Warmtepomp Zwaag

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Zwaag. Dit is een populaire aanpak om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit systeem creëert warmte in appartementen en ook voor opgewarmd water. Dit apparaat maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een innovatief en groen alternatief en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 37 tot 51%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door gebruik te maken van subsidieslaten meer en meer consumenten in Zwaag een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat zijn de kosten? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Via warmtepompaanbieders.nl check je hiervoor verdere info. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp installatie Sanden.

warmtepomp vergelijken Zwaag

Milieuvriendelijk alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Reëel: 47 procent Co2 reductie.

Besparen op energierekening

Door de hulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €415 op de energienota.

Voor elk appartement

Voor ieder type woning (provincie Noord-Holland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Zwaag Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem zet dit om warm water voor verwarming en warm tapwater. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Opmerkelijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het apparaat creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een koelvloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze koelvloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat ga ik besparen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en hoe het wordt gebruikt. De energiebesparing bedraagt gemiddeld al snel €310 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Daarom moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdientijd schommelt tussen 8 t/m 13 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1900 €6200 7 jaar
Lucht-lucht €3300 €3100 €6400 7 jaar
Water-water €9900 €4400 €14300 10 jaar
Lucht-water €8000 €4400 €12400 12 jaar
Grond-water €12200 €7900 €20100 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Zwaag?

Het positioneren van zo’n warmtepomp is een hele klus. Installateurs moeten voldoen aan nationale regelgeving en verplichte eisen. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Zwaag? In deze buurt werken tal van erkende organisaties. Je kunt bij hen terecht voor het plaatsen en onderhouden van de ketel. Benieuwd of er een installateur in de streek Hoorn bij jullie kan werken? Vul dan snel je gegevens in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van zo’n vakkundige warmtepomp specialist uit de direct omgeving. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Zaltbommel.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan thans allerhande systemen. Elke pomp met een ander kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4700 tot +/- €24000. De hoge prijs heeft natuurlijk te maken met de pomp. Maar ook het plaatsingswerk is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het meest betaalbare systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze is verkrijgbaar vanaf €5000, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een bodem-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. Dit begint vaak vanaf €23000 inclusief boren, boiler en installatie. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Zwaag.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht / water (o.a. Weishaupt/Monarch) €6000
Water-water (via bijv. Oilon) €8400
Grond / water (bijvoorbeeld Climaveneta) €12750
Hybride (door Trane) €14550

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk warmtepomp-type sluit aan bij mijn wensen? Daar is geen standaard berekening voor. Denk bijv. aan het actuele stroom + gasverbruik, grootte van je woning (vrijstaand, rijtjeshuis, jaren 30 woning, flat, 2 onder 1 kap) de samenstelling van je huishouden, en natuurlijk budget. In grote lijnen zijn er 3 soorten systemen. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina ontvang jij details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Enkel en alleen werkzaam bij huizen met uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Je CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en springt bij als het koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en is toepasbaar bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus ook voor een warmtepomp Zuid-Beijerland). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Er is al een subsidie vanaf €1700, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €11900. Met een hybride warmtepomp incasseer je vaak al €2200. Bij het laten installeren van een geothermische variant loopt dit op tot €8500. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt gegrond op de milieuvriendelijkheid van de pomp. In het overzicht ontdek je populaire subsidies in Zwaag bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Samsung Eco Heating System monobloc 12 kW (driefase) 80 €1950
Water/water Heliotherm HP10SWW 13 €3100
Grondboring Alpha Innotec WZSV92H3M 9,00 €2800

warmtepomp-Zwaag


Warmtepomp offerte aanvragen Zwaag

Zonder problemen de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Zwaag. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Vergis je niet: Kies nooit eenvoudigweg de goedkoopste. Neem ook zaken in acht als garantie en servicevoorwaarden. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op “vergelijken”, vul je gegevens in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een op maat gemaakte offerte van installateurs uit de regio.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Zwaag.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Lucht en water mogelijkheden
Zeer energiezuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Laag energieverbruik
Uitstekend rendement

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
A++ Energielabel
Erg zuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Slimme thermostaat
Zeer duurzame oplossing

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Natuurlijke warmte
Een lagere energienota

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Uitgebreide garantie
Minder schadelijke stoffen

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Voor elk afgiftesysteem
Minder schadelijke stoffen

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Persoonlijke ondersteuning
Erg zuinig

installateur feenstra

Feenstra

Ook isolatie
Eenvoudige installatie
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Perfect voor nieuwbouw
Een groene installatie

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Vermindert broeikasgassen

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Hoge subsidies mogelijk
Bespaar honderden euro’s


Zonneboiler Zwaag

Een extra systeem voor energiebesparing in Zwaag: zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit product gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. De zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Aan de hand van zo’n boiler kan je heel wat energie besparen. Waarom dit het geval is? Een oppervlakte van 100*100 CM geeft +/- 100m3 (besparing op gas). De zonneboiler verwarmt over het algemeen de helft van het benodigde warme water. Drie zaken zijn hier van belang: Gunstig gelegen zonnecollectoren (lijkt op een zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Zwaag bedraagt momenteel ongeveer €3250. Dit is met montagekosten. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let op: De zonneboiler coöperereert met een HR-ketel om het water (temperatuur) op het gewenste niveau te krijgen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Zwaag

Behalve de warmtepomp kiezen veel consumenten ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Zwaag genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: 4, 8 of 10 zonnepanelen, één omvormer en een geschikte installatiemonteur die de montage regelt. De investering bedraagt zo’n €2750 en €5300. Belangrijk: de prijs wordt gedreven door o.a. het aantal panelen en het vermogen van de zonnecellen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Middels het formulier ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je een idee hebt wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Zwaag.