Warmtepomp Dodewaard

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Dodewaard. Dit is een populaire methode om je huis energiezuinig te verwarmen. Zo’n installatie regelt de verwarming in je huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit apparaat gebruikt stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een populair alternatief, en het gebruikt geen gas / ketel. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 33 tot 51 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de subsidieslaten opvallend veel consumenten in Dodewaard een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op onze site vind je meer details. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Cooper&Hunter producten.

warmtepomp vergelijken Dodewaard

Een groen alternatief

Je kunt helemaal gasvrij leven. Mogelijk: 52 procent CO2 beperking.

Minder betalen voor energie

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €295 per jaar aan energie.

Voor alle woonruimtes

Voor ieder type woning (provincie Gelderland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Dodewaard Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit apparaat produceert daarmee warmte voor je huis. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Oftewel: het stroomverbruik in huis zal toenemen echter zal je gas-afname minimaliseren. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciale vloeistof verdampt naar de compressor. Deze koelvloeistof heeft een laag kookpunt, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een verminderd broeikaseffect. Het kan ook flink geld besparen. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dit verschilt nogal per type installatie, en de toepassing ervan. De besparing op jouw energienota ligt vaak rond de €355 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Juist om deze reden dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De gemiddelde terugverdientijd varieert tussen 8 – 14 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2500 €6600 7 jaar
Lucht-lucht €3200 €3100 €6300 7 jaar
Water-water €9900 €3800 €13700 11 jaar
Lucht-water €8400 €3800 €12200 13 jaar
Grond-water €12300 €8500 €20800 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Dodewaard?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs moeten werken conform allerlei certificaten en wetgeving. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een ervaren warmtepomp installateur in Dodewaard? In deze buurt vind je een groot aantal bekwame organisaties. Je kunt bij hen terecht voor plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Benieuwd welke installateur in de regio Neder-Betuwe actief is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een offerte via de bevoegde warmtepomp vakman uit de direct omgeving. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur De Pol.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn tegenwoordig veel verschillende systemen. Elke pomp met een verschillende kostprijs. De kosten van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4800 maar kan oplopen tot €20000. De kostprijs wordt deels bepaald door het apparaat. Goed om te weten: ook het plaatsingswerk is complex en dus duur. De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Deze haal je in huis vanaf €4600, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Ga je de grond in? Dat is prijstechnisch ongunstiger. Reken op tarieven vanaf €22000 (incl. boring en alle toebehoren). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Dodewaard.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Climaveneta) €4500
Water/water (zoals Techneco) €9300
Grond-water (bijv. Viessmann) €11400
Hybride (Carrier) €16200

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Wat voor een warmtepomp kan ik het beste kiezen? Daar is geen standaard berekening voor. Onder andere het huidige gasverbruik, het soort huis (2 onder 1 kap, oud huis, jaren 30 woning, flat, vrijstaand) aantal personen in het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Grofweg zijn er 3 soorten systemen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand bekijk jij details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en draagt ook zorg voor warm tapwater. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met goede isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Zorgt voor warmte in huis. Een CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Den Oever). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1800 en kunnen toenemen tot €11000. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp krijg je vaak al €1300. Bij plaatsing van een systeem met grondboring gaat het nog verder omhoog, tot wel €8700. De ISDE overheid-bijdrage is afhankelijk van de doelmatigheid van de pomp. In het overzicht vergelijk jij voorbeelden van subsidies in Dodewaard bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Western Airconditioning FUSIO-AW 20 130 €2450
Water/water NIBE F1155-12 (B/W) 14 €3200
Grondboring Thermia Robust Eco 22 26,00 €4400

warmtepomp-Dodewaard


Warmtepomp offerte aanvragen Dodewaard

Snel de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Dodewaard. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Goed om te weten: Selecteer nooit doodleuk voor de goedkoopste leverancier. Neem in je overweging ook zaken mee als garantieregeling. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een persoonlijk bericht van installateurs uit jullie streek.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Dodewaard.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Werkt het hele jaar
Vermindert broeikasgassen

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Vele jaren ervaring
Hoge besparingen mogelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Hybride of standalone
Bespaar tot honderden euro’s

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Laag energieverbruik
Minder betalen voor gas + stroom

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
O.a. mechanische ventilatie
Reduceer energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Werkt met gasketels
Bespaar tot honderden euro’s

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
A++ Energielabel
Flinke kostenbesparing

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Eenvoudige installatie
Uitstekend rendement

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Geschikt voor subsidie
Eigen bespaarassistent

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Compacte systemen
Uitstekend rendement

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Zuinig systeem
Besparen op vaste lasten

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Aantrekkelijke subsidies
Bespaar tot honderden euro’s


Zonneboiler Dodewaard

Op een andere manier energie besparen in Dodewaard: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Deze tool gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Een zonneboiler werkt op basis van zonlicht voor het verwarmen van water. Met deze installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Voorbeeld: Een oppervlakte van 100*100 CM staat gelijk aan een gas-reductie van 100 m3. Zo’n zonneboiler regelt vaak om en nabij 50% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Zonnecollectoren op de woning (in lijn met zonnecellen), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (ook wel warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Dodewaard is nu om en nabij de €5250. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Check: De zonneboiler coöperereert met een HR-ketel om het aantal graden in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Dodewaard

Samen met de populaire warmtepomp kiezen steeds meer consumenten ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Dodewaard opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Meerdere zonnepanelen, één omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die alles aansluit. De aanschafprijs bedraagt zo’n €3750 en €5400. Learning: het tarief wordt gedreven door bijv. hoeveel panelen je wilt en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Gebruikmakend van de website ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je inzichtelijk hebt wat jullie huidige verbruik is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Dodewaard.