Warmtepomp Doesburg

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Doesburg. Een baanbrekende aanpak om je huis energiezuinig te verwarmen. Deze installatie zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Dit apparaat verbruikt energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een verantwoord alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 39 – 59 procent. En ook je energierekening daalt. Door gebruik te maken van subsidieslaten meer en meer woningeigenaren in Doesburg een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat kost het? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Met behulp van deze website check je hiervoor verdere info. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Daikin producten.

warmtepomp vergelijken Doesburg

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Wel 58 procent Co2 terugdringen.

Besparen op energierekening

Via een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €385 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elk huis

Voor elk type huis (provincie Gelderland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Doesburg Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit product gebruikt die warmte voor geschikte warmte voor een woning. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Oftewel: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het apparaat haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel zorgt voor een schonere aarde. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat ga ik besparen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, plus de toepassing. De energiebesparing ligt al gauw op €360 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Daarom zul je moeten beschikken over spaarcenten. De actuele terugverdienperiode ligt tussen de 5 en 10 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1900 €6200 5 jaar
Lucht-lucht €3200 €3300 €6500 8 jaar
Water-water €9900 €4000 €13900 11 jaar
Lucht-water €8400 €4000 €12400 12 jaar
Grond-water €12200 €7900 €20100 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Doesburg?

Het aanbrengen van een warmtepomp is een vak apart. Installateurs moeten zich houden aan diverse verplichtingen en opleidingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Doesburg? In deze plaats werken een hoop vakkundige vakmannen. Je kunt bij hen terecht voor het installeren en onderhouden van het WTW. Nieuwsgierig welke installateur in en rondom Doesburg actief is? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van deze bevoegde warmtepomp vakman uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of ga direct naar een warmtepomp installateur De Rijp.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan momenteel allerlei oplossingen. Elke pomp met een ander kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp start vanaf €4700 en loopt op tot €22000. Het prijskaartje zit deels in de machine zelf. Let op: ook het plaatsingswerk is niet goedkoop. Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Deze beginnen al bij €4500, incl. apparatuur en installatiewerk. Ga je de grond in? Dat is aannemelijk prijziger. Dit begint vaak vanaf €24000 inclusief boren, boiler en installatie. De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Doesburg.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Climaveneta) €5250
Water-water (o.a. Techneco) €8400
Grond / water (zoals Viessmann) €8400
Hybride (door Carrier) €18000

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk warmtepomp-type moet ik nu hebben? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Bijvoorbeeld huidige energieverbruik, het soort huis (vrijstaand, nieuwbouw, jaren 30 woning, rijtjeshuis, flat) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk budget. Meestal differentiëren we drie soorten producten. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hieronder tref jij hulp bij het kiezen van een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Het stuurt de centrale verwarming aan en regelt warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij huizen met uitstekende isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. De CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werkt voornamelijk bij huizen met mechanische ventilatie. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus evengoed voor een warmtepomp Denekamp). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1400 en kunnen toenemen tot €11600. Bij aanschaf van zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €2200. In het geval van een pomp in de grond incasseer je zo €9000. De ISDE bijdrage is afhankelijk van de mate van zuinigheid van de pomp. In het overzicht vergelijk jij geldende subsidies in Doesburg bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Western Airconditioning FUSIO-AWM 11 80 €2100
Water/water NIBE F1155-6 (PC) 7 €2800
Grondboring Thermia Robust Eco 33 39,00 €5700

warmtepomp-Doesburg


Warmtepomp offerte aanvragen Doesburg

Op je gemak de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Doesburg. Wie biedt bij de beste deal? Tip: Kies niet standaard de scherpste offerte. Check ook zaken als onderhoudsregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en start met besparen op gas en energie.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een persoonlijk bericht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Doesburg.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Combineren met zonnepanelen
Bespaar tot honderden euro’s

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Diverse modellen
Verlaag je vaste lasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
Lucht en water mogelijkheden
Een groene installatie

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Onderhoudsarm
Besparen op gasverbruik

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Ook in de winter werkzaam
Zeer rendabel systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Hoge subsidies mogelijk
Toekomstbestendig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Goede garantie
Korte termijn rendamenten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Hybride of standalone
Op weg naar een schoner milieu

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Combineren met vloerverwarming
Zeer enerziezuinig

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Uitgebreide garantie
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Aantrekkelijke terugverdientijd
Bespaar honderden euro’s

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Hulp en advies
Hoge besparingen mogelijk


Zonneboiler Doesburg

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Doesburg: de zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit product gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Zo’n zonneboiler werkt op zonlicht en warmt uitsluitend water op. Aan de hand van zo’n boiler bespaar je fors op je gasverbruik. Hoe dat werkt? 1 m2 aan dakoppervlak geeft +/- 100 m3 gas. De zonneboiler verwarmt om en nabij de nagenoeg de helft van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Drie zaken zijn hier van belang: Een zonnecollector op het dak (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Doesburg is nu om en nabij de €4000. Dit is met montagekosten. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Goed om te weten: Het systeem gebruik je samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om de warmtegraad op consumeerbaar niveau te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Doesburg

In combinatie met een warmtepomp gaan opvallend veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, maar ook zelf met zonnepanelen in Doesburg genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Diverse zonnepanelen, één omvormer en een vakkundige installateur die alles aansluit. De aanschafprijs bedraagt zo’n €2500 en €4900. Niet vergeten: het prijskaartje is afhankelijk van factoren zoals merk en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Aan de hand van de vergelijker vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je (bij benadering) weet wat het jaarlijkse stroomverbruik is

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Doesburg.