Warmtepomp Den Oever

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Den Oever. Een baanbrekende wijze om je huis energiezuinig te verwarmen. Het systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en wekt warm water op (douchen). Dit systeem verbruikt energie om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot reduceert met 33 – 57%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door gebruik te maken van subsidieslaat een groeiend aantal gezinnen in Den Oever een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat zijn deze prijzen? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op deze website bekijk jij stappenplannen. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Aerfor producten.

warmtepomp vergelijken Den Oever

Beter voor het milieu

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Tot 46% CO2 beperking.

Bespaar op de energienota

Dankzij een warmtepomp bespaar je al gauw €310 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor alle woonruimtes (provincie Noord-Holland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Den Oever Stap jij over op duurzame energie? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Het systeem genereert zo bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. De installatie draait op stroom. Dus: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Wat is het geheim van dit systeem? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De pomp onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeibare stof gaat naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een schonere aarde. Maar het bespaart je ook geld. Wat is mijn besparing? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en hoe het wordt gebruikt. De bezuiniging op de energierekening is plus minus €285 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Hiervoor heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De huidige terugverdientijd schommelt tussen 4 – 10 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €1900 €5800 5 jaar
Lucht-lucht €2800 €3300 €6100 6 jaar
Water-water €9600 €4300 €13900 12 jaar
Lucht-water €8100 €4300 €12400 13 jaar
Grond-water €12000 €7900 €19900 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Den Oever?

Het positioneren van de warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs moeten voldoen aan nationale regelgeving en verplichte eisen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Den Oever? In deze regio werken diverse vakkundige organisaties. Vaak erg toegespitst op de installatie + inspectie van wtw-systemen. Benieuwd welke installateur in de buurt van Hollands Kroon bij jullie kan werken? Vul alle velden van het formulier in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van de geroutineerde warmtepomp vakman uit jouw regio. Of ga direct naar een warmtepomp installateur De Blesse.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn tegenwoordig diverse constructies. Allemaal met een verschillende kostprijs. Het prijskaartje van een warmtepomp begint rond de €4600 – €21000. De totaalprijs komt tot stand door de pomp. Maar ook het installeren is niet goedkoop. Het “budgetsysteem” is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze heb je al vanaf €5000, incl. apparatuur en installatiewerk. Een systeem met grondboring is niet voor de kleine portemonnee. Kosten: reken op ongeveer €24000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Den Oever.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (van o.a. Climaveneta) €5850
Water-water (o.a. Stiebel-Eltron) €8400
Grond-water (bijv. Vaillant) €21000
Hybride (via bijv. Carrier) €11250

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Dit hangt af van veel factoren. Onder andere huidige energieverbruik, het soort huis (2 onder 1 kap, jaren 30 woning, vrijstaand, rijtjeshuis, oud huis) de omvang van het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Grofweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina vind je uitleg en ondersteuning over een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en zorgt voor warm water. Enkel en alleen werkzaam bij huizen met uitstekende isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Je CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en werkt voornamelijk bij woningen met een mechanische afzuiging. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dus ook voor een warmtepomp Dedemsvaart). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Subsidies zijn er vanaf €1800, maar lopen op tot €9300. Bij aanschaf van de hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1500. Bij plaatsing van een systeem met grondboring is dit al gauw €8900. De hoogte van de ISDE subsidie heeft te maken met de mate van zuinigheid van de pomp. Hieronder vergelijk jij hedendaagse subsidies in Den Oever bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Western Airconditioning Epsilon Echos DK RF /HP 41 430 €5450
Water/water Itho Daalderop WPU 45I (545-0440) 4 €2800
Grondboring Thermia Comfort Optimum 4RF 5,00 €2800

warmtepomp-Den Oever


Warmtepomp offerte aanvragen Den Oever

Snel leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Den Oever. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Goed om te weten: Kies niet gewoon voor de goedkoopste leverancier. Bekijk ook de inspectie en onderhoud. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een voorstel van regionale installateurs.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Den Oever.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Hybride of standalone
Ook gunstig voor de portemonnee

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Eenvoudig te installeren
Bespaar tot honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Hybride of standalone
Besparen op vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Aantrekkelijke subsidies
Zeer duurzame oplossing

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Gebruikt hernieuwbare energie
Efficiënt systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Innovatief en energeizuinig
Zeer duurzame oplossing

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Efficiënt systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Hoge subsidies mogelijk
Reductie van Co2 uitstoot

installateur feenstra

Feenstra

Ook isolatie
Eenvoudige bediening
Op lange termijn voordelig

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Ook in de winter werkzaam
Verantwoord verbruiken

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Geschikt voor Nederlands klimaat
Op weg naar een schoner milieu

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Innovatieve techniek
Zeer energiezuinig


Zonneboiler Den Oever

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Den Oever: zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit concept maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Zo’n zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Door deze tool bespaar je fors op je gasverbruik. Waarom dit het geval is? 1m2 aan zonneboiler oppervlak voorziet in +/- 100m3 (besparing op gas). De zonneboiler verwarmt vaak nagenoeg de helft van het benodigde warme water. Het is een 3 componenten systeem: Een zonnecollector op het dak (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (de warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Den Oever bedraagt momenteel ongeveer €4000. Vaak met een geheel verzorgde montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Het product is niet altijd rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Tip: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het aantal graden op consumeerbaar niveau te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Den Oever

In aanvulling op een warmtepomp nemen meer en meer huizen ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, maar ook zelf met zonnepanelen in Den Oever genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, 1 omvormer en een vakkundige installateur die alles op de juiste manier aansluit. De investering ligt in de range tussen €3500 en €4700. Belangrijk: het prijskaartje is afhankelijk van aspecten als merken en de capaciteit van de panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Door gebruik van de website kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je een idee hebt wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Den Oever.