Western Airconditioning Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van Western Airconditioning. Het is een grensverleggende wijze om een huis op te warmen (en te koelen). Zo’n installatie regelt de verwarming in je huis en zorgt voor warm douche-water. Dit systeem maakt gebruik van energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een innovatief en groen alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 38 – 63%. Ook het energietarief neemt af. Door de relatief hoge subsidies laten opvallend veel bewoners een Western Airconditioning warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat is het prijskaartje? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op onze site bekijk jij verdere info. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Kodi.

warmtepomp van Western Airconditioning

Beter voor het milieu

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Reëel: 60 procent CO2 besparing.

Besparen op energierekening

Door de hulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €300 op de energierekening.

Voor alle woningen

Voor eigenlijk elk soort huis is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Western Airconditioning warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt de Western Airconditioning warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de BETA REV HP 6.2) wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Zo’n installatie transformeert dit in warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Dus: je gebruikt meer stroom, en het gasverbruik neemt af. Wil jij daarover meer informatie? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een koelvloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) gaat snel aan de kook, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Western Airconditioning?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Bijvoorbeeld het model BETA REV HP 6.2? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn vandaag de dag diverse constructies. Ieder met z’n voor- en nadelen. De investering van een warmtepomp begint bij plusminus €4300 maar kan oplopen tot €23000. De hoge prijs heeft natuurlijk te maken met de pomp. Goed om te weten: ook de installatie is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs).

Het instapmodel is nog steeds een hybride pomp. Deze haal je in huis vanaf €4600, inclusief de materialen en plaatsing. Ga je de grond in? Dat is aanzienlijk kostbaarder. De prijs: ga uit van +/- €24000 inclusief boren, boiler en installatie. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Western Airconditioning. Ook mogelijk: warmtepomp kopen in Waalre.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water €22000
Water-water €15000
Lucht-lucht €7000
Lucht-water €4000
Hybride €5000

warmtepomp Western Airconditioning


Western Airconditioning warmtepomp offerte aanvragen

Op je gemak installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn flink wat energiebesparende producten van Western Airconditioning. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Belangrijk: Kies nooit doodleuk voor de scherpste offerte / installateur. Neem ook zaken in acht als inspectie en onderhoud. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Maassluis is mogeiljk.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een voorstel van installateurs uit de regio.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope Western Airconditioning warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Vergelijk direct de beste pompen. Bijvoorbeeld de Western Airconditioning BETA REV HP 6.2.