Wolf Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van Wolf. Het is een nieuwe manier om je huis te verwarmen. Dit product zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Dit apparaat maakt gebruik van stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Het is dus een duurzaam alternatief voor de traditionele cv-ketel. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas wordt gereduceerd met 31 – 51 procent. Je energienota zal ook minder worden. Mede door de subsidieslaten opvallend veel woningeigenaren een Wolf warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn deze prijzen? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Met behulp van deze website lees jij daarover alle informatie! Of lees direct meer over de warmtepomp Lennox.

warmtepomp van Wolf

Beter voor het milieu

Je kunt helemaal gasvrij leven. Haalbaar: 50 procent CO2 beperking.

Bezuinigen op energiekosten

Geholpen door een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €420 op jullie energienota.

Voor elke woning

Voor vrijwel elke woning is duurzame warmte mogelijk.

Werking en kosten van de Wolf warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een Wolf warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de BWL-1-08 A) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Zo’n installatie transformeert dit in warmte voor je huis. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Opmerkelijk: de stroomconsumptie neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciaal soort vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze unieke vloeistof kookt supersnel, en verdampt gemakkelijk.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. En voila! De warmte is geboren.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Wolf?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de BWL-1-08 A? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan thans veel verschillende systemen. Elk met een ander kostenplaatje. De investering van een warmtepomp begint bij plusminus €4200 tot €20000. Deze hoge prijs zit’m voor een groot deel in de pomp. Let op: ook de plaatsing van de pomp is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs).

Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Deze is verkrijgbaar vanaf €4900, inclusief de WTW en het installeren. Een grondwater alternatief is flink duurder. Kosten: reken op ongeveer €21000 (incl. boring en alle toebehoren). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Wolf. Lees ook verder over: warmtepomp kopen in Waalwijk.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water €21000
Water-water €21000
Lucht-lucht €8000
Lucht-water €4000
Hybride €5500

warmtepomp Wolf


Wolf warmtepomp offerte aanvragen

Gemakkelijk de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je vindt diverse energiebesparende systemen van Wolf. Wie biedt bij de beste deal? Niet vergeten: Kies niet domweg de scherpste offerte. Neem ook zaken in acht als after sales service. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop hieronder, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en start met besparen op gas en energie. Beschikbaar voor heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Maastricht kan!


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope Wolf warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle systemen. Onder andere de Wolf BWL-1-08 A.