Robur Warmtepomp

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp van Robur. Een baanbrekende aanpak om een huis op te warmen (en te koelen). Deze installatie creëert warmte in appartementen en eventueel voor warm water. Deze installatie maakt gebruik van energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een verantwoord alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 43 tot 66 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Aangedreven door enorme subsidies laten veel bewoners een Robur warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat is het prijskaartje? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Via warmtepompaanbieders.nl ontdek je hulp en advies. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp Eldom.

warmtepomp van Robur

Beter voor het milieu

Een warm huis en warm water zonder gas. Wel 54 procent Co2 reductie.

Lagere energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €380 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor ieder type woning is er een geschikt systeem.

Werking en kosten van de Robur warmtepomp Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een Robur warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de GAHP A) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem maakt op deze manier bruikbare energie van hoge temperatuur. De installatie draait op stroom. Concreet: het stroomverbruik neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een unieke vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Zo’n koudemiddel kookt supersnel, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Robur?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Bijvoorbeeld het type GAHP A? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan thans allerhande systemen. Ieder met een verschillende kostprijs. De kosten van een warmtepomp ligt tussen de €4000 – €22000. De kostprijs wordt deels bepaald door het product zelf. Let op: ook de installatie is prijzig.

De voordeligste variant is een hybride model. Al te bestellen vanaf €4800, inclusief ketel en installatie. Een pomp onder de grond is niet voor de kleine portemonnee. Hiervoor betaal je al snel €22000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van Robur. Lees ook verder over: warmtepomp kopen in Oss.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Grond-water €10000
Water-water €22000
Lucht-lucht €8000
Lucht-water €15000
Hybride €8000

warmtepomp Robur


Robur warmtepomp offerte aanvragen

Eenvoudig aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn verschillende energiebesparende producten van Robur. Waar vindt jij de beste prijzen? Vergis je niet: Kies niet blind de laagste prijs. Het is ook belangrijk te kijken naar de garantieregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Dit kan in heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Hardenberg is mogelijk.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een op maat gemaakte offerte van lokale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat de goedkope Robur warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Snel alle installaties vergelijken. Waaronder de Robur GAHP A.