Warmtepomp Haarzuilens

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Haarzuilens. Een vernieuwende manier om jouw huis op te warmen. Dit product dient als verwarming van je huis en wekt warm water op (douchen). Het systeem wendt stroom aan en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 wordt teruggedrongen met wel 37 tot 52%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door gebruik te maken van subsidieslaten veel huishoudens in Haarzuilens een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat is het prijskaartje? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op onze site lees jij daarover de voorwaarden. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Herz warmte terugwin installatie.

warmtepomp vergelijken Haarzuilens

Duurzaam systeem

Een warm huis en warm water zonder gas. Haalbaar: 44 procent Co2 reductie.

Lagere energiekosten

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €255 op de energienota.

Voor alle ruimtes

Voor alle woonruimtes (provincie Utrecht) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Haarzuilens Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit apparaat maakt op deze manier verwarmingswater van 40⁰C. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: het stroomverbruik neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Wat is het geheim van dit systeem? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciale vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Dit koudemiddel kookt supersnel, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor perst deze damp samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een verminderd broeikaseffect. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat ga ik besparen? Dit varieert enorm per type pomp, en hoe het wordt gebruikt. De energiebesparing is plus minus €370 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Door dit gegeven is wel eerst een investering nodig. De huidige terugverdientijd bedraagt tussen de 7 – 14 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2000 €6200 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €3200 €6100 8 jaar
Water-water €9600 €3900 €13500 11 jaar
Lucht-water €7800 €3900 €11700 14 jaar
Grond-water €12100 €8000 €20100 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Haarzuilens?

Het stationeren van zo’n warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs zijn verplicht te werken via certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Snel een warmtepomp laten plaatsen door een gekwalificeerde warmtepomp installateur in Haarzuilens? In deze regio zijn er verscheidene bevoegde vakmensen. Vaak erg toegespitst op het installeren en onderhouden van het WTW. Benieuwd welke installateur in omgeving Utrecht werkzaam is? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een offerte via zo’n bevoegde warmtepomp installateur in de buurt. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Gilze.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten pompen. Elk met een verschillende kostprijs. De kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4700 tot plus minus €22000. De kostprijs wordt deels bepaald door het apparaat. Goed om te weten: ook het installeren is een dure aangelegenheid. De goedkoopste optie is doorgaans de hybride ketel. Deze haal je in huis vanaf €4500, incl. apparatuur en installatiewerk. Een systeem met grondboring is prijstechnisch ongunstiger. De prijs: ga uit van +/- €21000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Haarzuilens.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (bijv. Daikin) €7200
Water-water (o.a. CLINT) €8400
Grond / water (bijvoorbeeld Vaillant) €11400
Hybride (via o.a. Clivet) €4650

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie sluit aan bij mijn wensen? Dit hangt af van veel factoren. Onder andere het actuele stroom + gasverbruik, de woning eigenschappen (jaren 30 woning, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, vrijstaand, oud huis) de hoeveelheid bewoners, en uiteraard het beschikbare budget. Ruwweg zijn er 3 soorten systemen. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Verderop bekijk jij info die je helpt bij het kiezen van een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en coördineert ook het warme/hete water. Alleen aan te raden voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Utrecht.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Goed te combineren in veel woningen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus evengoed voor een warmtepomp Grolloo). Onze overheid regelt dit allemaal. Er is al een subsidie vanaf €1400, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €12000. Bij plaatsing van de hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1900. In het geval van een grond/water systeem incasseer je zo €7100. De ISDE toelage wordt gebaseerd op de duurzaamheid van de warmtepomp. In het overzicht ontdek je geldende subsidies in Haarzuilens bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Carrier 30RQV-021CM 150 €2650
Water/water CIAT DYNACIAT LG 100A 40 €5800
Grondboring Techneco Vulcan 28 AHR (G/W) 29,00 €4700

warmtepomp-Haarzuilens


Warmtepomp offerte aanvragen Haarzuilens

Meteen de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Haarzuilens. Het is lastig om de juiste te kiezen. Vergis je niet: Kies nooit domweg de laagste prijs. Check ook zaken als service na plaatsing. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op de knop hieronder, voer de details in en start met besparen op gas en energie.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een op maat gemaakte offerte van installateurs in de buurt.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Haarzuilens.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Hoge ISDE subsidie
Vermindert broeikasgassen

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Diverse modellen
Duurzame verwarming

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Voor elk afgiftesysteem
Bespaar energie en CO2-uitstoot

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Meerdere producten
Enorme besparing mogelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Combineren met zonnepanelen
Toekomstbestendig

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Compacte systemen
Verlaag je vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Geschikt voor Nederlands klimaat
Zeer duurzame oplossing

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Zuinig systeem
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Simpele interface
Besparen op vaste lasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
A++ Energielabel
Zeer duurzame oplossing

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Aantrekkelijke terugverdientijd
Zeer energiezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Eenvoudige installatie
Hoge besparingen mogelijk


Zonneboiler Haarzuilens

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Haarzuilens: zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit systeem gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Aan de hand van zo’n boiler bespaar je fors op je gasverbruik. Waarom? 1 m2 aan dakoppervlak verschaft +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Zo’n zonneboiler levert grof gezegd ongeveer 50 procent van al het warme water. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren op de woning (in lijn met zonnecellen), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (of warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Haarzuilens bedraagt momenteel ongeveer €5500. Dit is met montagekosten. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Goed om te weten: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een standaard CV-ketel om de warmtegraad tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Haarzuilens

In combinatie met een warmtepomp gaan veel huizen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan bespaar je nog meer geld. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, maar ook zelf met zonnepanelen in Haarzuilens genereren. Dit vergt niet veel. Diverse zonnepanelen, één omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die alles op de juiste manier aansluit. De aanschafprijs ligt tussen de €3250 en €6000. Goed om te weten: het prijskaartje hangt sterk af van aspecten als merken en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Aan de hand van de vergelijker vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je (ongeveer) weet wat het stroom- en gasverbruik is op dit moment.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Haarzuilens.