Warmtepomp Grathem

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Grathem. Een vernieuwende aanpak om een woning te verwarmen en koelen. Dit apparaat creëert warmte in appartementen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Zo’n installatie maakt gebruik van stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een populair alternatief, ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 36 tot 62 procent. Ook het energietarief neemt af. Dankzij aantrekkelijke subsidies laat een groeiend aantal woningeigenaren in Grathem een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat zijn deze prijzen? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina bekijk jij verdere info. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld AWB warmte terugwin installatie.

warmtepomp vergelijken Grathem

Duurzaam verwarmen

Een warm huis en warm water zonder gas. Tot 40 procent schonere (Co2) uitstoot.

Minder betalen voor energie

Via een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €335 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woningen

Voor elk type huis (provincie Limburg) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Grathem Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit product produceert daarmee geschikte warmte voor een woning. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Let op: je gebruikt meer stroom, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeibare stof vervoert deze energie naar een compressor. Deze koelvloeistof kan snel aan de kook worden gebracht wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Het wordt weer een vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een schonere lucht. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat ga ik besparen? Dit verschilt nogal per type installatie, en de manier van gebruik. De energiebesparing loopt al vlug op tot €335 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Mede hierom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De huidige terugverdientijd bedraagt tussen de 9 en 10 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2400 €6200 5 jaar
Lucht-lucht €2900 €3200 €6100 7 jaar
Water-water €10500 €3900 €14400 12 jaar
Lucht-water €8200 €3900 €12100 14 jaar
Grond-water €12400 €8400 €20800 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Grathem?

Het plaatsen van een warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs moeten werken conform allerlei wettelijke eisen en certificaten. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Grathem? In deze streek zijn er verscheidene kundige vakmannen. Je kunt bij hen terecht voor plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Benieuwd of zo’n installateur in de gemeente Leudal aan huis langskomt? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van de kundige warmtepomp organisatie uit jouw regio. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Gasteren.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan momenteel velerlei installaties. Elke pomp met een ander prijskaartje. De prijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4000 en €22000. De kostprijs is te verklaren door de machine zelf. Vergeet niet: ook het plaatsen kan kostbaar zijn. Het goedkoopste systeem is vaak een hybride installatie. Deze haal je in huis vanaf €4500, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een systeem met grondboring is veel kosten-intensiever. De kosten daarvoor zijn zo’n €24000 inclusief boren, boiler en installatie. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Grathem.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht-water (zoals Daikin) €5100
Water-water (o.a. Climaveneta) €8700
Grond/water (via bijv. Thermia) €8400
Hybride (bij CLINT) €8400

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp-type sluit aan bij mijn wensen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk bijv. aan energieverbruik, het soort huis (jaren 30 woning, oud huis, rijtjeshuis, vrijstaand, flat) het aantal mensen dat in het huis woont, en uiteraard het beschikbare budget. Grofweg spreken we over 3 type installaties. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Verderop tref jij info die je helpt bij het kiezen van een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en levert water voor douchen en afwas. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Glimmen). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Er is al een subsidie vanaf €1600 oplopend tot €9100. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp krijg je vaak al €2200. Bij aanschaf van een bodem-water installatie gaat het nog verder omhoog, tot wel €8800. De ISDE bijdrage wordt gebaseerd op de functionaliteit van de warmtepomp. In het overzicht ontdek je geldende subsidies in Grathem bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Carrier 30RQS-039A 260 €3600
Water/water Alpha Innotec WWC 130H/X 13 €3100
Grondboring Techneco Toros Vision TVPT 9 9,00 €2800

warmtepomp-Grathem


Warmtepomp offerte aanvragen Grathem

Eenvoudig de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Grathem. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Niet vergeten: Kies nooit gewoon de meest voordelige aanbieder. Neem ook zaken in acht als service en garantie. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op de knop hieronder, voer de details in en start met besparen op gas en energie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs in de buurt.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Grathem.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Combineren met vloerverwarming
Zeer duurzame oplossing

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Voor elk afgiftesysteem
Toekomstbestendig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Hoge aanvoertermperatuur
Laag energieverbruik
Ook gunstig voor de portemonnee

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Natuurlijke warmte
Een groene installatie

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Simpele interface
Toekomstbestendig

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Eenvoudig te installeren
Korte termijn rendamenten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Simpele interface
Verantwoord verbruiken

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Innovatieve technologie
Een groene installatie

installateur feenstra

Feenstra

Ook isolatie
Breed toepasbaar
Flinke kostenbesparing

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Compacte systemen
Reductie van Co2 uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Hybride of standalone
Uitstekend rendement

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Innovatief en energeizuinig
Verminding schadelijke


Zonneboiler Grathem

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Grathem: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit type installatie gebruikt de zon als energiebron. De zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) en warmt uitsluitend water op. Door middel van dit product kan je heel wat energie besparen. Hoe? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte levert +/- 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler levert grof gezegd ongeveer 50 procent van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Zonnecollectoren op de woning (in lijn met zonnecellen), een warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Grathem begint vanaf €5500. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Tip: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om de temperatuur tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Grathem

Behalve de warmtepomp gaan opvallend veel mensen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Grathem opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Verscheidene zonnepanelen, omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die de montage regelt. Het prijskaartje varieert tussen de €4000 en €6400. Vergeet niet: het prijskaartje wordt gedreven door bijv. hoeveel panelen je wilt en het vermogen van de zonnecellen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Gebruikmakend van deze website krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je inzichtelijk hebt wat jullie huidige verbruik is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Grathem.