Warmtepomp Graft

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Graft. Het is een nieuwe wijze om jouw huis op te warmen. Deze installatie draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat wendt stroom aan en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een milieuvriendelijk alternatief en het werkt niet op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot mindert met 32 – 61%. En ook je energierekening daalt. Mede door de huidige subsidieregeling laten alsmaar meer bewoners van Graft een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op onze site vind je de voorwaarden. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Atlantic warmte terugwin installatie.

warmtepomp vergelijken Graft

Duurzaam verwarmen

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Mogelijk: 55 procent Co2 terugdringen.

Bespaar op de energienota

Dankzij een warmtepomp bespaar je zo’n €410 per jaar aan energie.

Voor elke ruimte

Voor elk huis (provincie Noord-Holland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Graft Streef jij ook naar een woning zonder gas? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Het systeem transformeert dit in warm water voor verwarming en warm tapwater. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Let op: de stroomconsumptie neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Wil jij daarover meer informatie? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De installatie haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een koelvloeistof verdampt naar de compressor. Deze koelvloeistof kookt al snel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel helpt mee aan een schonere aarde. Het kan ook flink geld besparen. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dit verschilt nogal per type installatie, en de manier van gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt al gauw op €345 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Juist om deze reden moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De huidige terugverdienperiode schommelt tussen 8 – 15 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2100 €5900 6 jaar
Lucht-lucht €2900 €2900 €5800 6 jaar
Water-water €10000 €4500 €14500 11 jaar
Lucht-water €8100 €4500 €12600 13 jaar
Grond-water €12400 €8100 €20500 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Graft?

Het monteren van de warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te dealen met diverse verplichtingen en opleidingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een gecertificeerde warmtepomp installateur in Graft? In deze gemeente handelen meerdere competente organisaties. Zeer goed in het installeren en onderhouden van het WTW. Nieuwsgierig welke installateur in de regio Graft-De Rijp bij jullie kan werken? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave via zo’n kundige warmtepomp specialist in de regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Gasselternijveen.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan op het ogenblik veel verschillende systemen. Elk met een eigen prijskaartje. De kostprijs van een warmtepomp begint rond de €4000 tot +/- €21000. Deze hoge prijs komt tot stand door het product zelf. Onderschat het niet, ook de plaatsing van de pomp is een dure aangelegenheid. De voordeligste variant is een hybride systeem. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4800, incl. apparatuur en installatiewerk. Een systeem met grondboring is alleen voor de grote budgetten. Kosten: reken op ongeveer €22000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Graft.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht / water (o.a. Daikin) €5100
Water / water (van o.a. Climaveneta) €23400
Grond-water (bijv. Thermia) €8700
Hybride (via o.a. CLINT) €20100

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie sluit aan bij mijn wensen? Daar is geen standaard berekening voor. Denk bijv. aan het actuele stroom + gasverbruik, type woning (rijtjeshuis, jaren 30 woning, flat, 2 onder 1 kap, nieuwbouw) het aantal mensen dat in het huis woont, en zeker ook jullie budget. Globaal zijn er 3 soorten systemen. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hierna vind je een beschrijving van zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en draagt ook zorg voor warm tapwater. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met goede isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. De CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en ondersteunt als het echt koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en werkt voornamelijk bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Gilze). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Subsidies zijn er vanaf €1800, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €10000. In het geval van de hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1700. In het geval van een bodem-water installatie kan dat oplopen tot €9000. De hoogte van de ISDE subsidie heeft te maken met de mate van zuinigheid van het systeem. Nu vind je hedendaagse subsidies in Graft bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Carrier 30RQ033-H 210 €3100
Water/water Alpha Innotec WWB21+WWSB121 0 €2500
Grondboring Techneco Toros Vision TVPT 2 3,00 €2800

warmtepomp-Graft


Warmtepomp offerte aanvragen Graft

Zonder problemen aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Graft. Waar vindt jij de beste prijzen? Niet vergeten: Selecteer nooit doodleuk voor de goedkoopste leverancier. Neem ook zaken in acht als onderhoudsregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op “vergelijken”, vul je gegevens in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een voorstel van lokale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Graft.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Perfect voor nieuwbouw
Besparen op gasverbruik

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Zuinig systeem
Ook gunstig voor de portemonnee

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Eenvoudige bediening
Verminding schadelijke

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Natuurlijke warmte
Zeer rendabel systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Hybride of standalone
Zeer duurzame oplossing

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Lucht en water mogelijkheden
Zeer milieuvriendelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Geschikt voor Nederlands klimaat
Bespaar tot 25% energiekosten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Innovatieve techniek
Verantwoord verbruiken

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Combineren met zonnepanelen
Zeer milieuvriendelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Perfect voor nieuwbouw
Een lagere energienota

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Combineren met vloerverwarming
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Een natuurlijke keuze
Op lange termijn voordelig


Zonneboiler Graft

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Graft: zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit artikel gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Deze zonneboiler gebruikt zonlicht om water op te warmen. Aan de hand van zo’n boiler kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe dat werkt? Een zonne-boiler van 1 m2 staat gelijk aan 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler verschaft gemiddeld 50% – 70% van al het warme water. Het systeem kent 3 pijlers: Gunstig gelegen zonnecollectoren (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (dit is de warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Graft bedraagt zo’n €6000. Dat is inclusief plaatsing. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Vergeet niet: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de temperatuur op het gewenste niveau te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Graft

Samen met de populaire warmtepomp gaan veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan bespaar je nog meer geld. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Graft genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Meerdere zonnepanelen, de omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die alles aansluit. De investering bedraagt zo’n €2500 en €5100. Niet vergeten: het tarief wordt sterk bepaald door aspecten als merken en vermogen dat de panelen leveren. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Gebruikmakend van de vergelijker krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je (ongeveer) weet wat het actuele gas- en stroomverbruik is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Graft.