Warmtepomp Geldrop

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Geldrop. Een innovatieve benadering om een huis op te warmen (en te koelen). Het systeem genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Het systeem maakt gebruik van stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een innovatief en groen alternatief voor de cv-ketel op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot daalt al snel met 33 tot 66 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Mede door de subsidieslaten meer en meer consumenten in Geldrop zo’n warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Hoeveel ben ik kwijt? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze pagina ontdek je verdere info. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Tesy pomp.

warmtepomp vergelijken Geldrop

Beter voor het milieu

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Wel 48% Co2 reductie.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €280 op jullie energienota.

Voor alle ruimtes

Voor vrijwel elke woning (provincie Noord-Brabant) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Geldrop Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit systeem transformeert dit in warmte voor je huis. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciale vloeistof gaat naar de compressor. Deze unieke vloeistof kookt supersnel, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een minder vervuild milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat is mijn besparing? Dit varieert enorm per type pomp, en het daadwerkelijke gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie bedraagt gemiddeld al snel €280 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Hiervoor dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De gemiddelde terugverdientijd schommelt tussen 5 t/m 14 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €1800 €5800 5 jaar
Lucht-lucht €2800 €2800 €5600 6 jaar
Water-water €9600 €3800 €13400 11 jaar
Lucht-water €7700 €3800 €11500 13 jaar
Grond-water €11900 €7800 €19700 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Geldrop?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs moeten voldoen aan verschillende eisen en verplichtingen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Geldrop? In deze plaats zijn er een groot aantal professionele vakmensen. Deze partijen verzorgen de installatie en service voor WTW systemen. Geïnteresseerd welke installateur in omgeving Geldrop-Mierlo aan huis langskomt? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en ontvang een offerte via een kundige warmtepomp vakman in de regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Exloo.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan momenteel allerhande systemen. Ieder met een eigen prijskaartje. De prijs van een warmtepomp begint rond de €4400 en €24000. De hoge prijs wordt deels bepaald door het apparaat. Echter, ook het plaatsen is niet goedkoop. De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4900, inclusief ketel en installatie. Een bodem-water systeem is flink duurder. Kosten: reken op ongeveer €24000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Geldrop.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld CTC) €4950
Water-water (via bijv. Carrier) €24600
Grond / water (bijvoorbeeld Techneco) €8400
Hybride (door Climaveneta) €14550

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie moet ik nu hebben? Daar is geen standaard berekening voor. Factoren zijn onder andere huidige energieverbruik, de woning eigenschappen (rijtjeshuis, jaren 30 woning, oud huis, 2 onder 1 kap, nieuwbouw) de samenstelling van je huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Ruwweg spreken we over 3 type installaties. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand ontdek je een beschrijving van zo’n warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en zorgt voor warm water. Is enkel rendabel bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Je CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en werkt voornamelijk bij woningen met een mechanische afzuiging. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus evengoed voor een warmtepomp Garsthuizen). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Subsidies zijn er vanaf €2000 tot wel €11900. Bij het laten installeren van de hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €2000. Bij aanschaf van een grond/water systeem heb je recht op meer, tot wel €8800. De hoogte van de ISDE subsidie wordt gegrond op de “groene score” van de pomp. In het overzicht ontdek je geldende subsidies in Geldrop bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Buderus Logatherm GWPL – 35 360 €4600
Water/water Western Airconditioning FUSIO-WW 14 17 €3500
Grondboring Stiebel-Eltron WPC 13 (232930) 13,00 €3100

warmtepomp-Geldrop


Warmtepomp offerte aanvragen Geldrop

Vandaag nog de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Geldrop. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Belangrijk: Kies niet blind voor de scherpste offerte / installateur. Neem ook zaken in acht als garantie en servicevoorwaarden. Deze week een unieke offerte krijgen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een offerte van lokale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Geldrop.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Combineren met vloerverwarming
Hoge besparingen mogelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Subsidie is mogelijk
Bespaar tot 25% energiekosten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
Compacte systemen
Korte termijn rendamenten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Breed toepasbaar
Zeer milieuvriendelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Subsidie is mogelijk
Efficiënt systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Diverse modellen
Een lagere energienota

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Ook in de winter werkzaam
Vermindert broeikasgassen

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Hulp en advies
Verminding schadelijke

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Combineren met vloerverwarming
Zeer enerziezuinig

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Aantrekkelijke terugverdientijd
Flinke kostenbesparing

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Ook in de winter werkzaam
Besparen op gasverbruik

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Uitgebreide garantie
Korte termijn rendamenten


Zonneboiler Geldrop

Een andere optie om energie te besparen in Geldrop: een zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit concept gebruikt de zon als energiebron. Een zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon voor het verwarmen van water. Door middel van dit product kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe dit kan? Een zonne-boiler van 1 m2 produceert +/- een gasbesparing van 100M3. De zonneboiler produceert om en nabij de tussen de 60 en 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: De collector op het dak (lijkt op een zonnepaneel), het warmwaterreservoir en circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (dit is de warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Geldrop ligt rond de €4500. Vaak met een geheel verzorgde montage. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Check: De zonneboiler coöperereert met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de watertemperatuur in bepaalde situaties te ondersteunen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Geldrop

Als extra – naast de warmtepomp – nemen meer en meer consumenten ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, of het met een alternatief als zonnepanelen in Geldrop opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Meerdere zonnepanelen, zo’n omvormer en een handige vakman die de montage regelt. De investering ligt in de range tussen €3750 en €5500. Learning: het prijsvoorstel is afhankelijk van o.a. het aantal panelen en vermogen dat de panelen leveren. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Op basis van onze offerte-tool kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je inzichtelijk hebt wat jullie actuele gas- en stroomverbruik is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Geldrop.