DPA Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van DPA. Dit is een populaire manier om je huis energiezuinig te verwarmen. Zo’n installatie genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Het systeem verbruikt energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Het is dus een duurzaam alternatief en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot reduceert met 43 – 68 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door de relatief hoge subsidies laten steeds meer gezinnen een DPA warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn de kosten? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze pagina lees jij daarover verdere info. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Weider.

warmtepomp van DPA

Milieuvriendelijk alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Reëel: 50 procent CO2 besparing.

Bespaar op de energienota

Door de hulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €365 per jaar aan energie.

Voor elke ruimte

Voor elk type huis is er een passend systeem.

Werking en kosten van de DPA warmtepomp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt de DPA warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de Polaris 09 KNK) wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Deze installatie zet dit om bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Opmerkelijk: de consumptie van stroom wordt minder, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een unieke vloeistof verdampt naar de compressor. Deze unieke vloeistof kookt al snel, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van DPA?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de Polaris 09 KNK? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan momenteel velerlei installaties. Elk systeem met een verschillende kostprijs. De prijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4900 – €24000. De hoge prijs wordt deels bepaald door het product zelf. Onderschat het niet, ook de plaatsing van de pomp is een dure aangelegenheid.

Het instapmodel is een hybride systeem. Deze beginnen al bij €4500, incl. apparatuur en installatiewerk. Een bodem-water systeem is aanzienlijk kostbaarder. Hiervoor betaal je al snel €20000 inclusief boren, boiler en installatie. In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp van DPA. Populair: warmtepomp kopen in Dronten.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Grond-water €20000
Water-water €17000
Lucht-lucht €4000
Lucht-water €7000
Hybride €7000

warmtepomp DPA


DPA warmtepomp offerte aanvragen

Snel de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende producten van DPA. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Ons advies: Kies nooit vanzelfsprekend voor het voordeligste bedrijf. Houd ook rekening met de service na plaatsing. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Ga naar het offerte formulier, voer de details in en start met besparen op gas en energie. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Woerden behoort tot de opties.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat jouw goedkope DPA warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Snel alle installaties vergelijken. Bijvoorbeeld de DPA Polaris 09 KNK.