Warmtepomp Heeswijk-Dinther

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Heeswijk-Dinther. Een vernieuwende methode om je huis energiezuinig te verwarmen. Het systeem creëert warmte in appartementen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit systeem wendt stroom aan om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Dit is een “groen” alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 45 – 63%. Je energienota zal ook minder worden. Door gebruik te maken van subsidieslaat een groeiend aantal consumenten in Heeswijk-Dinther een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Welk budget moet ik hebben? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Met behulp van deze website vind je alle informatie! Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Wolf warmte terugwin installatie.

warmtepomp vergelijken Heeswijk-Dinther

Milieuvriendelijk alternatief

Je kunt helemaal gasvrij leven. Mogelijk: 59 procent CO2 besparing.

Een lagere energienota

Door de hulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €305 per jaar aan energie.

Voor alle appartementen

Voor elk type huis (provincie Noord-Brabant) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Heeswijk-Dinther Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Het systeem gebruikt die warmte voor geschikte warmte voor een woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Wat is het geheim van dit systeem? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De installatie creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof (koudemiddel) gaat snel aan de kook, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Het proces begint opnieuw (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een verminderd broeikaseffect. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en het concrete gebruik. De energiebesparing loopt al vlug op tot €405 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Mede hierom dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De actuele terugverdienperiode ligt in de range tussen de 7 en 12 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2000 €6300 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3000 €5800 7 jaar
Water-water €10300 €4000 €14300 12 jaar
Lucht-water €7700 €4000 €11700 14 jaar
Grond-water €12100 €8000 €20100 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Heeswijk-Dinther?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten werken conform nationale regelgeving en verplichte eisen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Heeswijk-Dinther? In deze omgeving zijn er diverse gecertificeerde vakmensen. Allemaal gespecialiseerd in de installatie + inspectie van wtw-systemen. Ontdekken of zo’n installateur in de gemeente Bernheze bij jullie kan werken? Vul dan snel je gegevens in en ontvang een offerte via deze vakkundige warmtepomp expert uit de direct omgeving. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Hagestein.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan op het ogenblik diverse constructies. Elke installatie met een ander kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4900 en €21000. De hoogte van de investering zit deels in de machine zelf. Vergeet niet: ook de installatie is complex en dus duur. Het goedkoopste systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze beginnen al bij €4800, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grond-water systeem is flink duurder. De prijs: ga uit van +/- €23000 (inclusief grondboring en installatie). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Heeswijk-Dinther.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht-water (bijv. Daikin) €11100
Water-water (via bijv. Danfoss) €14400
Grond / water (bijvoorbeeld Waterkotte) €8400
Hybride (door Daikin) €5700

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk warmtepomp-type sluit aan bij mijn wensen? Dit hangt af van veel factoren. Zo kun je denken aan huidige energieverbruik, het soort huis (nieuwbouw, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, oud huis, flat) de dalen en pieken van het verbruik, en uiteraard het beschikbare budget. Globaal differentiëren we drie soorten producten. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Onderstaand ontvang jij details die jou helpen bij het kiezen voor een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en coördineert ook het warme/hete water. Alleen geschikt voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Zorgt voor warmte in huis. Een CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Havelte). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Je hebt al bijdragen vanaf €1100, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €10400. Bij plaatsing van de hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1300. Wanneer we spreken van een installatie in de grond heb je recht op meer, tot wel €8700. De ISDE bijdrage wordt gebaseerd op de duurzaamheid van de pomp. In het overzicht ontdek je actuele subsidies in Heeswijk-Dinther bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Climaveneta AW-HT /CA-E 0202 450 €5650
Water/water Climaveneta WWR 0091TS MTD2 37 €5500
Grondboring Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B13 15,00 €3300

warmtepomp-Heeswijk-Dinther


Warmtepomp offerte aanvragen Heeswijk-Dinther

Gemakkelijk de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Heeswijk-Dinther. Maar welke moet ik kiezen? Belangrijk: Selecteer nooit lukraak de meest voordelige aanbieder. Net zo belangrijk als prijs zijn after sales service. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop hieronder, voer de gevraagde gegevens in, en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een persoonlijk bericht van installateurs in de buurt.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Heeswijk-Dinther.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Innovatief en energeizuinig
Hoge besparingen mogelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Zuinig systeem
Hoge besparingen mogelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Innovatieve technologie
Uitstekend rendement

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Diverse modellen
Bespaar tot 25% energiekosten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Simpele interface
Eigen bespaarassistent

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Verwarming en warm water
Bespaar energie en CO2-uitstoot

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Verwarming en warm water
Een groene installatie

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Verschillende toepassingen
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Diverse modellen
Op lange termijn voordelig

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Natuurlijke warmte
Goed voor later

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Voor elk afgiftesysteem
Een groene keuze

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Onderhoudsarm
Verminding schadelijke


Zonneboiler Heeswijk-Dinther

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Heeswijk-Dinther: zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit type installatie gebruikt zonlicht om water op te warmen. Deze zonneboiler gebruikt zonlicht en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Aan de hand van zo’n boiler bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dat werkt? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte voorziet in +/- 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler regelt ruwweg 50% – 70% van al het warme water. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Zonnecollectoren boven het huis (in lijn met zonnecellen), een warmwaterreservoir en een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (dit is de warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Heeswijk-Dinther ligt rond de €3250. Dit is met montagekosten. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Check: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een hulpverwarmingsketel om water tot de juiste hoogte te verhitten (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Heeswijk-Dinther

Behalve de warmtepomp nemen meer en meer woningen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan ben je nog “groener” bezig. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of het met een alternatief als zonnepanelen in Heeswijk-Dinther opwekken. Hiervoor heb je niet veel nodig. Een aantal zonnepanelen, één omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die alles aansluit. Het prijskaartje ligt in de range tussen €2250 en €5800. Opletten: de kostprijs wordt sterk bepaald door de hoeveelheid zonnecellen en de capaciteit van de panelen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Via warmtepompaanbieders.nl krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je (ongeveer) weet wat het actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Heeswijk-Dinther.