Warmtepomp Denekamp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Denekamp. Een baanbrekende manier om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit systeem zorgt voor verwarming van de woning en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat maakt gebruik van energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een verantwoord alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 40 tot 50 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de huidige subsidieregeling laat een groeiend aantal woningeigenaren in Denekamp een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn de kosten? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op onze site lees jij daarover stappenplannen. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Air Trade Centre producten.

warmtepomp vergelijken Denekamp

Duurzame oplossing

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Wel 51 procent CO2 beperking.

Een lagere energienota

Dankzij de inzet van een warmtepomp heb je snel een besparing van €395 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woonruimtes

Voor elk type huis (provincie Overijssel) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Denekamp Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit apparaat transformeert dit in verwarmingswater van 40⁰C. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Concreet: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar het verbruik van gas neemt af. Wil jij daarover meer informatie? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het product onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeibare stof transporteert de energie naar de compressor. Dit koudemiddel heeft een laag kookpunt, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en de toepassing ervan. De energiebesparing bedraagt gemiddeld al snel €350 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Juist om deze reden is wel eerst een investering nodig. De actuele terugverdientijd ligt ergens tussen de 6 – 12 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2100 €6000 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €2900 €5800 6 jaar
Water-water €9600 €4500 €14100 11 jaar
Lucht-water €8100 €4500 €12600 13 jaar
Grond-water €12000 €8100 €20100 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Denekamp?

Het installeren van zo’n warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs hebben te maken met certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Denekamp? In deze streek zijn er een hoop bevoegde vakmannen. Zeer goed in het installeren en onderhouden van het WTW. Ontdekken of zo’n installateur in en rondom Dinkelland aan huis langskomt? Vul dan snel je gegevens in en krijg binnen korte termijn een offerte van zo’n geroutineerde warmtepomp vakman in de buurt. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur De Cocksdorp.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn vandaag de dag allerlei oplossingen. Elk met z’n voor- en nadelen. De kostprijs van een warmtepomp ligt tussen de €4600 maar kan oplopen tot €21000. Deze hoge prijs is te verklaren door het product zelf. Maar ook de plaatsing van de pomp kan kostbaar zijn. Het goedkoopste systeem is een hybride systeem. Deze is verkrijgbaar vanaf €4800, inclusief de materialen en plaatsing. Een grondwater alternatief is alleen voor de grote budgetten. Kosten: reken op ongeveer €22000 (incl. boring en alle toebehoren). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Denekamp.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht/water (van o.a. Climaveneta) €5850
Water-water (via bijv. Stiebel-Eltron) €9300
Grond/water (via bijv. Vaillant) €8400
Hybride (via bijv. Carrier) €12000

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp systeem moet ik hebben? Dit hangt af van veel factoren. Factoren zijn onder andere energieverbruik, de locatie (jaren 30 woning, rijtjeshuis, nieuwbouw, oud huis, vrijstaand) de hoeveelheid bewoners, en uiteraard het beschikbare budget. Globaal differentiëren we drie soorten producten. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Verderop vind je informatie over de keuze voor zo’n warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. Is enkel rendabel bij huizen met uitstekende isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Je CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werkt voornamelijk bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Goed te combineren in veel woningen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke gemeente doet hieraan mee (dus ook voor een warmtepomp Deelen). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1300 tot wel €10400. In het geval van een hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1100. Bij het laten installeren van een grond/water systeem loopt dit op tot €8400. De ISDE toelage heeft te maken met de doelmatigheid van de ketel. In het schema vergelijk jij voorbeelden van subsidies in Denekamp bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Western Airconditioning Epsilon Echos DK RF /HP 8 80 €1800
Water/water Itho Daalderop WPU 55CO (545-0452) 6 €2800
Grondboring Thermia Comfort Optimum 8RF 9,00 €2800

warmtepomp-Denekamp


Warmtepomp offerte aanvragen Denekamp

Probleemloos de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Denekamp. Het is lastig om de juiste te kiezen. Tip: Selecteer niet domweg de meest voordelige aanbieder. Check ook zaken als garantieregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een offerte van lokale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Denekamp.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Geschikt voor subsidie
Een groene installatie

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Breed toepasbaar
Op lange termijn voordelig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Geschikt voor subsidie
Op weg naar een schoner milieu

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
A++ Energielabel
Een bewuste keuze

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Hulp en advies
Op weg naar een schoner milieu

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Geschikt voor Nederlands klimaat
Korte termijn rendamenten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Laag energieverbruik
Goed voor later

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Gebruikt hernieuwbare energie
Besparen op gasverbruik

installateur feenstra

Feenstra

Installateur
Gemakkelijk te plaatsen
Reduceer energielasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Subsidie is mogelijk
Besparen op vaste lasten

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Eenvoudig te installeren
Reductie van Co2 uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Compacte systemen
Zeer duurzame oplossing


Zonneboiler Denekamp

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Denekamp: een zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit systeem gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Deze zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Met deze installatie kan je heel wat energie besparen. Hoe dat werkt? Een oppervlakte van 100*100 CM genereert +/- een gas-reductie van 100 m3. De zonneboiler produceert om en nabij de om en nabij 50% van al het warme water. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren op de woning (lijkt op een zonnepaneel), het warmwaterreservoir en een circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Denekamp bedraagt momenteel ongeveer €5750. Dit is met montagekosten. Er zijn ook subsidies mogelijk. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Let op: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om water voldoende warm te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Denekamp

Naast een warmtepomp kiezen veel huizen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Denekamp genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. 4, 8 of 10 zonnepanelen, zo’n omvormer en een vakkundige installateur die het installeert. De initiële investering ligt tussen de €4000 en €5000. Opletten: de kostprijs wordt gedreven door het m2 oppervlak aan panelen en de energieproductie van deze panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Middels het formulier krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je een idee hebt wat jouw huidige verbruik is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Denekamp.