Warmtepomp Goes

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Goes. Dit is een populaire wijze om je huis te verwarmen. Het systeem zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Het systeem gebruikt stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een milieuvriendelijk alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 42 – 63 procent. Je energienota zal ook minder worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten alsmaar meer huishoudens in Goes een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn de kosten? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze pagina check je hiervoor verdere info. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Warmflow pomp.

warmtepomp vergelijken Goes

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Mogelijk: 43% Co2 vermindering.

Bespaar op de energienota

Door de hulp van een warmtepomp bespaar jij snel €350 per jaar aan energie.

Voor alle woningen

Voor elk type huis (provincie Zeeland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Goes Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Het systeem zet dit om warmte voor je huis. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, maar het verbruik van gas neemt af. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het product genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een koelvloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof (koudemiddel) heeft een laag kookpunt, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Daardoor verdampt het weer. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert een schonere lucht. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld? Dit varieert enorm per type pomp, plus de toepassing. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is ongeveer €365 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Daardoor heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De huidige terugverdientijd ligt ergens tussen de 8 – 10 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2300 €6500 5 jaar
Lucht-lucht €3200 €3300 €6500 6 jaar
Water-water €9900 €4000 €13900 10 jaar
Lucht-water €8000 €4000 €12000 12 jaar
Grond-water €12300 €8300 €20600 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Goes?

Het monteren van een warmtepomp is een hele klus. Installateurs moeten zich houden aan verschillende eisen en verplichtingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Goes? In deze regio functioneren verscheidene kundige bedrijven. Vaak erg toegespitst op de installatie en service voor WTW systemen. Nieuwsgierig of zo’n installateur in de buurt van Goes actief is? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een offerte van deze gecertificeerde warmtepomp organisatie uit jouw regio. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Gaast.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan momenteel velerlei installaties. Elke installatie met een eigen prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4900 en loopt op tot €24000. Het prijskaartje is te verklaren door het apparaat. Goed om te weten: ook de vergoeding voor de installateur is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het meest betaalbare systeem is vaak een hybride installatie. Deze beginnen al bij €4700, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grondwater alternatief is niet voor de kleine portemonnee. Hiervoor betaal je al snel €23000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Goes.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht-water (zoals Daikin) €5700
Water-water (o.a. Climaveneta) €24000
Grond/water (via bijv. Techneco) €9000
Hybride (CLINT) €5700

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie past bij mijn situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Bijvoorbeeld huidige energieverbruik, het soort huis (vrijstaand, oud huis, flat, 2 onder 1 kap, nieuwbouw) de samenstelling van je huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Globaal maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Hierna vind je informatie over de keuze voor zo’n warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Verwarmt je hele huis en regelt warm tapwater. Alleen geschikt voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Zeeland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Zorgt voor warmte in huis. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en werk goed bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus ook van toepassing op een warmtepomp Gendringen). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Je hebt al bijdragen vanaf €1400, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €12000. Op zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1200. Wanneer we spreken van een pomp in de grond gaat het nog verder omhoog, tot wel €7100. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt gebaseerd op de zuinigheid van de warmtepomp. In het schema tref je populaire subsidies in Goes bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Carrier 30PHC100STD 190 €2900
Water/water Aermec WRL-H 026 230Volt 10 €2800
Grondboring Stiebel-Eltron WPF 32 Set (220897) 34,00 €5200

warmtepomp-Goes


Warmtepomp offerte aanvragen Goes

Gemakkelijk de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Goes. Waar vindt jij de beste prijzen? Vergis je niet: Selecteer niet domweg de scherpste offerte. Check ook zaken als after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een offerte van regionale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Goes.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Compatibel met HR-ketel
Verantwoord verbruiken

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Eenvoudige installatie
Vermindert broeikasgassen

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Compacte systemen
Een lagere energienota

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Vele jaren ervaring
Minder schadelijke stoffen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Uitgebreide garantie
Op lange termijn voordelig

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Eenvoudige installatie
Hoge besparingen mogelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Hybride of All-electric
Toekomstbestendig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Sanistage
Ook in de winter werkzaam
Uitstekend rendement

installateur feenstra

Feenstra

Installateur
Combineren met vloerverwarming
Een groene installatie

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Slimme thermostaat
Besparen op gasverbruik

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Breed toepasbaar
Duurzame verwarming

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
A++ Energielabel
Besparen op gasverbruik


Zonneboiler Goes

Een extra systeem voor energiebesparing in Goes: de zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Deze tool gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Een zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) om water op te warmen. Via dit systeem kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte geeft +/- honderd m3 gas. Een zonneboiler verschaft ruwweg tussen de 60 en 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir en een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (of warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Goes bedraagt zo’n €4750. Vaak met een geheel verzorgde montage. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Goed om te weten: Het systeem gebruik je samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de warmtegraad voldoende warm te krijgen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Goes

In aanvulling op een warmtepomp kiezen steeds meer mensen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan ben je nog “groener” bezig. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of het met een alternatief als zonnepanelen in Goes opwekken. Dit vergt niet veel. Verscheidene zonnepanelen, zo’n omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die de installatie regelt. De prijs bedraagt ergens tussen de €3000 en €5900. Let op: het prijskaartje is afhankelijk van bijv. hoeveel panelen je wilt en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Door gebruik van onze offerte-tool ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je weet wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Goes.