Warmtepomp De Rijp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in De Rijp. Het is een grensverleggende manier om je huis te verwarmen. Dit apparaat regelt de verwarming in je huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Het systeem maakt gebruik van energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Het is dus een duurzaam alternatief voor de traditionele cv-ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De CO2-uitstoot mindert met 49 tot 51 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten alsmaar meer bewoners van De Rijp een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat is het prijskaartje? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op onze site tref je hulp en advies. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Technibel ketels.

warmtepomp vergelijken De Rijp

Milieuvriendelijk alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Tot 55 procent Co2 reductie.

Bespaar op de energienota

Door de hulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €415 op jullie energienota.

Voor elke woonruimte

Voor elk type huis (provincie Noord-Holland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in De Rijp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Zo’n installatie genereert zo warmte voor je huis. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Belangrijk: je gebruikt meer stroom, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het apparaat haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een koelvloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kan snel aan de kook worden gebracht en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel resulteert in een schonere lucht. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat ga ik besparen? Dat hangt af van het type systeem, en het daadwerkelijke gebruik. De bezuiniging op de energierekening bedraagt gemiddeld al snel €390 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Juist om deze reden dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De gemiddelde terugverdientijd varieert tussen 7 t/m 15 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2200 €6300 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3200 €6000 8 jaar
Water-water €10500 €4200 €14700 11 jaar
Lucht-water €7700 €4200 €11900 13 jaar
Grond-water €12200 €8200 €20400 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in De Rijp?

Het monteren van een warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs moeten voldoen aan certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Snel een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in De Rijp? In deze plaats functioneren een hoop professionele vakmensen. Deze partijen verzorgen de installatie + inspectie van wtw-systemen. Weten welke installateur in omgeving Graft-De Rijp bij jullie kan werken? Vul dan snel je gegevens in en krijg binnen korte termijn een offerte via de bekwame warmtepomp vakman in de buurt. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Burgum.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn momenteel velerlei installaties. Elk systeem met z’n voor- en nadelen. De kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4000 tot plus minus €24000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met de pomp. Maar ook het plaatsen is prijzig. Het meest betaalbare systeem is doorgaans de hybride ketel. Deze beginnen al bij €4900, inclusief de WTW en het installeren. Een bodem-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. Reken op tarieven vanaf €20000 inclusief boren, boiler en installatie. In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in De Rijp.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht-water (bijv. CIAT) €8400
Water / water (van o.a. Western Airconditioning) €12300
Grond/water (van o.a. Thermia) €8700
Hybride (bij Austria Email) €3750

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Wat voor een warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Denk bijv. aan het huidige gasverbruik, het soort huis (2 onder 1 kap, oud huis, jaren 30 woning, flat, rijtjeshuis) aantal personen in het huishouden, en zeker ook jullie budget. Grofweg onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Op deze pagina lees je een beschrijving van zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. Is enkel rendabel bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Je CV-ketel regelt het warme water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en werkt voornamelijk bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze geldt voor heel Nederland (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp De Cocksdorp). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Ontvang toelagen vanaf minimaal €2000 tot wel €11300. Bij het laten installeren van de hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1500. Op een pomp in de grond is dit al gauw €7400. De ISDE toelage komt tot stand op basis van de energiezuinigheid van de pomp. Hieronder check jij direct actuele subsidies in De Rijp bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Weishaupt/Monarch WWP L 18 AD 100 €2300
Water/water Heliotherm HP12SWW 17 €3500
Grondboring Techneco Toros Vision TVPX 9 11,00 €2900

warmtepomp-De Rijp


Warmtepomp offerte aanvragen De Rijp

Probleemloos de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in De Rijp. Wie biedt bij de beste deal? Belangrijk: Selecteer niet doodleuk voor de scherpste offerte / installateur. Check ook zaken als service na plaatsing. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een prijsvoorstel van installateurs uit de regio.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in De Rijp.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Perfect voor nieuwbouw
Minder betalen voor gas + stroom

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Compacte systemen
Zeer rendabel systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Frequentiegeregeld
Verwarmen op duurzame manier
Besparen op gasverbruik

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Slimme thermostaat
Hoge besparingen mogelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Innovatief bedieningspaneel
Altijd vermogen beschikbaar
Vermindert broeikasgassen

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Eenvoudige bediening
Bespaar honderden euro’s

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Veelzijdig gebruik
Een bewuste keuze

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Gebruikt hernieuwbare energie
Toekomstbestendig

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Uitgebreide garantie
Besparen op gasverbruik

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Veelzijdig gebruik
Besparen op vaste lasten

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Verwarmen op duurzame manier
Zeer rendabel systeem

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Ook in de winter werkzaam
Reductie van Co2 uitstoot


Zonneboiler De Rijp

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in De Rijp: de zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Deze installatie maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Zo’n zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) en warmt uitsluitend water op. Via dit systeem gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte genereert +/- een gas-reductie van 100 m3. Zo’n zonneboiler levert grof gezegd de helft van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Het systeem kent 3 pijlers: Een speciale collector (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir en een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in De Rijp is nu om en nabij de €4000. Het systeem wordt dan geplaatst. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Het product is niet altijd rendabel. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Goed om te weten: Een zonneboiler werkt samen met een HR-ketel om het water (temperatuur) tot de juiste hoogte te verhitten (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen De Rijp

Samen met de populaire warmtepomp gaan opvallend veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in De Rijp genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Een aantal zonnepanelen, de omvormer en een handige vakman om alles aan te sluiten. De investering varieert tussen de €4100 en €6500. Opletten: de investering komt met name tot stand door factoren zoals merk en de energieproductie van deze panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Middels warmtepompaanbieders.nl kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je weet wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen De Rijp.