Warmtepomp Den Haag

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Den Haag. Het is een nieuwe aanpak om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit systeem regelt de verwarming in je huis en ook voor opgewarmd water. Zo’n installatie maakt gebruik van stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Dit is een “groen” alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas neemt gemiddeld af met 34 – 56%. Ook het energietarief neemt af. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten steeds meer consumenten in Den Haag een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn de kosten? Uit welke systemen kan ik kiezen? Via warmtepompaanbieders.nl vind je meer details. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Thermics Energie aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Den Haag

Duurzaam systeem

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Reëel: 45% schonere (Co2) uitstoot.

Minder betalen voor energie

Via een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €275 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor vrijwel elke woning (provincie Zuid-Holland) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Den Haag Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Deze installatie gebruikt dit voor bruikbare energie van hoge temperatuur. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: de consumptie van stroom wordt minder, echter verbruik je geen/minder gas. Wat is het geheim van dit systeem? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het systeem genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een unieke vloeistof verdampt naar de compressor. Deze koelvloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel stimuleert een minder vervuild milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat ga ik besparen? Dit verschilt nogal per type installatie, en het concrete gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt vaak rond de €420 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Hiervoor zul je moeten beschikken over spaarcenten. De actuele terugverdientijd ligt tussen de 6 en 11 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €1900 €5900 5 jaar
Lucht-lucht €3000 €3300 €6300 6 jaar
Water-water €9700 €4600 €14300 11 jaar
Lucht-water €7800 €4600 €12400 14 jaar
Grond-water €12000 €7900 €19900 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Den Haag?

Het inrichten van de warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs moeten zich houden aan diverse verplichtingen en opleidingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Den Haag? In deze streek zijn er meerdere capabele vakmensen. Allemaal gespecialiseerd in de installatie + inspectie van wtw-systemen. Ontdekken of er een installateur in en rondom Den Haag voor jou klaarstaat? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via een gecertificeerde warmtepomp aanbieder in de regio. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Rheden.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan op het ogenblik diverse constructies. Elke installatie met een eigen prijskaartje. De prijs van een warmtepomp begint rond de €4900 tot €24000. De totaalprijs wordt deels bepaald door het apparaat. Let op: ook het plaatsen kan kostbaar zijn. De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Deze haal je in huis vanaf €4600, inclusief de materialen en plaatsing. Een grond-water systeem is flink duurder. Dit begint vaak vanaf €23000 (incl. boring en alle toebehoren). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Den Haag.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht-water (zoals NIBE) €5700
Water-water (via bijv. Oilon) €8400
Grond/water (via bijv. CTC) €11400
Hybride (van Mitsubishi Electric) €5400

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Onder andere de jaarlijkse energieconsumptie, grootte van je woning (flat, oud huis, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, nieuwbouw) het aantal mensen dat in het huis woont, en natuurlijk budget. Grofweg spreken we over 3 type installaties. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Bijgaand ontdek je details die jou helpen bij het kiezen voor een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Enkel en alleen werkzaam bij huizen met uitstekende isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Zorgt voor warmte in huis. Jouw CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een prima tussenstap voor veel mensen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en is toepasbaar bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Rosmalen). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Er is al een subsidie vanaf €1900 tot wel €11100. In het geval van de hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €2200. Bij het laten installeren van een bodem-water installatie loopt dit op tot €7600. De ISDE overheid-bijdrage wordt gegrond op de energiezuinigheid van de ketel. Nu check jij direct hedendaagse subsidies in Den Haag bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hitachi Yutaki-S RAS2WHVNP+RWM2 40 €1700
Water/water IDM TERRA SW 35 Twin; 810347 46 €6400
Grondboring Climaveneta BWR 0061T DHW2 16,00 €3100

warmtepomp-Den Haag


Warmtepomp offerte aanvragen Den Haag

Zonder problemen de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Den Haag. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Vergis je niet: Kies niet klakkeloos voor de scherpste offerte / installateur. Check ook zaken als after sales service. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en start met besparen op gas en energie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Den Haag.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Veelzijdig gebruik
Eigen bespaarassistent

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Hulp en advies
Op weg naar een schoner milieu

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Gebruikt hernieuwbare energie
Minder schadelijke stoffen

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Compatibel met HR-ketel
Ook gunstig voor de portemonnee

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Altijd vermogen beschikbaar
Toekomstbestendig

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Aantrekkelijke terugverdientijd
Minder betalen voor gas + stroom

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Gemakkelijk te plaatsen
Een lagere energienota

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Werkt met gasketels
Bespaar honderden euro’s

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Aantrekkelijke subsidies
Bespaar tot honderden euro’s

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Hybride of All-electric
Bespaar tot honderden euro’s

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Compatibel met HR-ketel
Zeer energiezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Werkt met gasketels
Vermindert broeikasgassen


Zonneboiler Den Haag

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Den Haag: zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Deze installatie gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Deze zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) om water op te warmen. Met deze installatie kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe dit kan? 1m2 aan zonneboiler oppervlak is gelijk aan 100 m3 gas. De zonneboiler verwarmt grof gezegd tot 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Dit product bestaat uit: Een speciale collector (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Den Haag schommelt rond de €4000. Het systeem wordt dan geplaatst. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Tip: Het systeem gebruik je samen met een standaard CV-ketel om water in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Den Haag

In aanvulling op een warmtepomp kiezen steeds meer huizen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, maar ook zelf met zonnepanelen in Den Haag opwekken. Hiervoor heb je niet veel nodig. 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, een omvormer en een handige vakman die het installeert. De gemiddelde prijs varieert tussen de €2250 en €6200. Niet vergeten: de offerte is afhankelijk van het m2 oppervlak aan panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Gebruikmakend van het formulier kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je inzichtelijk hebt wat jullie actuele gas- en stroomverbruik is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Den Haag.