Warmtepomp Den Bosch

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Den Bosch. Het is een grensverleggende methode om een woning te verwarmen. Dit product regelt de verwarming in je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit apparaat werkt op stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een verantwoord alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 46 tot 51 procent. Ook het energietarief neemt af. Aangedreven door enorme subsidies laat een groeiend aantal consumenten in Den Bosch de warmtepomp plaatsen in huis. Is dit ingewikkeld? Wat kost het? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Via warmtepompaanbieders.nl lees jij daarover meer details. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Western Airconditioning aanschaffen.

warmtepomp vergelijken Den Bosch

Een groen alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Tot 56 procent CO2 beperking.

Bespaar op de energienota

Geholpen door een warmtepomp bespaar je al gauw €355 op jullie energienota.

Voor elke ruimte

Voor alle woonruimtes (provincie Noord-Brabant) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Den Bosch Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem zet dit om hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een koelvloeistof verdampt naar de compressor. Deze vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Een warm huis en warm water!
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een minder vervuild milieu. Het kan ook flink geld besparen. Wat is mijn besparing? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. De bezuiniging op de energierekening is plus minus €295 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Daarom dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De gemiddelde terugverdientijd ligt ergens tussen de 4 – 11 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2000 €6100 7 jaar
Lucht-lucht €3200 €3000 €6200 6 jaar
Water-water €9900 €4600 €14500 11 jaar
Lucht-water €7900 €4600 €12500 12 jaar
Grond-water €12100 €8000 €20100 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Den Bosch?

Het inrichten van zo’n warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs zijn verplicht te werken via certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in Den Bosch? In deze plaats opereren meerdere vakkundige installateurs. Allen met expertise op het gebied van installatie en onderhoud. Belangstelling in of er een installateur in de streek s-Hertogenbosch aan huis langskomt? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en krijg binnen korte termijn een offerte van deze ervaren warmtepomp expert in de regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Riel.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan momenteel allerhande systemen. Elk met z’n voor- en nadelen. Het prijskaartje van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4800 – €20000. De totaalprijs is te verklaren door het product zelf. Maar ook het plaatsingswerk is complex en dus duur. Het meest betaalbare systeem is doorgaans de hybride ketel. Deze beginnen al bij €4800, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een pomp onder de grond is veel kosten-intensiever. De kosten daarvoor zijn zo’n €23000 voor de complete levering en plaatsing. De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Den Bosch.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (van o.a. NIBE) €3300
Water/water (zoals Pico Energy) €11100
Grond-water (bijv. CTC) €16800
Hybride (door Mitsubishi Electric) €6600

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk type warmtepomp moet ik nu hebben? Daar is geen standaard berekening voor. Onder andere energieverbruik, de locatie (oud huis, vrijstaand, rijtjeshuis, nieuwbouw, 2 onder 1 kap) het aantal mensen dat in het huis woont, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Globaal differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Op deze pagina vind je een beschrijving van zo’n warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Verwarmt je hele huis en regelt warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Een CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij huizen met mechanische ventilatie. Ook te gebruiken als je in een wat ouder huis woont.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus evengoed voor een warmtepomp Rozenburg). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1100, maar lopen op tot €9500. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1200. In het geval van een pomp in de grond loopt dit op tot €8000. De ISDE hulp wordt gebaseerd op de “groene score” van het systeem. Hieronder vind je hedendaagse subsidies in Den Bosch bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Hitachi Yutaki-S RAS4WH(V)NPE+RWM4 100 €2400
Water/water InterClima-MTA HOCT 040 12 €3000
Grondboring Climaveneta BWR 0101T DHW2 27,00 €4200

warmtepomp-Den Bosch


Warmtepomp offerte aanvragen Den Bosch

Op je gemak het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Den Bosch. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Tip: Selecteer niet klakkeloos voor de goedkoopste leverancier. Neem ook zaken in acht als after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op “vergelijken”, geef antwoord op de vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een kostenoverzicht van regionale installateurs.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Den Bosch.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Hoog tapwater rendement
Korte termijn rendamenten

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Zuinig systeem
Reduceer energielasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Toonaangevende producent
Compacte systemen
Efficiënt systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Zuinig systeem
Verminding schadelijke

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Geschikt voor Nederlands klimaat
Bespaar energie en CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Hulp en advies
Verminding schadelijke

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Verwarming en warm water
Flinke verlaging CO2-uitstoot

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Werkt met huidige leidingen
Lagere energielasten

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Werkt met huidige leidingen
Goed voor later

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Persoonlijke ondersteuning
Reduceer energielasten

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Hoge ISDE subsidie
Flinke kostenbesparing

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Geschikt voor Nederlands klimaat
Toekomstbestendig


Zonneboiler Den Bosch

Een andere optie om energie te besparen in Den Bosch: de zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit type installatie gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. De zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon om water te verwarmen. Door gebruik van dit concept bespaar je veel op de energiekosten. Waarom? 1m2 aan zonneboiler oppervlak geeft +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler verschaft zo’n 50% – 70% van het bad- en douchewater. Drie zaken zijn hier van belang: Een zonnecollector op het dak (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir en circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (of warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Den Bosch ligt rond de €4000. Dit is met montagekosten. Er zijn ook subsidies mogelijk. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Tip: Een zonneboiler werkt samen met een hulpverwarmingsketel om het aantal graden op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Den Bosch

In aanvulling op een warmtepomp kiezen veel mensen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan ben je nog “groener” bezig. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Den Bosch genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, de omvormer en een geschikte installatiemonteur die het installeert. De aanschafprijs ligt in de range tussen €4100 en €5900. Let wel: de offerte heeft alles te maken met o.a. het aantal panelen en de energieproductie van deze panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Op basis van onze offerte-tool vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je weet wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Den Bosch.