Fujitsu Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van Fujitsu. Een vernieuwende methode om jouw huis op te warmen. Dit systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Het systeem verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een milieuvriendelijk alternatief en het werkt niet op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 44 – 55%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door de relatief hoge subsidies laten opvallend veel huishoudens een Fujitsu warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat zijn de kosten? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Via warmtepompaanbieders.nl vind je meer details. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp Ecensy.

warmtepomp van Fujitsu

Een Groen alternatief

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Wel 51 procent minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Met behulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €435 op de energienota.

Voor elke ruimte

Voor alle woonruimtes kan een installatie worden geleverd.

Werking en kosten van de Fujitsu warmtepomp Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt de Fujitsu warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de Waterstage Comfort 05) haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit product genereert zo bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, echter zal je gas-afname minimaliseren. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een unieke vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Fujitsu?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Bijvoorbeeld het type Waterstage Comfort 05? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn tegenwoordig allerhande systemen. Allemaal met een ander prijskaartje. De prijs van een warmtepomp start vanaf €4000 tot ongeveer €25000. De kostprijs komt tot stand door de techniek. Vergeet niet: ook het plaatsingswerk is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs).

De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Deze is verkrijgbaar vanaf €4900, incl. apparatuur en installatiewerk. Een pomp onder de grond is niet voor de kleine portemonnee. Dit begint vaak vanaf €25000 inclusief boren, boiler en installatie. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Fujitsu. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Utrecht.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Grond-water €22000
Water-water €13000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €7000
Hybride €5500

warmtepomp Fujitsu

Fujitsu warmtepomp offerte aanvragen

Zonder problemen leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn flink wat energiebesparende producten van Fujitsu. Maar welke moet ik kiezen? Tip: Kies nooit gewoon de scherpste offerte. Neem ook zaken in acht als after sales service. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op “vergelijken”, vul je gegevens in en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Landelijke plaatsing, dus ook warmtepomp plaatsen in Zwolle kan!


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope Fujitsu warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Wij vergelijken alle warmtepompen. Denk aan de Fujitsu Waterstage Comfort 05.