Warmtepomp Eleveld

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Eleveld. Het is een grensverleggende aanpak om je huis te verwarmen. Dit apparaat draagt zorg voor verwarming van jouw huis en wekt warm water op (douchen). Dit systeem maakt gebruik van stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De CO2-uitstoot neemt gemiddeld af met 44 – 50 procent. Je energienota zal ook minder worden. Door gebruik te maken van subsidieslaten steeds meer gezinnen in Eleveld een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Welk budget moet ik hebben? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Met behulp van deze website ontdek je stappenplannen. Of lees direct meer over de Clausius producten.

warmtepomp vergelijken Eleveld

Duurzaam systeem

Een warm huis en warm water zonder gas. Mogelijk: 43% CO2 beperking.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp heb je snel een besparing van €305 op de energienota.

Voor alle ruimtes

Voor ieder type woning (provincie Drenthe) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Eleveld Stap jij over op duurzame energie? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Het systeem genereert zo verwarmingswater van 40⁰C. De installatie draait op stroom. Belangrijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen echter verbruik je geen/minder gas. Wat is het geheim van dit systeem? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het systeem genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Dit koudemiddel heeft een laag kookpunt, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel helpt mee aan een schonere lucht. Maar het bespaart je ook geld. Wat is mijn besparing? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en het concrete gebruik. De hoogte van de besparing ligt vaak rond de €280 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Mede hierom zul je moeten beschikken over spaarcenten. De hedendaagse terugverdientijd varieert tussen 8 t/m 10 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2000 €6000 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €2800 €5900 8 jaar
Water-water €10500 €3800 €14300 11 jaar
Lucht-water €7900 €3800 €11700 13 jaar
Grond-water €11900 €8000 €19900 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Eleveld?

Het positioneren van een warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten zich houden aan verschillende eisen en verplichtingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een bedreven warmtepomp installateur in Eleveld? In deze regio handelen verscheidene professionele bedrijven. Allen met expertise op het gebied van het installeren en onderhouden van het WTW. Benieuwd of er een installateur in omgeving Aa en Hunze actief is? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via zo’n erkende warmtepomp organisatie uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of ga direct naar een warmtepomp installateur Drouwen.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan thans veel verschillende systemen. Elk met z’n voor- en nadelen. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4100 tot +/- €23000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met het apparaat. Vergeet niet: ook het installeren is een dure aangelegenheid. Het meest betaalbare systeem is nog steeds een hybride pomp. Al te bestellen vanaf €4800, inclusief ketel en installatie. Ga je de grond in? Dat is flink duurder. Dit kost al gauw €22000 (inclusief grondboring en installatie). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Eleveld.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (van o.a. Climer) €5400
Water-water (o.a. Weider) €14700
Grond / water (bijvoorbeeld Western Airconditioning) €9600
Hybride (via o.a. Climaveneta) €4950

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk warmtepomp systeem moet ik nu hebben? Dit hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld het huidige gasverbruik, het soort huis (jaren 30 woning, nieuwbouw, flat, rijtjeshuis, 2 onder 1 kap) het aantal mensen dat in het huis woont, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Ruwweg differentiëren we drie soorten producten. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop ontvang jij een beschrijving van zo’n warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en zorgt voor warm water. Uitsluitend voor huizen met uitstekende isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. De CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en wordt meer en meer geplaatst in huizen met mechanische ventilatie. Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus ook van toepassing op een warmtepomp Ees). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Je hebt al bijdragen vanaf €1800, maar lopen op tot €10300. In het geval van de hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1800. In het geval van een bodem-water installatie is dit al gauw €8100. De hoogte van de ISDE subsidie wordt gebaseerd op de milieuvriendelijkheid van de installatie. Hieronder check jij direct populaire subsidies in Eleveld bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Alpha Innotec LWD 5050A/RX-HMD 2R 90 €2200
Water/water Techneco Vulcan 14 ACR (W/W) 19 €3700
Grondboring IDM TERRA SW 18 H; 810350 18,00 €3600

warmtepomp-Eleveld


Warmtepomp offerte aanvragen Eleveld

Snel de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Eleveld. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Ons advies: Kies nooit klakkeloos de laagste prijs. Bekijk ook de onderhoudsregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen een week ontvang je per mail een kostenoverzicht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Eleveld.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Aantrekkelijke terugverdientijd
Reduceer energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Compacte systemen
Minder betalen voor gas + stroom

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Vele jaren ervaring
Een lagere energienota

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Persoonlijke ondersteuning
Minder schadelijke stoffen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Innovatieve techniek
Efficiënt systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Hulp en advies
Flinke verlaging CO2-uitstoot

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Zuinig systeem
Toekomstbestendig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Compatibel met HR-ketel
Bespaar tot honderden euro’s

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Subsidie is mogelijk
Bespaar tot honderden euro’s

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Simpele interface
Besparen op gasverbruik

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Vele jaren ervaring
Verminding schadelijke


Zonneboiler Eleveld

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Eleveld: zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Dit concept gebruikt zonlicht om water op te warmen. Deze zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Door deze tool kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe? Een oppervlakte van 100*100 CM voorziet in +/- honderd m3 gas. De zonneboiler verwarmt vaak om en nabij 50% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Het systeem kent 3 pijlers: De collector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (of warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Eleveld bedraagt momenteel ongeveer €5000. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let op: Een zonneboiler werkt samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om het aantal graden tot de juiste hoogte te verhitten (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Eleveld

In aanvulling op een warmtepomp nemen meer en meer mensen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Eleveld genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Verscheidene zonnepanelen, een omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die het installeert. De investering bedraagt zo’n €3000 en €6900. Vergeet niet: het prijsvoorstel heeft alles te maken met het m2 oppervlak aan panelen en vermogen dat de panelen leveren. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Gebruikmakend van warmtepompaanbieders.nl vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je weet wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Eleveld.