Warmtepomp Zevenbergen

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Zevenbergen. Het is een grensverleggende aanpak om een woning te verwarmen. Zo’n installatie dient als verwarming van je huis en wekt warm water op (douchen). Dit apparaat maakt gebruik van energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Dit is een “groen” alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 mindert met 47 – 53 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaten meer en meer consumenten in Zevenbergen een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat kost het? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Via warmtepompaanbieders.nl ontdek je meer details. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp installatie Heliotherm.

warmtepomp vergelijken Zevenbergen

Beter voor het milieu

Je kunt helemaal gasvrij leven. Tot 41 procent minder Co2 uitstoot.

Een lagere energienota

Door de hulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €365 op de energierekening.

Voor alle woningen

Voor elk huis (provincie Noord-Brabant) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Zevenbergen Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Zo’n installatie gebruikt dit voor warmte voor je huis. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Belangrijk: je gebruikt meer stroom, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Wil jij daarover meer informatie? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt supersnel, en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel zorgt voor een minder vervuild milieu. Het kan ook flink geld besparen. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat hangt af van het type systeem, en de toepassing ervan. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is plus minus €375 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Door dit gegeven moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdientijd bedraagt tussen de 8 en 14 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2000 €5900 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €2800 €6100 6 jaar
Water-water €9800 €4100 €13900 10 jaar
Lucht-water €8400 €4100 €12500 13 jaar
Grond-water €11800 €8000 €19800 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Zevenbergen?

Het inrichten van de warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs moeten werken conform diverse verplichtingen en opleidingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Zevenbergen? In deze plaats zijn er een groot aantal professionele vakmannen. Allen met expertise op het gebied van de installatie + inspectie van wtw-systemen. Benieuwd of er een installateur in en rondom Moerdijk werkzaam is? Vul dan snel je gegevens in en krijg binnen korte termijn een offerte via deze gecertificeerde warmtepomp expert in de regio. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Witte Paarden.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn tegenwoordig allerlei oplossingen. Allemaal met een eigen prijskaartje. De prijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4000 maar kan oplopen tot €25000. De hoogte van de investering is te verklaren door het product zelf. Goed om te weten: ook de installatie kan kostbaar zijn. De goedkoopste optie is doorgaans de hybride ketel. Deze is verkrijgbaar vanaf €4600, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grond-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. Dit begint vaak vanaf €21000 (inclusief grondboring en installatie). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Zevenbergen.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (bijv. Viessmann) €5700
Water-water (via bijv. Itho Daalderop) €8400
Grond-water (bijv. Clausius) €12900
Hybride (via o.a. Toshiba) €5100

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk warmtepomp systeem moet ik hebben? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Bijvoorbeeld het actuele stroom + gasverbruik, grootte van je woning (nieuwbouw, rijtjeshuis, 2 onder 1 kap, flat, jaren 30 woning) de dalen en pieken van het verbruik, en zeker ook jullie budget. In grote lijnen zijn er 3 soorten systemen. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Hierna lees je details die jou helpen bij het kiezen voor een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en zorgt voor warm water. Uitsluitend voor woningen met goede isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Zorgt voor warmte in huis. Jouw CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werkt voornamelijk bij huizen met mechanische ventilatie. Goed te combineren in veel woningen.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Zaltbommel). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. De subsidies beginnen rond €1600, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €10000. Wanneer we spreken van zo’n hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1700. Op een systeem met grondboring is dit al gauw €7400. De ISDE toelage wordt gebaseerd op de efficiëntie van de warmtepomp. In het overzicht ontdek je voorbeelden van subsidies in Zevenbergen bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Remko WKF 180 Duo Frankfurt 260 €3900
Water/water Galletti LEW 062WS 60 €7800
Grondboring Alpha Innotec SWC 42K3 6,00 €2800

warmtepomp-Zevenbergen


Warmtepomp offerte aanvragen Zevenbergen

Zonder problemen de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Zevenbergen. Wie biedt bij de beste deal? Ons advies: Kies nooit lukraak voor de goedkoopste leverancier. Het is ook belangrijk te kijken naar de after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op “vergelijken”, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een prijsvoorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Zevenbergen.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Ook in de winter werkzaam
Een lagere energienota

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Combineren met vloerverwarming
Besparen op gasverbruik

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Toonaangevende producent
Compacte systemen
Bespaar tot honderden euro’s

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
O.a. mechanische ventilatie
Schoon & veilig systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Meerdere producten
Minder schadelijke stoffen

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Simpele interface
Zeer rendabel systeem

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
A++ Energielabel
Efficiënt systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Hybride of standalone
Verlaag je vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Altijd vermogen beschikbaar
Vermindert broeikasgassen

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Innovatieve technologie
Schoon & veilig systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Innovatieve technologie
Efficiënt systeem

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Eenvoudig te installeren
Bespaar energie en CO2-uitstoot


Zonneboiler Zevenbergen

Een andere optie om energie te besparen in Zevenbergen: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit concept gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. De zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) voor het verwarmen van water. Door gebruik van dit concept kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe? 1m2 aan zonneboiler oppervlak verschaft +/- 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler regelt over het algemeen tot 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Dit product bestaat uit: Zonnecollectoren boven het huis (variatie op zonnepanelen), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (of warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Zevenbergen schommelt rond de €2250. Het systeem wordt dan geplaatst. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let op: De zonneboiler coöperereert met een hulpverwarmingsketel om de warmtegraad voldoende warm te krijgen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Zevenbergen

In aanvulling op een warmtepomp gaan opvallend veel mensen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan bespaar je nog meer geld. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Zevenbergen opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Een aantal zonnepanelen, één omvormer en een handige vakman die het installeert. De aanschafprijs ligt tussen de €2250 en €4500. Vergeet niet: het tarief wordt gedreven door de hoeveelheid zonnecellen en de energieproductie van deze panelen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Via de vergelijker ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je (bij benadering) weet wat het jaarlijkse stroomverbruik is

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Zevenbergen.