Warmtepomp Edam

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Edam. Een baanbrekende manier om je huis te verwarmen. Dit product dient als verwarming van je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit apparaat maakt gebruik van stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 40 – 68 procent. Je energienota zal ook minder worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laat een groeiend aantal consumenten in Edam een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Hoeveel ben ik kwijt? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op onze site check je hiervoor alle informatie! Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Renson producten.

warmtepomp vergelijken Edam

Een groen alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Mogelijk: 58% schonere (Co2) uitstoot.

Minder betalen voor energie

Dankzij een warmtepomp heb je snel een besparing van €270 op jullie energienota.

Voor alle ruimtes

Voor alle woonruimtes (provincie Noord-Holland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Edam Stap jij over op duurzame energie? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Deze installatie gebruikt dit voor verwarmingswater van 40⁰C. De installatie draait op stroom. Opmerkelijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Wil jij daarover meer informatie? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het systeem onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeibare stof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeibare stof kookt supersnel, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel helpt mee aan een schonere aarde. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en de manier van gebruik. De energiebesparing bedraagt gemiddeld al snel €340 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Door dit gegeven dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De actuele terugverdienperiode bedraagt tussen de 4 – 11 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2100 €6400 7 jaar
Lucht-lucht €3000 €3100 €6100 7 jaar
Water-water €9600 €4400 €14000 12 jaar
Lucht-water €8200 €4400 €12600 13 jaar
Grond-water €12300 €8100 €20400 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Edam?

Het inrichten van een warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs zijn verplicht te werken via verschillende eisen en verplichtingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Edam? In deze streek opereren tal van vakkundige bedrijven. Je kunt bij hen terecht voor de installatie en service voor WTW systemen. Weten welke installateur in de regio Edam-Volendam bij jou kan komen? Vul dan snel je gegevens in en krijg binnen korte termijn een offerte via de competente warmtepomp vakman uit de direct omgeving. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Dirksland.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn tegenwoordig veel verschillende systemen. Elke pomp met een ander kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €5000 – €25000. Deze hoge prijs komt tot stand door de techniek. Vergeet niet: ook de vergoeding voor de installateur kan kostbaar zijn. Het instapmodel is nog steeds een hybride pomp. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4900, inclusief de WTW en het installeren. Een grondwater alternatief is veel kosten-intensiever. Kosten: reken op ongeveer €23000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Edam.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht / water (via bijv. Climaveneta) €16050
Water / water (bijvoorbeeld Waterkotte) €8400
Grond / water (zoals Waterkotte) €9600
Hybride (bij CIAT) €18750

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp-type past bij mijn situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Onder andere de jaarlijkse energieconsumptie, grootte van je woning (2 onder 1 kap, nieuwbouw, vrijstaand, jaren 30 woning, oud huis) het aantal mensen dat in het huis woont, en zeker ook jullie budget. Grofweg hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Verderop ontvang jij info die je helpt bij het kiezen van een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Een warm huis zonder aardgas en zorgt voor warm water. Alleen geschikt voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Een CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en is geschikt voor woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Drouwen). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1700 oplopend tot €11500. In het geval van zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €2000. Op een grond/water systeem gaat het nog verder omhoog, tot wel €7700. De hoogte van de ISDE subsidie wordt onderbouwd op basis van de “groene score” van de installatie. In de tabel bekijk je voorbeelden van subsidies in Edam bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Wolf BWL-1S(B) 10/230V 90 €2200
Water/water Techneco AQUATOP T28HR 27 €4500
Grondboring Viessmann Vitocal 350-G BW/BWS 351.B20 23,00 €4100

warmtepomp-Edam


Warmtepomp offerte aanvragen Edam

Online de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Edam. Waar vindt jij de beste prijzen? Ons advies: Kies niet domweg de meest voordelige aanbieder. Neem ook zaken in acht als garantie en servicevoorwaarden. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de details in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een prijsvoorstel van lokale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Edam.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Hybride of All-electric
Zeer rendabel systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Ook in de winter werkzaam
Bespaar energie en CO2-uitstoot

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Verwarmen op duurzame manier
Minder betalen voor gas + stroom

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Persoonlijke ondersteuning
Besparen op vaste lasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Veelzijdig gebruik
Eigen bespaarassistent

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Uitstekend rendement

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Hybride of standalone
Duurzame verwarming

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Werkt met gasketels
Verlaag je vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Innovatief en energeizuinig
Zeer energiezuinig

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Combineren met vloerverwarming
Goed voor later

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Innovatieve techniek
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Lucht en water mogelijkheden
Verlaag je vaste lasten


Zonneboiler Edam

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Edam: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Deze tool gebruikt zonlicht om water op te warmen. Een zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Door gebruik van dit concept gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom dit het geval is? 1m2 aan zonneboiler oppervlak verschaft +/- een gas-reductie van 100 m3. Een zonneboiler verschaft zo’n 50% – 70% van al het warme water. Drie zaken zijn hier van belang: Zonnecollectoren op de woning (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (dit is de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Edam schommelt rond de €2750. Dat is inclusief plaatsing. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Vergeet niet: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een HR-ketel om de temperatuur voldoende warm te krijgen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Edam

Naast een warmtepomp nemen meer en meer mensen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, maar ook zelf met zonnepanelen in Edam genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Verscheidene zonnepanelen, een omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon om alles aan te sluiten. De investering ligt in de range tussen €3250 en €6100. Opletten: de offerte heeft alles te maken met het m2 oppervlak aan panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Via de website ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je inzichtelijk hebt wat jullie actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Edam.