Weishaupt/Monarch Warmtepomp

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp van Weishaupt/Monarch. Het is een nieuwe wijze om je huis te verwarmen. Dit systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit apparaat verbruikt energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een populair alternatief, ten opzichte van de ouderwetse CV. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De CO2-uitstoot mindert met 48 – 59 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Mede door de huidige subsidieregeling laten alsmaar meer bewoners een Weishaupt/Monarch warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn de kosten? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op deze website lees jij daarover meer details. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de warmtepomp Keyter.

warmtepomp van Weishaupt/Monarch

Een Groen alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Mogelijk: 57 procent Co2 terugdringen.

Bespaar op de energienota

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €365 op de energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor elk huis is een goede installatie.

Werking en kosten van de Weishaupt/Monarch warmtepomp Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt de Weishaupt/Monarch warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de WWP L 11 AERS) maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit product genereert hiermee warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Opmerkelijk: het stroomverbruik neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een unieke vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof kookt supersnel, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Het wordt weer een vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Weishaupt/Monarch?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Neem bijvoorbeeld de WWP L 11 AERS? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn vandaag de dag diverse constructies. Allemaal met een verschillende kostprijs. De investering van een warmtepomp start vanaf €5000 tot ongeveer €24000. De hoge prijs zit’m voor een groot deel in het apparaat. Maar ook de installatie is een dure aangelegenheid.

Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Deze heb je al vanaf €4900, inclusief de WTW en het installeren. Ga je de grond in? Dat is alleen voor de grote budgetten. Hiervoor betaal je al snel €22000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp van Weishaupt/Monarch. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Venray.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water €24000
Water-water €20000
Lucht-lucht €5000
Lucht-water €5000
Hybride €3000

warmtepomp Weishaupt/Monarch


Weishaupt/Monarch warmtepomp offerte aanvragen

Zonder problemen de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn flink wat energiebesparende systemen van Weishaupt/Monarch. Wie biedt bij de beste deal? Ons advies: Selecteer niet blind de scherpste offerte. Check ook zaken als onderhoudsregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Ga naar het offerte formulier, voer de details in en begin jouw avontuur om energie te besparen. Dit kan in heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Losser behoort tot de opties.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen een week ontvang je per mail een kostenoverzicht van installateurs uit de regio.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope Weishaupt/Monarch warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Hier vergelijk je alle systemen. Bijvoorbeeld de Weishaupt/Monarch WWP L 11 AERS.