Warmtepomp Gelderland

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Gelderland. Een vernieuwende manier om een woning te verwarmen. Dit apparaat draagt zorg voor verwarming van jouw huis en wekt warm water op (douchen). Zo’n installatie werkt op stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een innovatief en groen alternatief voor de traditionele cv-ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 42 tot 59 procent. En ook je energierekening daalt. Door gebruik te maken van subsidieslaten steeds meer huishoudens in Gelderland een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn de kosten? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Via warmtepompaanbieders.nl check je hiervoor meer details. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de warmtepomp installatie Waterkotte.

warmtepomp vergelijken Gelderland

Een groen alternatief

Je kunt helemaal gasvrij leven. Reëel: 51 procent CO2 beperking.

Lagere energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €355 op jullie energienota.

Voor alle huizen

Voor vrijwel elke woning (provincie Gelderland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Gelderland Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit systeem genereert zo bruikbare energie van hoge temperatuur. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Opmerkelijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar het verbruik van gas neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De machine haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een unieke vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kan snel aan de kook worden gebracht wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. En voila! De warmte is geboren.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel zorgt voor een schoner milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en de manier van gebruik. De energiebesparing is ongeveer €290 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Daardoor heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De huidige terugverdientijd schommelt tussen 9 – 10 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2500 €6400 6 jaar
Lucht-lucht €3100 €2900 €6000 7 jaar
Water-water €11000 €3900 €14900 12 jaar
Lucht-water €8300 €3900 €12200 12 jaar
Grond-water €12500 €8500 €21000 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Gelderland?

Het monteren van een warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten voldoen aan allerlei wettelijke eisen en certificaten. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een professionele warmtepomp installateur in Gelderland? In deze plaats opereren een groot aantal ervaren installateurs. Deze partijen verzorgen installatie en onderhoud. Nieuwsgierig of er een installateur in de gemeente Gelderland bij jou kan komen? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van deze vakkundige warmtepomp expert in de regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Zevenbergen.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan momenteel allerlei oplossingen. Elk systeem met een verschillende kostprijs. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4200 maar kan oplopen tot €20000. De kostprijs komt tot stand door de machine zelf. Vergeet niet: ook het plaatsingswerk is prijzig. De goedkoopste optie is een hybride model. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4700, inclusief de materialen en plaatsing. Een grondwater alternatief is aanzienlijk kostbaarder. Hiervoor betaal je al snel €24000 (incl. boring en alle toebehoren). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Gelderland.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld Weishaupt/Monarch) €6600
Water/water (bijv. Pico Energy) €11100
Grond / water (bijvoorbeeld CTC) €8700
Hybride (Vaillant) €5400

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie sluit aan bij mijn wensen? Dit hangt af van veel factoren. Onder andere het actuele stroom + gasverbruik, type woning (flat, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, nieuwbouw, vrijstaand) de samenstelling van je huishouden, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Meestal spreken we over 3 type installaties. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Bijgaand tref jij een beschrijving van zo’n warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. Alleen geschikt voor woningen met goede isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Jullie CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en springt bij als het koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw , de energiewinst is het grootst bij huizen met mechanische ventilatie. Ook te gebruiken als je in een wat ouder huis woont.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus ook voor een warmtepomp Zwaag). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. De subsidies beginnen rond €1200 en kunnen toenemen tot €10700. In het geval van zo’n hybride warmtepomp krijg je vaak al €2000. In het geval van een installatie in de grond kan dat oplopen tot €8500. De ISDE overheid-bijdrage wordt onderbouwd op basis van de functionaliteit van de installatie. Hieronder vind je hedendaagse subsidies in Gelderland bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Samsung Eco Heating System TDM 6 kW 50 €1650
Water/water InterClima-MTA HOCT 040 12 €3000
Grondboring Climaveneta BWR 0025MS MTD2 8,00 €2650

warmtepomp-Gelderland


Warmtepomp offerte aanvragen Gelderland

Snel de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Gelderland. Het is lastig om de juiste te kiezen. Goed om te weten: Selecteer niet klakkeloos de laagste prijs. Neem ook zaken in acht als service na plaatsing. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een offerte van lokale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Gelderland.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Onderhoudsarm
Een groene installatie

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Vele jaren ervaring
Ook gunstig voor de portemonnee

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Perfect voor nieuwbouw
Enorme besparing mogelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Natuurlijke warmte
Enorme besparing mogelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Combineren met vloerverwarming
Flinke verlaging CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Natuurlijke warmte
Lagere energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Combineren met zonnepanelen
Bespaar tot 25% energiekosten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Geschikt voor subsidie
Zeer milieuvriendelijk

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Veelzijdig gebruik
Besparen op gasverbruik

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Compatibel met HR-ketel
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Innovatieve technologie
Enorme besparing mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Altijd vermogen beschikbaar
Goed voor later


Zonneboiler Gelderland

Een andere optie om energie te besparen in Gelderland: een zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit type installatie gebruikt de zon als duurzame energiebron. Een zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) en warmt water op. Met dit type installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom? 1 m2 aan dakoppervlak is gelijk aan 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor gemiddeld om en nabij 50% van al het warme water. Dit product bestaat uit: Zonnecollectoren op de woning (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (of warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Gelderland bedraagt momenteel ongeveer €5250. Dat is met (hybride) montage. Er gelden aantrekkelijke subsidies. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Goed om te weten: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om water in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Gelderland

Als extra – naast de warmtepomp – nemen veel mensen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan profiteer je van nog meer voordeel. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Gelderland opwekken. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?4, 8 of 10 zonnepanelen, omvormer en een geschikte installatiemonteur die het installeert. De aanschafprijs bedraagt ergens tussen de €2250 en €6800. Opletten: de investering is afhankelijk van o.a. het aantal panelen en vermogen dat de panelen leveren. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Aan de hand van warmtepompaanbieders.nl kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je (ongeveer) weet wat het huidige verbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Gelderland.