Cooper&Hunter Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van Cooper&Hunter. Een innovatieve benadering om een woning te verwarmen en koelen. Dit apparaat creëert warmte in appartementen en wekt warm water op (douchen). Deze installatie verbruikt energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een innovatief en groen alternatief en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot mindert met 37 tot 56 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door de relatief hoge subsidies laten alsmaar meer woningeigenaren een Cooper&Hunter warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat is het prijskaartje? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Hieronder ontdek je verdere info. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de warmtepomp Trane.

warmtepomp van Cooper&Hunter

Een Groen alternatief

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Tot 51% CO2 beperking.

Bezuinigen op energiekosten

Met behulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €265 op de energienota.

Voor alle woonruimtes

Voor ieder type woning is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Cooper&Hunter warmtepomp Stap jij over op duurzame energie? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt de Cooper&Hunter warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de CH-HP10SINK3) wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Het systeem genereert hiermee verwarmingswater van 40⁰C. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, echter verbruik je geen/minder gas. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De pomp genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeibare stof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof gaat snel aan de kook, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Cooper&Hunter?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Bijvoorbeeld het model CH-HP10SINK3? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan momenteel ontzettend veel soorten pompen. Ieder met z’n voor- en nadelen. De kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4200 tot €23000. De hoogte van de investering wordt deels bepaald door de techniek. Let op: ook het plaatsen is complex en dus duur.

De voordeligste variant is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze heb je al vanaf €4500, incl. apparatuur en installatiewerk. Ga je de grond in? Dat is aanzienlijk kostbaarder. Kosten: reken op ongeveer €23000 inclusief boren, boiler en installatie. In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp van Cooper&Hunter. Je kunt ook direct een warmtepomp kopen in Deventer.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €20000
Water-water €17000
Lucht-lucht €8000
Lucht-water €12000
Hybride €5000

warmtepomp Cooper&Hunter


Cooper&Hunter warmtepomp offerte aanvragen

Gemakkelijk de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je vindt diverse energiebesparende installaties van Cooper&Hunter. Waar vindt jij de beste prijzen? Ons advies: Kies nooit domweg voor de scherpste offerte / installateur. Neem ook zaken in acht als service en garantie. Direct advies voor jouw situatie? Druk dan op de button ‘vergelijken’, vul je gegevens in en bekijk hoeveel jij kunt besparen. In alle regio’s is dit mogelijk, dus ook warmtepomp plaatsen in Waalwijk is mogelijk.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen een week ontvang je per mail een prijsvoorstel van installateurs uit de regio.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat de goedkope Cooper&Hunter warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle systemen. Onder andere de Cooper&Hunter CH-HP10SINK3.