100M3. Een zonneboiler verschaft zo’n tot 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het is een 3 componenten systeem: Een zonnecollector op het dak (een soort zonnepaneel), het warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (ook wel warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Hilversum begint vanaf €4250. Dit is met montagekosten. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Goed om te weten: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een standaard CV-ketel om water op consumeerbaar niveau te brengen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Hilversum

Naast een warmtepomp gaan opvallend veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan ben je nog “groener” bezig. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Hilversum genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur om alles aan te sluiten. De gemiddelde prijs ligt tussen de €4250 en €6000. Learning: het prijskaartje heeft alles te maken met bijv. hoeveel panelen je wilt en vermogen dat de panelen leveren. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Op basis van het formulier krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je (bij benadering) weet wat het energieverbruik (gas en stroom) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Hilversum.