Warmtepomp Woudenberg

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Woudenberg. Het is een nieuwe wijze om een huis op te warmen (en te koelen). Het systeem dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Deze installatie verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot daalt gemiddeld met 44 – 52 procent. Ook het energietarief neemt af. Mede door de subsidieslaten opvallend veel consumenten in Woudenberg een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn deze prijzen? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Via warmtepompaanbieders.nl bekijk jij meer details. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp installatie Atlantic.

warmtepomp vergelijken Woudenberg

Duurzame oplossing

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Denkbaar: 41 procent Co2 vermindering.

Besparen op energierekening

Dankzij de inzet van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €320 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Utrecht) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Woudenberg Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit apparaat maakt op deze manier warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Dus: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, echter verbruik je geen/minder gas. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het systeem onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Dit koudemiddel kookt al snel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan een verminderd broeikaseffect. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat is mijn besparing? Dat hangt af van het type systeem, en de manier van gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt al gauw op €390 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Hiervoor heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De actuele terugverdientijd ligt in de range tussen de 7 t/m 13 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2200 €6300 5 jaar
Lucht-lucht €3200 €3200 €6400 8 jaar
Water-water €10000 €3900 €13900 10 jaar
Lucht-water €8000 €3900 €11900 14 jaar
Grond-water €12100 €8200 €20300 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Woudenberg?

Het monteren van zo’n warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs moeten zich houden aan nationale regelgeving en verplichte eisen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een ervaren warmtepomp installateur in Woudenberg? In deze streek zijn er tal van competente organisaties. Zeer goed in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Weten welke installateur in omgeving Woudenberg bij jullie kan werken? Vul alle velden van het formulier in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via deze erkende warmtepomp vakman in de regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Wijk en Aalburg.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten pompen. Elk met een kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp begint rond de €4100 tot +/- €21000. De kostprijs wordt deels bepaald door de techniek. Maar ook de installatie is niet goedkoop. De voordeligste variant is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €4900, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grondwater alternatief is alleen voor de grote budgetten. Dit kost al gauw €22000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Woudenberg.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht-water (bijv. Viessmann) €7200
Water/water (zoals Heliotherm) €9300
Grond/water (van o.a. Alpha Innotec) €8400
Hybride (via o.a. Templari) €5700

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk warmtepomp systeem moet ik hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Zo kun je denken aan de jaarlijkse energieconsumptie, de woning eigenschappen (2 onder 1 kap, flat, rijtjeshuis, vrijstaand, oud huis) het aantal mensen dat in het huis woont, en ook het budget speelt een grote rol. In grote lijnen hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Bijgaand tref jij een beschrijving van zo’n warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Het stuurt de centrale verwarming aan en regelt warm tapwater. Is enkel rendabel bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Utrecht.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. De CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en werkt voornamelijk bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Wittelte). Onze overheid regelt dit allemaal. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €2000, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €10900. Op de hybride warmtepomp krijg je vaak al €1600. Met een systeem met grondboring incasseer je zo €7200. De ISDE bijdrage wordt gebaseerd op de “groene score” van de ketel. Nu check jij direct toepasbare subsidies in Woudenberg bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Remko HTS 260 Köln 140 €2700
Water/water Galletti LEP 042MS 44 €6200
Grondboring Alpha Innotec PWZS 132H1S 17,00 €3500

warmtepomp-Woudenberg


Warmtepomp offerte aanvragen Woudenberg

Op je gemak leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Woudenberg. Het is lastig om de juiste te kiezen. Niet vergeten: Kies niet domweg de meest voordelige aanbieder. Neem ook zaken in acht als onderhoudsregeling. Direct advies voor jouw situatie? Ga naar het offerte formulier, vul je gegevens in en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een persoonlijk bericht van lokale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Woudenberg.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Erg zuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Natuurlijke warmte
Een lagere energienota

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Compatibel met HR-ketel
Toekomstbestendig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Simpele interface
Lagere energielasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Compatibel met HR-ketel
Hoge besparingen mogelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Ook in de winter werkzaam
Verminding schadelijke

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Eenvoudige bediening
Schoon & veilig systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Aantrekkelijke terugverdientijd
Lagere energielasten

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Hoog tapwater rendement
Zeer rendabel systeem

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Vele jaren ervaring
Uitstekend rendement

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Zuinig systeem
Hoge besparingen mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Een bewuste keuze


Zonneboiler Woudenberg

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Woudenberg: een zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Dit product maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Een zonneboiler werkt op zonlicht en warmt uitsluitend water op. Via dit systeem kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe dit kan? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte verschaft +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler verschaft gemiddeld nagenoeg de helft van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Drie zaken zijn hier van belang: Een speciale collector (lijken op zonnecellen), het warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (ook wel warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Woudenberg bedraagt momenteel ongeveer €5000. Vaak met een geheel verzorgde montage. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Check: Het apparaat werkt standaard samen met een HR-ketel om water op consumeerbaar niveau te brengen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Woudenberg

In combinatie met een warmtepomp nemen veel mensen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Woudenberg genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, zo’n omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die het installeert. De initiële investering schommelt zo tussen de €2750 en €6000. Let op: de offerte wordt sterk bepaald door het m2 oppervlak aan panelen en de capaciteit van de panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Gebaseerd op de vergelijker ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je (bij benadering) weet wat het huidige verbruik is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Woudenberg.