Warmtepomp Hagestein

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Hagestein. Het is een nieuwe methode om je huis energiezuinig te verwarmen. Het systeem genereert de verwarming voor huizen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit systeem wendt stroom aan en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een populair alternatief, voor de traditionele cv-ketel. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 mindert met 42 tot 52%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de subsidieslaten steeds meer gezinnen in Hagestein zo’n warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Hoeveel ben ik kwijt? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op onze site vind je de voorwaarden. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Hiseer warmte terugwin installatie.

warmtepomp vergelijken Hagestein

Duurzaam systeem

Een warm huis en warm water zonder gas. Haalbaar: 47% Co2 vermindering.

Lagere energiekosten

Met behulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €280 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle ruimtes

Voor vrijwel elke woning (provincie Utrecht) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Hagestein Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Het systeem gebruikt dit voor warmte voor je huis. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Let op: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Wat is het geheim van dit systeem? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het product haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciale vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeibare stof kookt al snel, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan minder uitstoot van CO2. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dit varieert enorm per type pomp, plus de toepassing. De bezuiniging op de energierekening is plus minus €325 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Mede hierom zul je moeten beschikken over spaarcenten. De geldende terugverdienperiode ligt tussen de 6 en 15 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2300 €6500 6 jaar
Lucht-lucht €3000 €2900 €5900 6 jaar
Water-water €9600 €4200 €13800 10 jaar
Lucht-water €7800 €4200 €12000 12 jaar
Grond-water €12100 €8300 €20400 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Hagestein?

Het positioneren van de warmtepomp is een vak apart. Installateurs zijn verplicht te werken via nationale regelgeving en verplichte eisen. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Hagestein? In deze omgeving opereren verscheidene bevoegde vakmensen. Je kunt bij hen terecht voor plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Nieuwsgierig of er een installateur in en rondom Vianen aan huis langskomt? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en krijg binnen korte termijn een offerte via deze kundige warmtepomp expert in de regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Glimmen.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan op het ogenblik diverse constructies. Ieder met een ander prijskaartje. De kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €5000 tot €24000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met het apparaat. Onderschat het niet, ook het plaatsingswerk kan kostbaar zijn. De goedkoopste optie is vaak een hybride installatie. Deze beginnen al bij €4500, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grond-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. De kosten daarvoor zijn zo’n €25000 (inclusief grondboring en installatie). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Hagestein.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht / water (o.a. Daikin) €7200
Water/water (zoals CLINT) €10500
Grond / water (zoals Vaillant) €8400
Hybride (via bijv. Clivet) €5550

Welke warmtepomp past bij mij?

Wat voor een warmtepomp moet ik nu hebben? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Onder andere de jaarlijkse energieconsumptie, het soort huis (2 onder 1 kap, jaren 30 woning, rijtjeshuis, vrijstaand, flat) de hoeveelheid bewoners, en ook het budget speelt een grote rol. Vaak onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hieronder tref jij informatie over de keuze voor zo’n installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen aan te raden voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Utrecht.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en is toepasbaar bij huizen met mechanische ventilatie. Ook voor wat oudere woningen dus.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Groot-Ammers). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1600, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €9700. Met zo’n hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1300. Bij het laten installeren van een bodem-water installatie is dit al gauw €7800. De ISDE bijdrage heeft te maken met de milieuvriendelijkheid van het product. In het overzicht bekijk je actuele subsidies in Hagestein bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Carrier 61AF-014X9 100 €2150
Water/water CIAT DYNACIAT LG 150A 59 €7700
Grondboring Techneco Vulcan 43 AH (G/W) 44,00 €6200

warmtepomp-Hagestein


Warmtepomp offerte aanvragen Hagestein

Probleemloos installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Hagestein. Waar vindt jij de beste prijzen? Belangrijk: Selecteer niet eenvoudigweg voor de scherpste offerte / installateur. Net zo belangrijk als prijs zijn after sales service. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op de knop hieronder, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een op maat gemaakte offerte van regionale installateurs.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Hagestein.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Zuinig systeem
Een groene keuze

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Gebruikt hernieuwbare energie
Toekomstbestendig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Hoge aanvoertermperatuur
Eenvoudig te installeren
Op weg naar een schoner milieu

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Hybride of All-electric
Besparen op vaste lasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Altijd vermogen beschikbaar
Een groene installatie

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Goede garantie
Lagere energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Zuinig systeem
Efficiënt systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Aantrekkelijke terugverdientijd
Lagere energielasten

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Hybride of standalone
Besparen op vaste lasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Natuurlijke warmte
Een bewuste keuze

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Geschikt voor Nederlands klimaat
Minder schadelijke stoffen

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Hoog tapwater rendement
Zeer milieuvriendelijk


Zonneboiler Hagestein

Een extra systeem voor energiebesparing in Hagestein: zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Deze tool gebruikt zonlicht om water op te warmen. Zo’n zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt water op. Via dit systeem kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Waarom dit het geval is? Een oppervlakte van 100*100 CM voorziet in +/- honderd m3 gas. De zonneboiler verwarmt rond de de helft van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het systeem kent 3 pijlers: Zonnecollectoren op de woning (lijken op zonnecellen), het warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (of warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Hagestein ligt rond de €4500. Dat is inclusief plaatsing. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Let wel: Een zonneboiler werkt samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het water (temperatuur) in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Hagestein

Samen met de populaire warmtepomp kiezen steeds meer mensen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Hagestein genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. 4, 8 of 10 zonnepanelen, één omvormer en een handige vakman om alles aan te sluiten. De aanschafprijs ligt tussen de €2750 en €6700. Opletten: de prijs komt met name tot stand door o.a. het aantal panelen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Door gebruik van deze website kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je een idee hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Hagestein.