Warmtepomp Zwolle

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Zwolle. Het is een grensverleggende aanpak om een woning te verwarmen en koelen. Het systeem creëert warmte in appartementen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit product gebruikt stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een populair alternatief, voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot daalt al snel met 31 – 57 procent. Je energienota zal ook minder worden. Door de relatief hoge subsidies laten steeds meer gezinnen in Zwolle zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op onze site ontdek je de voorwaarden. Of lees direct meer over de warmtepomp installatie Thermia.

warmtepomp vergelijken Zwolle

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Haalbaar: 45 procent CO2 beperking.

Minder betalen voor energie

Via een warmtepomp bespaar je al gauw €255 per jaar aan energie.

Voor elke ruimte

Voor elk type huis (provincie Overijssel) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Zwolle Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit apparaat produceert daarmee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Belangrijk: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De installatie genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciaal soort vloeistof gaat naar de compressor. Deze koelvloeistof kookt al snel, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. De damp wordt weer vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel resulteert in een schonere lucht. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat hangt af van het type systeem, en de manier van gebruik. De hoogte van de besparing ligt al gauw op €425 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Mede hierom dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De huidige terugverdienperiode ligt in de range tussen de 4 – 11 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €1800 €5700 6 jaar
Lucht-lucht €3000 €2800 €5800 7 jaar
Water-water €10500 €4100 €14600 11 jaar
Lucht-water €8200 €4100 €12300 13 jaar
Grond-water €12500 €7800 €20300 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Zwolle?

Het aanbrengen van de warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs moeten werken conform diverse verplichtingen en opleidingen. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een bedreven warmtepomp installateur in Zwolle? In deze omgeving vind je verscheidene bekwame vakmensen. Allemaal gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Nieuwsgierig of zo’n installateur in de regio Zwolle aan huis langskomt? Maak een duidelijke situatieschets, en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via een kundige warmtepomp vakman in de buurt. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Zeijerveld.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan momenteel veel verschillende systemen. Ieder met een kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp ligt tussen de €4800 tot +/- €22000. De hoge prijs is te verklaren door de techniek. Maar ook de plaatsing van de pomp is niet goedkoop. Het meest betaalbare systeem is nog steeds een hybride pomp. Al te bestellen vanaf €5000, inclusief de WTW en het installeren. Een grond-water systeem is alleen voor de grote budgetten. Kosten: reken op ongeveer €25000 inclusief boren, boiler en installatie. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Zwolle.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht-water (zoals Weishaupt/Monarch) €4800
Water / water (van o.a. Oilon) €8400
Grond / water (bijvoorbeeld CTC) €8400
Hybride (bij Trane) €20850

Welke warmtepomp past bij mij?

Welke warmtepomp installatie kan ik het beste kiezen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk aan het actuele stroom + gasverbruik, het soort huis (flat, nieuwbouw, oud huis, rijtjeshuis, jaren 30 woning) de samenstelling van je huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. Meestal spreken we over 3 type installaties. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Bijgaand tref jij details die jou helpen bij het kiezen voor een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Verwarmt je hele huis en draagt ook zorg voor warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Een CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en werk goed bij woningen met een mechanische afzuiging. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Zuidwolde). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Er is al een subsidie vanaf €1300 tot wel €10300. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1200. In het geval van een systeem met grondboring heb je recht op meer, tot wel €8200. De ISDE bijdrage wordt onderbouwd op basis van de toepassing van de warmtepomp. Hierna ontdek je geldende subsidies in Zwolle bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Samsung Eco Heating System split 4 kW (monofase) 40 €1700
Water/water IDM TERRA SW 50 Max H; 810372 69 €8700
Grondboring Climaveneta BW-HT 0151 43,00 €5950

warmtepomp-Zwolle


Warmtepomp offerte aanvragen Zwolle

Zonder problemen de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Zwolle. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Goed om te weten: Selecteer nooit gewoon de scherpste offerte. Neem in je overweging ook zaken mee als service na plaatsing. Direct advies voor jouw situatie? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een offerte van installateurs in de buurt.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Zwolle.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Innovatief en energeizuinig
Flinke verlaging CO2-uitstoot

nefit-warmtepomp

Nefit

Easy thermostaat
Hoog tapwater rendement
Efficiënt systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Combineren met vloerverwarming
Verlaag je vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Innovatieve techniek
Zeer rendabel systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
Veelzijdig gebruik
Vermindert broeikasgassen

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Slimme thermostaat
Eigen bespaarassistent

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Geschikt voor subsidie
Uitstekend rendement

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Eenvoudige bediening
Goed voor later

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Laag energieverbruik
Besparen op gasverbruik

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Compacte systemen
Zeer duurzame oplossing

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Laag energieverbruik
Flinke kostenbesparing

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Werkt met huidige leidingen
Zeer milieuvriendelijk


Zonneboiler Zwolle

Een andere optie om energie te besparen in Zwolle: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit type installatie gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. De zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Door middel van dit product kan je heel wat energie besparen. Waarom? 1m2 aan zonneboiler oppervlak geeft +/- 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler levert om en nabij de 50% – 70% van het bad- en douchewater. Het is een 3 componenten systeem: Een speciale collector (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (een warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Zwolle is nu om en nabij de €4000. Dat is met (hybride) montage. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Tip: Het apparaat werkt standaard samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om het aantal graden tot de juiste hoogte te verhitten (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Zwolle

In aanvulling op een warmtepomp kiezen steeds meer huizen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of het met een alternatief als zonnepanelen in Zwolle genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Diverse zonnepanelen, de omvormer en een vakkundige installateur die alles op de juiste manier aansluit. Het prijskaartje schommelt zo tussen de €2750 en €6900. Goed om te weten: het aanschaf-tarief komt met name tot stand door de hoeveelheid zonnecellen en vermogen dat de panelen leveren. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Op basis van de website krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je inzichtelijk hebt wat jullie stroom- en gasverbruik is op dit moment.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Zwolle.