Warmtepomp Barendrecht

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Barendrecht. Een vernieuwende benadering om jouw huis op te warmen. Zo’n installatie regelt de verwarming in je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Het systeem maakt gebruik van energie om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een populair alternatief, voor de traditionele cv-ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 40 tot 50%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaten alsmaar meer woningeigenaren in Barendrecht een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Uit welke systemen kan ik kiezen? Via warmtepompaanbieders.nl vind je alle informatie! Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Kensa warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Barendrecht

Duurzame oplossing

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Denkbaar: 49% Co2 vermindering.

Lagere energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €265 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woonruimtes

Voor elk type huis (provincie Zuid-Holland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Barendrecht Stap jij over op duurzame energie? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Deze installatie transformeert dit in geschikte warmte voor een woning. De installatie draait op stroom. Belangrijk: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeibare stof verdampt naar de compressor. Zo’n koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een verminderd broeikaseffect. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat hangt af van het type systeem, en de toepassing ervan. De besparing op jouw energienota bedraagt gemiddeld al snel €295 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Daardoor moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdientijd varieert tussen 6 – 14 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €1800 €5800 6 jaar
Lucht-lucht €3100 €3000 €6100 6 jaar
Water-water €11000 €4000 €15000 12 jaar
Lucht-water €8300 €4000 €12300 12 jaar
Grond-water €11800 €7800 €19600 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Barendrecht?

Het positioneren van zo’n warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs hebben te dealen met allerlei certificaten en wetgeving. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in Barendrecht? In deze gemeente functioneren meerdere bedreven vakmensen. Allen met expertise op het gebied van het plaatsen en onderhouden van de ketel. Belangstelling in of zo’n installateur in de regio Barendrecht werkzaam is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van een bekwame warmtepomp organisatie uit de direct omgeving. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Angeren.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan momenteel velerlei installaties. Elke pomp met een verschillende kostprijs. De kostprijs van een warmtepomp start vanaf €4000 tot +/- €22000. De hoge prijs zit deels in het apparaat. Let op: ook de installatie kan kostbaar zijn. Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Deze haal je in huis vanaf €4900, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grondwater alternatief is flink duurder. Reken op tarieven vanaf €21000 (inclusief grondboring en installatie). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Barendrecht.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht-water (bijv. Alpha Innotec) €5550
Water-water (o.a. Waterkotte) €20700
Grond/water (van o.a. Hautec) €11700
Hybride (via bijv. Aerfor) €6000

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk warmtepomp systeem sluit aan bij mijn wensen? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Zo kun je denken aan energieverbruik, de locatie (jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, oud huis, vrijstaand, rijtjeshuis) de samenstelling van je huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. Voor het gemak onderscheiden we 3 types. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Onderstaand bekijk jij informatie over de keuze voor zo’n installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Verwarmt je hele huis en levert water voor douchen en afwas. Alleen geschikt voor huizen met uitstekende isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Zorgt voor warmte in huis. Een CV-ketel regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en is geschikt voor ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus ook van toepassing op een warmtepomp Baars). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1300, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €10300. In het geval van een hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1800. In het geval van een systeem met grondboring heb je recht op meer, tot wel €8600. De hoogte van de ISDE subsidie komt tot stand op basis van de zuinigheid van de warmtepomp. Nu vind je actuele subsidies in Barendrecht bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Sundez (Copeland) Sundez SDRS-300-A-S / Copeland LWP45.0–300-A-S 450 €1100
Water/water CLINT CWW/K/WP 18 7 €2800
Grondboring Hautec HCS-PK-242K (88SU2301SDPN5) 15,00 €3300

warmtepomp-Barendrecht


Warmtepomp offerte aanvragen Barendrecht

Vandaag nog installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Barendrecht. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Niet vergeten: Selecteer nooit vanzelfsprekend voor de goedkoopste leverancier. Houd ook rekening met de service en garantie. Een persoonlijke offerte ontvangen? Ga naar het offerte formulier, geef antwoord op de vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een prijsvoorstel van installateurs uit jullie streek.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Barendrecht.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Innovatieve techniek
Toekomstbestendig

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Zuinig systeem
Verminding schadelijke

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Frequentiegeregeld
Werkt het hele jaar
Efficiënt systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

aroTHERM
Ook in de winter werkzaam
Besparen op vaste lasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Hybride of standalone
Bespaar tot 25% energiekosten

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Voor elk afgiftesysteem
Een lagere energienota

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Ook in de winter werkzaam
Op weg naar een schoner milieu

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Eenvoudige bediening
Reductie van Co2 uitstoot

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Gemakkelijk te plaatsen
Besparen op vaste lasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Aantrekkelijke subsidies
Op weg naar een schoner milieu

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Altijd vermogen beschikbaar
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Onderhoudsarm
Lagere energielasten


Zonneboiler Barendrecht

Een andere optie om energie te besparen in Barendrecht: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit concept gebruikt de zon als energiebron. Deze zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Met deze installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dat werkt? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte genereert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Zo’n zonneboiler levert grof gezegd tussen de 60 en 70% van het benodigde warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: De collector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (dit is de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Barendrecht bedraagt zo’n €3000. Dit is met montagekosten. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Tip: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het water (temperatuur) voldoende warm te krijgen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Barendrecht

Naast een warmtepomp kiezen veel consumenten ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan ben je nog “groener” bezig. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt deze energie zelf inkopen, of het met een alternatief als zonnepanelen in Barendrecht genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, een omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die het installeert. De initiële investering bedraagt ergens tussen de €3250 en €6900. Belangrijk: het tarief wordt sterk bepaald door bijv. hoeveel panelen je wilt en de capaciteit van de panelen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Via onze offerte-tool ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je (bij benadering) weet wat het huidige verbruik is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Barendrecht.