Warmtepomp Harich

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Harich. Een vernieuwende aanpak om een woning te verwarmen en koelen. Zo’n installatie genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Deze installatie wendt stroom aan en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Dit is een “groen” alternatief voor de traditionele cv-ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot daalt gemiddeld met 39 – 57%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Aangedreven door enorme subsidies laten steeds meer consumenten in Harich een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina bekijk jij stappenplannen. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Nilan warmte terugwin installatie.

warmtepomp vergelijken Harich

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Denkbaar: 46 procent CO2 beperking.

Besparen op energierekening

Dankzij een warmtepomp bespaar jij snel €360 op jullie energienota.

Voor alle woonruimtes

Voor vrijwel elke woning (provincie Friesland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Harich Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit apparaat transformeert dit in verwarmingswater van 40⁰C. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Let op: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciale vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeibare stof kookt supersnel, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor perst deze damp samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een minder vervuild milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat ga ik besparen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, plus de toepassing. De bezuiniging op de energierekening ligt vaak rond de €425 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Daarom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De huidige terugverdienperiode bedraagt tussen de 4 – 15 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2100 €6000 7 jaar
Lucht-lucht €3300 €3300 €6600 7 jaar
Water-water €9700 €4600 €14300 12 jaar
Lucht-water €8000 €4600 €12600 13 jaar
Grond-water €12400 €8100 €20500 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Harich?

Het inrichten van een warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten voldoen aan allerlei certificaten en wetgeving. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Harich? In deze plaats werken een hoop capabele installateurs. Allemaal gespecialiseerd in de installatie + inspectie van wtw-systemen. Belangstelling in of zo’n installateur in de streek De Friese Meren werkzaam is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en je krijgt een offerte van de capabele warmtepomp organisatie uit de streek. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Grathem.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Elke installatie met z’n voor- en nadelen. De kostprijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4300 tot €21000. De hoogte van de investering komt tot stand door de machine zelf. Let op: ook het plaatsingswerk is niet goedkoop. De goedkoopste optie is een hybride model. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €5000, inclusief de WTW en het installeren. Een bodem-water systeem is veel kosten-intensiever. Hiervoor betaal je al snel €22000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Harich.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (van o.a. Daikin) €7200
Water / water (bijvoorbeeld Clivet) €18000
Grond-water (bijv. Viessmann) €8400
Hybride (via bijv. Clivet) €3900

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Zo kun je denken aan energieverbruik, de locatie (2 onder 1 kap, flat, vrijstaand, jaren 30 woning, nieuwbouw) de omvang van het huishouden, en natuurlijk budget. Vaak hebben we het over 3 type pompen. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina bekijk jij hulp bij het kiezen van een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Verwarmt je hele huis en regelt warm tapwater. Uitsluitend voor huizen met uitstekende isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Zorgt voor warmte in huis. Je CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en wordt meer en meer geplaatst in woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Uitermate handig voor veel huizen.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Elke gemeente doet hieraan mee (dus evengoed voor een warmtepomp Hagestein). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Je hebt al bijdragen vanaf €1900, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €9900. In het geval van de hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1900. In het geval van een installatie in de grond heb je recht op meer, tot wel €8100. Hoeveel ISDE subsidie je krijg heeft te maken met de duurzaamheid van de warmtepomp. In de tabel vergelijk jij voorbeelden van subsidies in Harich bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water CIAT AQUACIAT ILD 200B 320 €4350
Water/water Climaveneta WWH-HT 0071 30 €4800
Grondboring Thermia Diplomat Optimum G3 8RF 9,00 €2800

warmtepomp-Harich


Warmtepomp offerte aanvragen Harich

Op je gemak de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Harich. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Goed om te weten: Kies niet eenvoudigweg voor de goedkoopste leverancier. Het is ook belangrijk te kijken naar de service en garantie. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, vul je gegevens in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een persoonlijk bericht van installateurs in de buurt.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Harich.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Laag energieverbruik
Ook gunstig voor de portemonnee

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Compacte systemen
Reductie van Co2 uitstoot

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Geschikt voor subsidie
Zeer duurzame oplossing

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Hulp en advies
Een groene installatie

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Gebruikt hernieuwbare energie
Uitstekend rendement

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Innovatief en energeizuinig
Lagere energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Eenvoudige installatie
Bespaar tot 25% energiekosten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Een natuurlijke keuze
Zeer milieuvriendelijk

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Gebruikt hernieuwbare energie
Duurzame verwarming

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Hybride of standalone
Zeer duurzame oplossing

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Veelzijdig gebruik
Verantwoord verbruiken

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Uitgebreide garantie
Zeer duurzame oplossing


Zonneboiler Harich

Op een andere manier energie besparen in Harich: zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit systeem gebruikt de zon als duurzame energiebron. Zo’n zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Met deze installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Voorbeeld: 1m2 aan zonneboiler oppervlak geeft +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler verschaft gemiddeld 50% – 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (dit is de warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Harich bedraagt zo’n €4250. Dat is met (hybride) montage. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Tip: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een HR-ketel om het aantal graden tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Harich

Naast een warmtepomp nemen veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan bespaar je nog meer geld. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Harich genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Een aantal zonnepanelen, een omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de installatie regelt. Het prijskaartje bedraagt zo’n €2750 en €6500. Goed om te weten: het tarief hangt sterk af van o.a. het aantal panelen en het vermogen van de zonnecellen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Door gebruik van onze offerte-tool ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je een idee hebt wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Harich.