NEXTHERM Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van NEXTHERM. Een vernieuwende manier om een woning te verwarmen. Dit systeem zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Dit apparaat verbruikt energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een innovatief en groen alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 32 – 54 procent. En ook je energierekening daalt. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten veel bewoners een NEXTHERM warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn de kosten? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Hieronder vind je stappenplannen. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp Metro Therm.

warmtepomp van NEXTHERM

Duurzaam verwarmen

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Tot 56% CO2 besparing.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €405 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woonhuizen

Voor elk huis is een goede installatie.

Werking en kosten van de NEXTHERM warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een NEXTHERM warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de Smartpack2 Eau/Eau 17) wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Zo’n installatie maakt op deze manier verwarmingswater van 40⁰C. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Dus: de consumptie van stroom wordt minder, en het gasverbruik neemt af. Wil jij daarover meer informatie? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De pomp haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciaal soort vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Zo’n koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kost een warmtepomp van NEXTHERM?

Overweeg je een warmtepomp? Neem bijvoorbeeld de Smartpack2 Eau/Eau 17? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten pompen. Ieder met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp ligt tussen de €5000 maar kan oplopen tot €22000. De kostprijs zit’m voor een groot deel in het apparaat. Echter, ook het installeren is een dure aangelegenheid.

Het “budgetsysteem” is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €5000, inclusief ketel en installatie. Een systeem met grondboring is veel kosten-intensiever. Dit kost al gauw €25000 inclusief boren, boiler en installatie. In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp van NEXTHERM. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Woudenberg.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water €19000
Water-water €24000
Lucht-lucht €9000
Lucht-water €13000
Hybride €8000

warmtepomp NEXTHERM


NEXTHERM warmtepomp offerte aanvragen

Eenvoudig de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je bekijk snel alle energiebesparende producten van NEXTHERM. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Ons advies: Kies niet vanzelfsprekend voor het voordeligste bedrijf. Neem in je overweging ook zaken mee als after sales service. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op “vergelijken”, geef antwoord op de vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen. Beschikbaar voor heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Nijmegen is mogelijk.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een op maat gemaakte offerte van lokale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope NEXTHERM warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Start met het vergelijken van warmtepompen. Onder andere de NEXTHERM Smartpack2 Eau/Eau 17.