Warmtepomp Drouwenermond

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Drouwenermond. Een vernieuwende aanpak om je huis energiezuinig te verwarmen. Deze installatie regelt de verwarming in je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Het systeem verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een populair alternatief, in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 41 – 52%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door de relatief hoge subsidies laten veel bewoners van Drouwenermond een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Welk budget moet ik hebben? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Via warmtepompaanbieders.nl vind je de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Lennox producten.

warmtepomp vergelijken Drouwenermond

Een groen alternatief

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Wel 48 procent Co2 vermindering.

Besparen op energierekening

Door de hulp van een warmtepomp bespaar jij snel €310 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor elk huis (provincie Drenthe) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Drouwenermond Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit product genereert zo verwarmingswater van 40⁰C. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Opmerkelijk: je gebruikt meer stroom, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De pomp haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciale vloeistof verdampt naar de compressor. Deze vloeistof heeft een laag kookpunt, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert een minder vervuild milieu. Het kan ook flink geld besparen. Hoeveel geld? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het concrete gebruik. De besparing op jouw energienota loopt al vlug op tot €325 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Hiervoor is wel eerst een investering nodig. De hedendaagse terugverdienperiode schommelt tussen 8 – 13 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2400 €6300 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €2800 €6100 7 jaar
Water-water €10300 €4100 €14400 12 jaar
Lucht-water €8000 €4100 €12100 13 jaar
Grond-water €11900 €8400 €20300 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Drouwenermond?

Het inrichten van een warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs moeten voldoen aan certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Drouwenermond? In deze regio opereren een groot aantal vakkundige installateurs. Deze partijen verzorgen het installeren en onderhouden van het WTW. Benieuwd welke installateur in en rondom Borger-Odoorn actief is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van zo’n bedreven warmtepomp aanbieder uit jouw regio. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Den Oever.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn momenteel allerhande systemen. Elke installatie met een eigen prijskaartje. De investering van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4900 tot +/- €23000. Deze hoge prijs wordt deels bepaald door de pomp. Echter, ook het installeren is een dure aangelegenheid. De goedkoopste optie is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €5000, inclusief de WTW en het installeren. Een pomp onder de grond is veel kosten-intensiever. Dit begint vaak vanaf €25000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Drouwenermond.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (bijv. Climaveneta) €13800
Water/water (zoals Thermia) €8400
Grond / water (bijvoorbeeld Waterkotte) €8400
Hybride (van Carrier) €8550

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp-type past bij mijn situatie? Dit hangt af van veel factoren. Factoren zijn onder andere het huidige gasverbruik, het soort huis (rijtjeshuis, vrijstaand, flat, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap) de isolatie en radiatoren, en uiteraard het beschikbare budget. Vaak zijn er 3 soorten systemen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Verderop vind je info die je helpt bij het kiezen van een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Een warm huis zonder aardgas en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen aan te raden voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. De CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw , de energiewinst is het grootst bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Perfect voor bestaande bouw.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Dordrecht). Dit wordt gedaan middels de ISDE. De subsidies beginnen rond €2000 oplopend tot €10100. Op zo’n hybride warmtepomp krijg je vaak al €1100. Bij plaatsing van een systeem met grondboring heb je recht op meer, tot wel €7000. De ISDE toelage hangt af van de mate van zuinigheid van de installatie. In het overzicht bekijk je populaire subsidies in Drouwenermond bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Western Airconditioning Zeta Rev HE HP 4.2 350 €4650
Water/water Pico Energy Ruraleco WPS618 (W/W) 19 €3700
Grondboring Viessmann Vitocal 300-G BW/BWS 301.A29 33,00 €5100

warmtepomp-Drouwenermond


Warmtepomp offerte aanvragen Drouwenermond

Vandaag nog de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Drouwenermond. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Belangrijk: Kies nooit eenvoudigweg de goedkoopste. Check ook zaken als garantieregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de gestelde vragen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een persoonlijk bericht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Drouwenermond.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Laag energieverbruik
Verminding schadelijke

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Eenvoudige installatie
Toekomstbestendig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Op weg naar een schoner milieu

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Hoge subsidies mogelijk
Lagere energielasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Perfect voor nieuwbouw
Goed voor later

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Combineren met vloerverwarming
Ook gunstig voor de portemonnee

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Laag energieverbruik
Hoge besparingen mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Werkt met huidige leidingen
Zeer duurzame oplossing

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Geschikt voor subsidie
Zeer rendabel systeem

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
Combineren met vloerverwarming
Zeer rendabel systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Compacte systemen
Goed voor later

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Innovatieve technologie
Reduceer energielasten


Zonneboiler Drouwenermond

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Drouwenermond: zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit artikel gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Deze zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) en warmt water op. Met dit type installatie bespaar je veel op de energiekosten. Voorbeeld: Een zonne-boiler van 1 m2 geeft +/- een gas-reductie van 100 m3. De zonneboiler produceert zo’n ongeveer 50 procent van al het warme water. Het systeem kent 3 pijlers: Zonnecollectoren boven het huis (lijkt op een zonnepaneel), het warmwaterreservoir en een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (ook wel warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Drouwenermond is nu om en nabij de €5250. Dat is met (hybride) montage. Er zijn ook subsidies mogelijk. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Goed om te weten: Het apparaat werkt standaard samen met een hulpverwarmingsketel om het water (temperatuur) voldoende warm te krijgen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Drouwenermond

Als extra – naast de warmtepomp – kiezen steeds meer woningen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Drouwenermond genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Diverse zonnepanelen, een omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon om alles aan te sluiten. De gemiddelde prijs ligt in de range tussen €2750 en €5700. Let wel: het aanschaf-tarief heeft alles te maken met o.a. het aantal panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebruikmakend van deze website kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je (bij benadering) weet wat het stroom- en gasverbruik is op dit moment.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Drouwenermond.