EnergyPanel Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van EnergyPanel. Een vernieuwende manier om een woning te verwarmen en koelen. Zo’n installatie creëert warmte in appartementen en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat verbruikt energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Het is dus een duurzaam alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 38 tot 57 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de huidige subsidieregeling laten alsmaar meer consumenten een EnergyPanel warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat kost het? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Via warmtepompaanbieders.nl lees jij daarover de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de warmtepomp NEXTHERM.

warmtepomp van EnergyPanel

Beter voor het milieu

Je kunt helemaal gasvrij leven. Haalbaar: 44% CO2 beperking.

Minder betalen voor energie

Dankzij een warmtepomp bespaar je al gauw €350 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woningen

Voor alle woonruimtes kan een installatie worden geleverd.

Werking en kosten van de EnergyPanel warmtepomp Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een EnergyPanel warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de GTC-06) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit apparaat transformeert dit in geschikte warmte voor een woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: je gebruikt meer stroom, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het apparaat haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een koelvloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Zo’n koudemiddel heeft een laag kookpunt, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van EnergyPanel?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Misschien wel de GTC-06? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan op het ogenblik allerlei oplossingen. Elk systeem met een verschillende kostprijs. De investering van een warmtepomp begint bij plusminus €4800 tot €23000. De kostprijs komt tot stand door de techniek. Maar ook de vergoeding voor de installateur is niet goedkoop.

Het “budgetsysteem” is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze heb je al vanaf €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Een grondwater alternatief is prijstechnisch ongunstiger. Reken op tarieven vanaf €20000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp van EnergyPanel. Ook mogelijk: warmtepomp kopen in Goes.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Grond-water €12000
Water-water €25000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €7000
Hybride €8500

warmtepomp EnergyPanel


EnergyPanel warmtepomp offerte aanvragen

Eenvoudig de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn flink wat energiebesparende installaties van EnergyPanel. Het is lastig om de juiste te kiezen. Ons advies: Selecteer niet standaard voor het voordeligste bedrijf. Neem ook zaken in acht als inspectie en onderhoud. Direct advies voor jouw situatie? Klik op “vergelijken”, geef antwoord op de vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen. Landelijke plaatsing, dus ook warmtepomp plaatsen in Zundert is mogeiljk.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen een week ontvang je per mail een voorstel van regionale installateurs.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope EnergyPanel warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Start met het vergelijken van warmtepompen. Onder andere de EnergyPanel GTC-06.