Warmtepomp Havelte

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Havelte. Een baanbrekende aanpak om een woning te verwarmen. Dit product dient als verwarming van je huis en wekt warm water op (douchen). Het systeem maakt gebruik van energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een verantwoord alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 48 tot 67%. Ook het energietarief neemt af. Mede door de huidige subsidieregeling laten steeds meer bewoners van Havelte een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Welk budget moet ik hebben? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina ontdek je meer details. Of lees direct meer over de Solvis warmte terugwin installatie.

warmtepomp vergelijken Havelte

Milieuvriendelijk alternatief

Je kunt helemaal gasvrij leven. Mogelijk: 51% Co2 terugdringen.

Een lagere energienota

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €420 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elk huis

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Drenthe) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Havelte Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit product gebruikt die warmte voor geschikte warmte voor een woning. De installatie draait op stroom. Concreet: je gebruikt meer stroom, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een koelvloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Zo’n koudemiddel heeft een laag kookpunt, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. En voila! De warmte is geboren.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Het wordt weer een vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert een schonere lucht. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld? Dat hangt af van het type systeem, en het concrete gebruik. De besparing op energie bedraagt gemiddeld al snel €295 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Hiervoor heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De hedendaagse terugverdientijd varieert tussen 7 – 15 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2200 €6300 5 jaar
Lucht-lucht €3000 €3200 €6200 6 jaar
Water-water €10000 €4500 €14500 11 jaar
Lucht-water €8200 €4500 €12700 12 jaar
Grond-water €11800 €8200 €20000 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Havelte?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs moeten zich houden aan verschillende eisen en verplichtingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Havelte? In deze plaats zijn er verscheidene vakbekwame aanbieders. Allen met expertise op het gebied van de installatie en service voor WTW systemen. Belangstelling in welke installateur in de streek Westerveld voor jou klaarstaat? Vul dan snel je gegevens in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via de geroutineerde warmtepomp aanbieder in de regio. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Groot-Ammers.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn vandaag de dag allerhande systemen. Elk met een kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp ligt tussen de €4400 tot ongeveer €21000. De kostprijs komt tot stand door de techniek. Goed om te weten: ook de installatie is complex en dus duur. De voordeligste variant is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €4600, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grond-water systeem is veel kosten-intensiever. Reken op tarieven vanaf €25000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Havelte.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (bijv. Daikin) €6150
Water / water (bijvoorbeeld Danfoss) €8400
Grond/water (van o.a. Viessmann) €16800
Hybride (via bijv. CTC) €5400

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp sluit aan bij mijn wensen? Dit hangt af van veel factoren. Onder andere het actuele stroom + gasverbruik, de locatie (2 onder 1 kap, nieuwbouw, rijtjeshuis, flat, oud huis) de samenstelling van je huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Grofweg hebben we het over 3 type pompen. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Hierna ontvang jij uitleg en ondersteuning over een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. Alleen aan te raden voor woningen met goede isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. De CV-ketel regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en is geschikt voor woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus ook voor een warmtepomp Hardenberg). Onze overheid regelt dit allemaal. De subsidies beginnen rond €1600 oplopend tot €10900. In het geval van de hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1800. In het geval van een geothermische variant kan dat oplopen tot €8800. De hoogte van de ISDE subsidie hangt af van de toepassing van de warmtepomp. Nu vind je populaire subsidies in Havelte bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water CIAT AQUACIAT2 IVDC 150V P45 240 €3550
Water/water Climaveneta WWR 0025MS MTD2 12 €3000
Grondboring Vaillant geoTHERM VWS 104/3 (0010009081) 13,00 €3100

warmtepomp-Havelte


Warmtepomp offerte aanvragen Havelte

Direct aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Havelte. Waar vindt jij de beste prijzen? Niet vergeten: Selecteer niet blind de laagste prijs. Houd ook rekening met de service en garantie. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en start met besparen op gas en energie.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een persoonlijk bericht van installateurs in de buurt.
 8. Neem alle projecten door en en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Havelte.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Aantrekkelijke subsidies
Vermindert broeikasgassen

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
O.a. mechanische ventilatie
Reductie van Co2 uitstoot

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Werkt het hele jaar
Schoon & veilig systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

aroTHERM
Goede garantie
Ook gunstig voor de portemonnee

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Aantrekkelijke terugverdientijd
Korte termijn rendamenten

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Vele jaren ervaring
Minder schadelijke stoffen

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Combineren met zonnepanelen
Enorme besparing mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Compacte systemen
Minder betalen voor gas + stroom

installateur feenstra

Feenstra

Ook isolatie
Persoonlijke ondersteuning
Efficiënt systeem

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
Hybride of standalone
Efficiënt systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Verwarmen op duurzame manier
Zeer milieuvriendelijk

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Vele jaren ervaring
Bespaar honderden euro’s


Zonneboiler Havelte

Op een andere manier energie besparen in Havelte: de zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit artikel gebruikt zonlicht om water op te warmen. Deze zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) om water te verwarmen. Met deze installatie kan je heel wat energie besparen. Waarom? 1m2 aan zonneboiler oppervlak voorziet in +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler zorgt voor rond de om en nabij 50% van al het warme water. Drie zaken zijn hier van belang: Zonnecollectoren boven het huis (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (dit is de warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Havelte bedraagt zo’n €6000. Dit is met montagekosten. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Vergeet niet: De zonneboiler coöperereert met een standaard CV-ketel om het aantal graden tot de juiste hoogte te verhitten (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Havelte

Samen met de populaire warmtepomp nemen meer en meer woningen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Havelte genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Verscheidene zonnepanelen, zo’n omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die het installeert. De initiële investering bedraagt zo’n €2250 en €6600. Goed om te weten: de investering is afhankelijk van factoren zoals merk en de energieproductie van deze panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Door gebruik van deze website ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je weet wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Havelte.