Warmtepomp Assen

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Assen. Het is een nieuwe benadering om een woning te verwarmen en koelen. Dit apparaat dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Zo’n installatie maakt gebruik van stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas wordt gereduceerd met 42 – 56%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaten alsmaar meer huishoudens in Assen een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat is het prijskaartje? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Met behulp van deze website lees jij daarover de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Sanden warmtepomp.

warmtepomp vergelijken Assen

Duurzame oplossing

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Reëel: 60% minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Geholpen door een warmtepomp bespaar je zo’n €435 op de energienota.

Voor alle huizen

Voor elk type huis (provincie Drenthe) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Assen Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit systeem genereert zo verwarmingswater van 40⁰C. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: het stroomverbruik in huis zal toenemen en het gasverbruik neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De installatie haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciale vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor perst deze damp samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. De damp wordt weer vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel helpt mee aan een schonere aarde. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dit varieert enorm per type pomp, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op jouw energienota is ongeveer €290 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Daarom zul je moeten beschikken over spaarcenten. De actuele terugverdientijd ligt in de range tussen de 6 t/m 12 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1800 €6100 5 jaar
Lucht-lucht €3000 €3200 €6200 6 jaar
Water-water €9500 €4500 €14000 12 jaar
Lucht-water €7800 €4500 €12300 14 jaar
Grond-water €12100 €7800 €19900 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Assen?

Het positioneren van de warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten zich houden aan diverse verplichtingen en opleidingen. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Assen? In deze omgeving zijn er meerdere gekwalificeerde vakmensen. Allemaal gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van het WTW. Benieuwd welke installateur in de streek Assen voor jou klaarstaat? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en je krijgt een offerte via de professionele warmtepomp specialist uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Akersloot.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten pompen. Ieder met een kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp begint rond de €4500 tot €20000. Het prijskaartje heeft natuurlijk te maken met de techniek. Echter, ook het plaatsen kan kostbaar zijn. De goedkoopste optie is een hybride systeem. Al te bestellen vanaf €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Een systeem met grondboring is niet voor de kleine portemonnee. Kosten: reken op ongeveer €25000 (inclusief grondboring en installatie). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Assen.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld Alpha Innotec) €6000
Water / water (bijvoorbeeld Venco) €18600
Grond-water (bijv. Hautec) €15900
Hybride (door Wolf) €5100

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk warmtepomp systeem moet ik hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk bijv. aan het huidige gasverbruik, de woning eigenschappen (2 onder 1 kap, oud huis, vrijstaand, nieuwbouw, rijtjeshuis) de isolatie en radiatoren, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Ruwweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hierna lees je uitleg en ondersteuning over een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen geschikt voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Een CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en is geschikt voor huizen met mechanische ventilatie. Goed te combineren in veel woningen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Anevelde). Onze overheid regelt dit allemaal. Er is al een subsidie vanaf €1500 oplopend tot €11100. In het geval van de hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1400. In het geval van een bodem-water installatie incasseer je zo €8500. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de zuinigheid van de installatie. In het overzicht tref je toepasbare subsidies in Assen bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Stiebel-Eltron WPL 15 IKS-2 (231886) 70 €2000
Water/water Climaveneta WW-HT 0121 47 €6500
Grondboring Enerso BW 06 6,00 €2800

warmtepomp-Assen


Warmtepomp offerte aanvragen Assen

Vandaag nog de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Assen. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Vergis je niet: Kies niet lukraak voor de goedkoopste leverancier. Check ook zaken als after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de gestelde vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een kostenoverzicht van installateurs uit jullie streek.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Assen.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
O.a. mechanische ventilatie
Goed voor later

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Werkt met huidige leidingen
Ook gunstig voor de portemonnee

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Brine/water systemen
Eenvoudige bediening
Zeer milieuvriendelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Diverse modellen
Zeer milieuvriendelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Hoge ISDE subsidie
Ook gunstig voor de portemonnee

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Veelzijdig gebruik
Vermindert broeikasgassen

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Altijd vermogen beschikbaar
Verminding schadelijke

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Compatibel met HR-ketel
Schoon & veilig systeem

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Combineren met zonnepanelen
Hoge besparingen mogelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Hoge ISDE subsidie
Toekomstbestendig

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Werkt met gasketels
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
O.a. mechanische ventilatie
Schoon & veilig systeem


Zonneboiler Assen

Een andere optie om energie te besparen in Assen: een zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Deze tool gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Een zonneboiler werkt op basis van zonlicht en warmt water op. Door middel van dit product kan je heel wat energie besparen. Waarom dit het geval is? 1 m2 aan dakoppervlak voorziet in +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler zorgt voor rond de tot 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Dit product bestaat uit: Een speciale collector (variatie op zonnepanelen), het warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (ook wel warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Assen begint vanaf €2250. Dit is met montagekosten. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Goed om te weten: De zonneboiler coöperereert met een standaard CV-ketel om het aantal graden in bepaalde situaties te ondersteunen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Assen

In combinatie met een warmtepomp gaan opvallend veel woningen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, maar ook zelf met zonnepanelen in Assen genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Meerdere zonnepanelen, één omvormer en een vakkundige installateur om alles aan te sluiten. De prijs schommelt zo tussen de €3750 en €6700. Niet vergeten: het aanschaf-tarief wordt sterk bepaald door de hoeveelheid zonnecellen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Via de vergelijker vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je (ongeveer) weet wat het actuele gas- en stroomverbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Assen.