Warmtepomp Groningen

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Groningen. Het is een nieuwe manier om jouw huis op te warmen. Dit systeem genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Het systeem maakt gebruik van energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een milieuvriendelijk alternatief en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas wordt gereduceerd met 49 tot 60%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door de relatief hoge subsidies laten veel huishoudens in Groningen een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn deze prijzen? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Met behulp van deze website ontdek je alle informatie! Of klik direct door naar bijvoorbeeld de DPA warmte terugwin installatie.

warmtepomp vergelijken Groningen

Beter voor het milieu

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Denkbaar: 45 procent schonere (Co2) uitstoot.

Lagere energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je zo’n €335 per jaar aan energie.

Voor alle woonruimtes

Voor vrijwel elke woning (provincie Groningen) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Groningen Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Het systeem genereert hiermee geschikte warmte voor een woning. De installatie draait op stroom. Concreet: de consumptie van stroom wordt minder, maar het verbruik van gas neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De pomp haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeibare stof gaat naar de compressor. Dit koudemiddel kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. De damp wordt weer vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel zorgt voor een verminderd broeikaseffect. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat is mijn besparing? Dat verschilt enorm per systeem, en het concrete gebruik. De besparing op energie ligt vaak rond de €345 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Mede hierom moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdienperiode ligt in de range tussen de 6 – 12 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2300 €6300 7 jaar
Lucht-lucht €3200 €2900 €6100 6 jaar
Water-water €11000 €4500 €15500 11 jaar
Lucht-water €8300 €4500 €12800 12 jaar
Grond-water €11800 €8300 €20100 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Groningen?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs moeten werken conform verschillende eisen en verplichtingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Groningen? In deze regio zijn er tal van bevoegde aanbieders. Allemaal gespecialiseerd in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Nieuwsgierig welke installateur in en rondom Groningen aan huis langskomt? Vul dan snel je gegevens in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via zo’n ervaren warmtepomp aanbieder uit de direct omgeving. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Geldrop.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan thans diverse constructies. Ieder met een ander prijskaartje. De kosten van een warmtepomp ligt tussen de €5000 tot plus minus €20000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met de machine zelf. Let op: ook de installatie is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). De goedkoopste optie is vaak een hybride installatie. Deze haal je in huis vanaf €4800, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een systeem met grondboring is aanzienlijk kostbaarder. Hiervoor betaal je al snel €23000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Groningen.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld Daikin) €5400
Water/water (bijv. Climaveneta) €12300
Grond-water (bijv. Thermia) €9900
Hybride (via o.a. Clivet) €16800

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk warmtepomp systeem kan ik het beste kiezen? Daar is geen standaard berekening voor. Factoren zijn onder andere huidige energieverbruik, het soort huis (jaren 30 woning, rijtjeshuis, flat, vrijstaand, 2 onder 1 kap) aantal personen in het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Ruwweg onderscheiden we 3 types. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Verderop lees je een beschrijving van zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en levert water voor douchen en afwas. Enkel en alleen werkzaam bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Jullie CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en is geschikt voor huizen met mechanische ventilatie. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze geldt voor heel Nederland (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Goudswaard). Onze overheid regelt dit allemaal. Er is al een subsidie vanaf €1600 en kunnen toenemen tot €10600. Bij plaatsing van een hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1300. Op een pomp in de grond loopt dit op tot €8500. Hoeveel ISDE subsidie je krijg gaat hand in hand met de duurzaamheid van de warmtepomp. In het schema ontdek je voorbeelden van subsidies in Groningen bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Carrier 30RQS-100B 640 €7550
Water/water Carrier 61WG-020A 34 €5200
Grondboring Techneco Vulcan 07 ACMHT (G/W) 7,00 €2800

warmtepomp-Groningen


Warmtepomp offerte aanvragen Groningen

Eenvoudig leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Groningen. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Tip: Kies niet vanzelfsprekend de goedkoopste. Neem ook zaken in acht als onderhoudsregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op “vergelijken”, geef antwoord op de vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een prijsvoorstel van installateurs in de buurt.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Groningen.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Hybride of standalone
Bespaar tot honderden euro’s

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Natuurlijke warmte
Bespaar energie en CO2-uitstoot

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Toonaangevende producent
Verwarming en warm water
Goed voor later

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Verwarmen op duurzame manier
Verminding schadelijke

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Voor elk afgiftesysteem
Reduceer energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Geschikt voor Nederlands klimaat
Op weg naar een schoner milieu

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Zuinig systeem
Schoon & veilig systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Sanistage
Hybride of All-electric
Zeer duurzame oplossing

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Minder schadelijke stoffen

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
Hybride of standalone
Lagere energielasten

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Vele jaren ervaring
Vermindert broeikasgassen

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Zuinig systeem
Reduceer energielasten


Zonneboiler Groningen

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Groningen: de zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Deze installatie gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. De zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Door middel van dit product bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte levert +/- honderd m3 gas. De zonneboiler verwarmt vaak tussen de 60 en 70% van het bad- en douchewater. Drie zaken zijn hier van belang: Een zonnecollector op het dak (variatie op zonnepanelen), het warmwaterreservoir en een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (dit is de warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Groningen bedraagt zo’n €2250. Vaak met een geheel verzorgde montage. Er zijn ook subsidies mogelijk. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Let wel: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het water (temperatuur) voldoende warm te krijgen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Groningen

Als extra – naast de warmtepomp – nemen meer en meer woningen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Groningen genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Verscheidene zonnepanelen, één omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf om alles aan te sluiten. De investering varieert tussen de €4250 en €5700. Let wel: het aanschaf-tarief is afhankelijk van o.a. het aantal panelen en de energieproductie van deze panelen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Via deze website vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je een idee hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Groningen.