Warmtepomp De Pol

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in De Pol. Een innovatieve wijze om een huis op te warmen (en te koelen). Het systeem creëert warmte in appartementen en wekt warm water op (douchen). Zo’n installatie maakt gebruik van energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas neemt gemiddeld af met 31 tot 55 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaten opvallend veel consumenten in De Pol een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn de kosten? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op onze site check je hiervoor de voorwaarden. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Sundez ketels.

warmtepomp vergelijken De Pol

Milieuvriendelijk alternatief

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Denkbaar: 60% CO2 beperking.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp heb je snel een besparing van €285 op jullie energienota.

Voor alle woningen

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Overijssel) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in De Pol Streef jij ook naar een woning zonder gas? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Deze installatie gebruikt dit voor bruikbare energie van hoge temperatuur. De installatie draait op stroom. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het systeem genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciaal soort vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeibare stof kookt supersnel, en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor perst deze damp samen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel zorgt voor een minder vervuild milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat is mijn besparing? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en hoe het wordt gebruikt. De energiebesparing ligt vaak rond de €395 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Daardoor zul je moeten beschikken over spaarcenten. De geldende terugverdienperiode schommelt tussen 7 – 14 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2000 €6100 7 jaar
Lucht-lucht €2800 €3000 €5800 6 jaar
Water-water €10500 €4000 €14500 12 jaar
Lucht-water €7700 €4000 €11700 12 jaar
Grond-water €12200 €8000 €20200 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in De Pol?

Het aanbrengen van zo’n warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs hebben te dealen met allerlei wettelijke eisen en certificaten. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een ervaren warmtepomp installateur in De Pol? In deze plaats opereren een groot aantal bevoegde aanbieders. Deze partijen verzorgen de installatie + inspectie van wtw-systemen. Belangstelling in of zo’n installateur in omgeving Steenwijkerland voor jou klaarstaat? Maak een duidelijke situatieschets, en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via de gecertificeerde warmtepomp specialist uit de direct omgeving. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Burgerveen.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn momenteel diverse constructies. Ieder met een kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4700 tot ongeveer €23000. De kostprijs heeft natuurlijk te maken met het apparaat. Goed om te weten: ook de installatie is een dure aangelegenheid. Het “budgetsysteem” is een hybride systeem. Deze heb je al vanaf €4700, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een bodem-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. De kosten daarvoor zijn zo’n €24000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in De Pol.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld CIAT) €18150
Water-water (via bijv. Western Airconditioning) €9300
Grond / water (bijvoorbeeld Thermia) €9900
Hybride (Austria Email) €3750

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp systeem sluit aan bij mijn wensen? Daar is geen standaard berekening voor. Factoren zijn onder andere het huidige gasverbruik, type woning (flat, nieuwbouw, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, oud huis) de omvang van het huishouden, en zeker ook jullie budget. In grote lijnen spreken we over 3 type installaties. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hieronder bekijk jij info die je helpt bij het kiezen van een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en levert water voor douchen en afwas. Is enkel rendabel bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. Je CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en springt bij als het koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en is toepasbaar bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Ook voor wat oudere woningen dus.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Het maakt het niet uit waar je woont (dus ook van toepassing op een warmtepomp De Blesse). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Er is al een subsidie vanaf €1600 oplopend tot €9000. Met de hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1700. Wanneer we spreken van een systeem met grondboring incasseer je zo €7800. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt gebaseerd op de “groene score” van de ketel. In het schema tref je geldende subsidies in De Pol bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Weishaupt/Monarch WWP L 15 ARS 90 €2400
Water/water Heliotherm HP08SWW 10 €2800
Grondboring Techneco Toros Vision TVPX 3 5,00 €2800

warmtepomp-De Pol


Warmtepomp offerte aanvragen De Pol

Gemakkelijk de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in De Pol. Het is lastig om de juiste te kiezen. Tip: Kies nooit zomaar de laagste prijs. Check ook zaken als after sales service. Direct advies voor jouw situatie? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en start met besparen op gas en energie.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een op maat gemaakte offerte van lokale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in De Pol.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Geschikt voor Nederlands klimaat
Reduceer energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Aantrekkelijke terugverdientijd
Uitstekend rendement

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Vele jaren ervaring
Bespaar tot honderden euro’s

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Veelzijdig gebruik
Ook gunstig voor de portemonnee

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Hulp en advies
Hoge besparingen mogelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Innovatieve technologie
Besparen op vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Werkt het hele jaar
Minder betalen voor gas + stroom

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Veelzijdig gebruik
Minder schadelijke stoffen

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Innovatieve techniek
Uitstekend rendement

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
O.a. mechanische ventilatie
Een groene installatie

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Verwarming en warm water
Erg zuinig

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Goede garantie
Eigen bespaarassistent


Zonneboiler De Pol

Op een andere manier energie besparen in De Pol: zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit type installatie nuttigt de zon om water op te warmen. De zonneboiler gebruikt zonlicht en warmt water op. Door deze tool gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dit kan? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte staat gelijk aan 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler levert ruwweg ongeveer 50 procent van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Het systeem kent 3 pijlers: De collector op het dak (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (dit is de warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in De Pol is nu om en nabij de €3000. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let wel: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de watertemperatuur tot de juiste hoogte te verhitten (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen De Pol

Behalve de warmtepomp gaan veel consumenten ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan ben je nog “groener” bezig. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, maar ook zelf met zonnepanelen in De Pol opwekken. Dit vergt niet veel. 4, 8 of 10 zonnepanelen, een omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die de montage regelt. De prijs varieert tussen de €4250 en €4800. Let wel: de investering hangt sterk af van het m2 oppervlak aan panelen en de capaciteit van de panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Aan de hand van de vergelijker krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je een idee hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen De Pol.