Warmtepomp Goudswaard

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Goudswaard. Dit is een populaire aanpak om een huis op te warmen (en te koelen). Dit product draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook voor opgewarmd water. Zo’n installatie maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Het is dus een duurzaam alternatief en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot daalt al snel met 47 tot 58 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten meer en meer consumenten in Goudswaard een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Welk budget moet ik hebben? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Hieronder vind je de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Alto refrigeration warmte terugwin installatie.

warmtepomp vergelijken Goudswaard

Duurzaam systeem

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Wel 46% schonere (Co2) uitstoot.

Een lagere energienota

Met behulp van een warmtepomp bespaar jij snel €290 per jaar aan energie.

Voor alle woningen

Voor ieder type woning (provincie Zuid-Holland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Goudswaard Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit systeem zet dit om bruikbare energie van hoge temperatuur. De installatie draait op stroom. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De installatie onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) transporteert de energie naar de compressor. Dit koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel draagt bij aan een verminderd broeikaseffect. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat verschilt enorm per systeem, en het daadwerkelijke gebruik. De energiebesparing ligt al gauw op €365 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Daarom moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdienperiode schommelt tussen 7 en 15 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2500 €6800 7 jaar
Lucht-lucht €2800 €3100 €5900 7 jaar
Water-water €10000 €4100 €14100 11 jaar
Lucht-water €8100 €4100 €12200 14 jaar
Grond-water €12200 €8500 €20700 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Goudswaard?

Het positioneren van een warmtepomp is vrij complex. Installateurs moeten zich houden aan allerlei certificaten en wetgeving. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Goudswaard? In deze regio functioneren een groot aantal bevoegde organisaties. Je kunt bij hen terecht voor installatie en onderhoud. Benieuwd of er een installateur in omgeving Korendijk aan huis langskomt? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en ontvang een offerte via deze erkende warmtepomp organisatie uit de streek. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Garsthuizen.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn tegenwoordig veel verschillende systemen. Elk met een eigen prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp start vanaf €4400 tot €24000. De kostprijs wordt deels bepaald door de pomp. Onderschat het niet, ook de installatie is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het goedkoopste systeem is vaak een hybride installatie. Deze beginnen al bij €4700, inclusief de WTW en het installeren. Een grond-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. Kosten: reken op ongeveer €24000 (incl. boring en alle toebehoren). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Goudswaard.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Daikin) €6300
Water / water (van o.a. Climaveneta) €17400
Grond/water (van o.a. Techneco) €16500
Hybride (via o.a. CLINT) €11400

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk type warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Onder andere het actuele stroom + gasverbruik, type woning (rijtjeshuis, flat, 2 onder 1 kap, oud huis, vrijstaand) aantal personen in het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Voor het gemak differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Onderstaand vind je info die je helpt bij het kiezen van een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Het stuurt de centrale verwarming aan en zorgt voor warm water. Uitsluitend voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Een CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en is geschikt voor huizen met mechanische ventilatie. Ook te gebruiken als je in een wat ouder huis woont.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Gieten). Onze overheid regelt dit allemaal. Subsidies zijn er vanaf €1900 en kunnen toenemen tot €11600. Bij het laten installeren van zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1300. In het geval van een geothermische variant heb je recht op meer, tot wel €8600. Hoeveel ISDE subsidie je krijg hangt af van de doelmatigheid van het systeem. In het schema ontdek je toepasbare subsidies in Goudswaard bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Carrier 30RQ021-H 120 €2200
Water/water Aermec WRL-H 161 61 €7900
Grondboring Techneco AQUATOP T35HR 37,00 €5500

warmtepomp-Goudswaard


Warmtepomp offerte aanvragen Goudswaard

Eenvoudig de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Goudswaard. Waar vindt jij de beste prijzen? Vergis je niet: Selecteer niet klakkeloos voor het voordeligste bedrijf. Check ook zaken als onderhoudsregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Ga naar het offerte formulier, voer de gevraagde gegevens in, en start met besparen op gas en energie.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een op maat gemaakte offerte van installateurs uit de regio.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Goudswaard.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Natuurlijke warmte
Zeer enerziezuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Werkt met huidige leidingen
Flinke verlaging CO2-uitstoot

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Slimme thermostaat
Eigen bespaarassistent

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Altijd vermogen beschikbaar
Een bewuste keuze

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
De totaaloplossing
Verlaag je vaste lasten

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Eenvoudige installatie
Reduceer energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Laag energieverbruik
Bespaar tot honderden euro’s

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Goede garantie
Enorme besparing mogelijk

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
De totaaloplossing
Goed voor later

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Breed toepasbaar
Een groene keuze

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Werkt het hele jaar
Zeer energiezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Zuinig systeem
Toekomstbestendig


Zonneboiler Goudswaard

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Goudswaard: zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Deze tool gebruikt zonlicht om water op te warmen. Deze zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Door middel van dit product kan je heel wat energie besparen. Hoe dit kan? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte staat gelijk aan een gasbesparing van 100M3. Zo’n zonneboiler regelt zo’n tot 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Zonnecollectoren op de woning (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir en een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (een warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Goudswaard ligt rond de €2750. Dit is met montagekosten. Er zijn ook subsidies mogelijk. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Check: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om de warmtegraad op het gewenste niveau te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Goudswaard

Samen met de populaire warmtepomp kiezen veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan ben je nog “groener” bezig. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, maar ook zelf met zonnepanelen in Goudswaard genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Meerdere zonnepanelen, een omvormer en een vakkundige installateur die alles aansluit. De aanschafprijs schommelt zo tussen de €3250 en €6700. Belangrijk: de offerte heeft alles te maken met o.a. het aantal panelen en de capaciteit van de panelen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Via het formulier ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je weet wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Goudswaard.