Warmtepomp Zundert

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Zundert. Het is een nieuwe aanpak om jouw huis op te warmen. Deze installatie draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit apparaat gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een milieuvriendelijk alternatief en het werkt niet op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 reduceert met 45 tot 60%. En ook je energierekening daalt. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten veel huishoudens in Zundert een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Hoeveel ben ik kwijt? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze website lees jij daarover alle informatie! Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp installatie Robur.

warmtepomp vergelijken Zundert

Duurzame oplossing

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Haalbaar: 57% schonere (Co2) uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Via een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €330 per jaar aan energie.

Voor alle appartementen

Voor ieder type woning (provincie Noord-Brabant) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Zundert Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit product zet dit om geschikte warmte voor een woning. De installatie draait op stroom. Oftewel: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het product haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Deze koelvloeistof kookt supersnel, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. De damp wordt weer vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel stimuleert een schonere lucht. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en het daadwerkelijke gebruik. De energiebesparing bedraagt gemiddeld al snel €415 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Daardoor heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De gemiddelde terugverdienperiode varieert tussen 5 en 11 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2400 €6600 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €2800 €6100 8 jaar
Water-water €9900 €4100 €14000 11 jaar
Lucht-water €8000 €4100 €12100 14 jaar
Grond-water €12300 €8400 €20700 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Zundert?

Het inrichten van de warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs hebben te maken met allerlei wettelijke eisen en certificaten. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Zundert? In deze regio handelen diverse gekwalificeerde installateurs. Zeer goed in het installeren en onderhouden van het WTW. Weten welke installateur in de gemeente Zundert werkzaam is? Vul alle velden van het formulier in en ontvang een offerte via deze gecertificeerde warmtepomp vakman uit de streek. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Zaandam.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Elke installatie met een verschillende kostprijs. Het prijskaartje van een warmtepomp begint bij plusminus €4500 en loopt op tot €20000. De kostprijs komt tot stand door het apparaat. Vergeet niet: ook het plaatsen is niet goedkoop. Het “budgetsysteem” is een hybride systeem. Deze heb je al vanaf €4900, inclusief de WTW en het installeren. Een grondwater alternatief is prijstechnisch ongunstiger. Kosten: reken op ongeveer €20000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Zundert.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht/water (van o.a. Weishaupt/Monarch) €6150
Water/water (bijv. NRGTEQ) €26400
Grond-water (bijv. Climaveneta) €11550
Hybride (via o.a. Trane) €13050

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk type warmtepomp moet ik nu hebben? Daar is geen standaard berekening voor. Bijvoorbeeld het huidige gasverbruik, het soort huis (nieuwbouw, flat, rijtjeshuis, 2 onder 1 kap, oud huis) aantal personen in het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Ruwweg onderscheiden we 3 types. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Hierna bekijk jij informatie over de keuze voor zo’n pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en biedt warm water in de keuken en badkamer. Uitsluitend voor huizen met uitstekende isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en is toepasbaar bij woningen met een mechanische afzuiging. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Zorgvlied). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Er is al een subsidie vanaf €1800 tot wel €9000. Bij het laten installeren van de hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1100. In het geval van een pomp in de grond loopt dit op tot €8400. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de efficiëntie van het systeem. In het overzicht bekijk je geldende subsidies in Zundert bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Samsung DVM S mini Eco 5 pk LT hydro unit 110 €2400
Water/water Galletti MCW 039HS 33 €5100
Grondboring Alpha Innotec WZSV162K3M 16,00 €3400

warmtepomp-Zundert


Warmtepomp offerte aanvragen Zundert

Gemakkelijk de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Zundert. Waar vindt jij de beste prijzen? Niet vergeten: Kies nooit vanzelfsprekend voor de scherpste offerte / installateur. Neem ook zaken in acht als inspectie en onderhoud. Snel een op maat gemaakte offerte? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de gevraagde gegevens in, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een prijsvoorstel van installateurs uit jullie streek.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Zundert.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Compacte systemen
Een groene installatie

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Werkt met huidige leidingen
Duurzame verwarming

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Hoge aanvoertermperatuur
Meerdere producten
Efficiënt systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Altijd vermogen beschikbaar
Minder schadelijke stoffen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Simpele interface
Hoge besparingen mogelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
O.a. mechanische ventilatie
Toekomstbestendig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Geschikt voor subsidie
Op lange termijn voordelig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Combineren met vloerverwarming
Verminding schadelijke

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Lucht en water mogelijkheden
Toekomstbestendig

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Verschillende toepassingen
Verantwoord verbruiken

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Verwarming en warm water
Hoge besparingen mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Aantrekkelijke subsidies
Schoon & veilig systeem


Zonneboiler Zundert

Een andere optie om energie te besparen in Zundert: de zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit type installatie gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Deze zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Aan de hand van zo’n boiler bespaar je fors op je gasverbruik. Waarom dit het geval is? 1 m2 aan dakoppervlak levert +/- honderd m3 gas. Zo’n zonneboiler levert gemiddeld 50% – 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Dit product bestaat uit: De collector op het dak (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Zundert bedraagt zo’n €3750. Dat is inclusief plaatsing. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Let wel: Een zonneboiler werkt samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om water op consumeerbaar niveau te brengen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Zundert

Naast een warmtepomp gaan opvallend veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan bespaar je nog meer geld. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt deze energie zelf inkopen, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Zundert opwekken. Hiervoor heb je niet veel nodig. Een aantal zonnepanelen, de omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die het installeert. De gemiddelde prijs ligt tussen de €4000 en €5300. Vergeet niet: de offerte is afhankelijk van aspecten als merken en de energieproductie van deze panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebruikmakend van warmtepompaanbieders.nl vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je inzichtelijk hebt wat jullie huidige verbruik is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Zundert.