Warmtepomp Emmen

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Emmen. Een vernieuwende methode om een huis op te warmen (en te koelen). Deze installatie zorgt voor verwarming van de woning en zorgt voor warm douche-water. Dit product gebruikt stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een innovatief en groen alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas wordt gereduceerd met 34 tot 60%. Ook het energietarief neemt af. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten veel gezinnen in Emmen een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn deze prijzen? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Met behulp van deze website tref je alle informatie! Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Airwell pomp.

warmtepomp vergelijken Emmen

Duurzaam systeem

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Denkbaar: 56% schonere (Co2) uitstoot.

Lagere energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €395 op jullie energienota.

Voor alle woningen

Voor elk type huis (provincie Drenthe) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Emmen Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Het systeem transformeert dit in warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Belangrijk: het stroomverbruik neemt toe, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Geïnteresseerd? Lees dan verder. We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het apparaat genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeibare stof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof heeft een laag kookpunt, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor perst deze damp samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een schoner milieu. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat is mijn besparing? Dat verschilt enorm per systeem, en het daadwerkelijke gebruik. De bezuiniging op de energierekening is ongeveer €320 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Daardoor is wel eerst een investering nodig. De hedendaagse terugverdientijd ligt in de range tussen de 9 – 14 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1900 €6200 7 jaar
Lucht-lucht €3300 €3100 €6400 6 jaar
Water-water €11000 €4400 €15400 11 jaar
Lucht-water €8000 €4400 €12400 13 jaar
Grond-water €12100 €7900 €20000 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Emmen?

Het inrichten van de warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te dealen met nationale regelgeving en verplichte eisen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een vakkundige warmtepomp installateur in Emmen? In deze streek werken diverse professionele aanbieders. Allen met expertise op het gebied van de installatie + inspectie van wtw-systemen. Belangstelling in of er een installateur in omgeving Emmen voor jou klaarstaat? Maak een duidelijke situatieschets, en je krijgt een offerte via de geroutineerde warmtepomp aanbieder uit de direct omgeving. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Easterwierrum.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Elk met een verschillende kostprijs. De investering van een warmtepomp begint bij plusminus €4300 tot €22000. De hoge prijs komt tot stand door de pomp. Echter, ook de installatie is prijzig. Het meest betaalbare systeem is een hybride systeem. Deze haal je in huis vanaf €4700, inclusief de WTW en het installeren. Een grond-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. Hiervoor betaal je al snel €21000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Emmen.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (via bijv. CLINT) €4950
Water-water (via bijv. Weishaupt/Monarch) €26100
Grond/water (via bijv. NIBE) €15900
Hybride (via bijv. Climaveneta) €5550

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk type warmtepomp past bij mijn situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Zo kun je denken aan de huidige gas- en stroom consumptie, de locatie (nieuwbouw, rijtjeshuis, jaren 30 woning, oud huis, 2 onder 1 kap) de samenstelling van je huishouden, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Meestal spreken we over 3 type installaties. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Onderstaand ontvang jij info die je helpt bij het kiezen van een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en levert water voor douchen en afwas. In de praktijk uitsluitend toegepast bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Een CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en werk goed bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus evengoed voor een warmtepomp Eijsden). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Er is al een subsidie vanaf €1400, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €11400. Bij plaatsing van een hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1300. Wanneer we spreken van een installatie in de grond gaat het nog verder omhoog, tot wel €8500. De ISDE bijdrage wordt gegrond op de toepassing van het systeem. In de tabel ontdek je voorbeelden van subsidies in Emmen bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Alpha Innotec LWD 7070A/SX-HMD 2 130 €2450
Water/water Thermia Diplomat Duo Optimum G3 8 9 €2800
Grondboring Kensa Shoebox 6kW (S6-P) 6,00 €2650

warmtepomp-Emmen


Warmtepomp offerte aanvragen Emmen

A la minute de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Emmen. Het is lastig om de juiste te kiezen. Tip: Selecteer nooit gewoon voor het voordeligste bedrijf. Neem in je overweging ook zaken mee als inspectie en onderhoud. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een voorstel van installateurs uit jullie streek.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Emmen.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Slimme thermostaat
Erg zuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Onderhoudsarm
Erg zuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
Combineren met vloerverwarming
Een groene keuze

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Hulp en advies
Uitstekend rendement

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Perfect voor nieuwbouw
Bespaar honderden euro’s

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Slimme thermostaat
Verlaag je vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Vele jaren ervaring
Op lange termijn voordelig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Altijd vermogen beschikbaar
Een bewuste keuze

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Werkt met gasketels
Zeer rendabel systeem

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Hoge subsidies mogelijk
Lagere energielasten

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Compacte systemen
Hoge besparingen mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Natuurlijke warmte
Een groene installatie


Zonneboiler Emmen

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Emmen: een zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit concept gebruikt de zon als duurzame energiebron. Een zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) en warmt uitsluitend water op. Via dit systeem kan je heel wat energie besparen. Waarom? Een zonne-boiler van 1 m2 voorziet in +/- honderd m3 gas. De zonneboiler produceert vaak ongeveer 50 procent van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Drie zaken zijn hier van belang: Gunstig gelegen zonnecollectoren (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (dit is de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Emmen begint vanaf €5500. Dit is met montagekosten. Er gelden aantrekkelijke subsidies. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Let wel: Het systeem gebruik je samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het aantal graden op het gewenste niveau te krijgen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Emmen

Als extra – naast de warmtepomp – kiezen veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, maar ook zelf met zonnepanelen in Emmen genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Diverse zonnepanelen, zo’n omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die alles aansluit. De investering ligt in de range tussen €4250 en €5700. Goed om te weten: de offerte heeft alles te maken met het m2 oppervlak aan panelen en het vermogen van de zonnecellen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Op basis van onze offerte-tool vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je weet wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Emmen.