Warmtepomp Delft

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Delft. Het is een grensverleggende manier om een woning te verwarmen. Dit systeem zorgt voor verwarming van de woning en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Zo’n installatie maakt gebruik van energie om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Het is dus een duurzaam alternatief en het werkt niet op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas neemt gemiddeld af met 45 tot 62%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Aangedreven door enorme subsidies laten meer en meer huishoudens in Delft de warmtepomp plaatsen in huis. Is dit ingewikkeld? Wat zijn de kosten? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op onze site lees jij daarover hulp en advies. Of lees direct meer over de SmartHeat ketels.

warmtepomp vergelijken Delft

Beter voor het milieu

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Tot 48 procent Co2 reductie.

Een lagere energienota

Met behulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €350 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle woningen

Voor ieder type woning (provincie Zuid-Holland) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Delft Stap jij over op duurzame energie? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit systeem gebruikt die warmte voor bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De machine onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) verdampt naar de compressor. Deze vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel is belangrijk voor minder uitstoot van CO2. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en het concrete gebruik. De besparing op jouw energienota is plus minus €405 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Door dit gegeven heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De hedendaagse terugverdientijd ligt ergens tussen de 9 t/m 10 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2200 €6500 5 jaar
Lucht-lucht €3200 €3200 €6400 7 jaar
Water-water €9800 €3900 €13700 11 jaar
Lucht-water €8000 €3900 €11900 13 jaar
Grond-water €11800 €8200 €20000 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Delft?

Het positioneren van zo’n warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te dealen met certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Snel een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Delft? In deze regio opereren tal van vakbekwame bedrijven. Allen met expertise op het gebied van het installeren en onderhouden van het WTW. Belangstelling in welke installateur in de gemeente Delft bij jou kan komen? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en krijg binnen korte termijn een offerte via een kundige warmtepomp vakman in de regio. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Cuijk.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten pompen. Ieder met een ander prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4200 tot €22000. De hoogte van de investering komt tot stand door de apparatuur. Onderschat het niet, ook het plaatsen is niet goedkoop. Het “budgetsysteem” is vaak een hybride installatie. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €5000, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Ga je de grond in? Dat is flink duurder. Kosten: reken op ongeveer €23000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Delft.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Climaveneta) €7350
Water / water (van o.a. YORK) €21600
Grond-water (bijv. Vaillant) €12300
Hybride (via bijv. Carrier) €8700

Welke warmtepomp past bij mij?

Welke warmtepomp sluit aan bij mijn wensen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Onder andere het huidige gasverbruik, grootte van je woning (oud huis, nieuwbouw, flat, vrijstaand, 2 onder 1 kap) de dalen en pieken van het verbruik, en niet te vergeten de bestedingsruimte. In grote lijnen maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Bijgaand ontvang jij informatie over de keuze voor zo’n warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Enkel en alleen werkzaam bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. De CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en ondersteunt als het echt koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en is geschikt voor ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze geldt voor heel Nederland (dus ook voor een warmtepomp De Schiphorst). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Je hebt al bijdragen vanaf €1600 en kunnen toenemen tot €9700. Op een hybride warmtepomp incasseer je vaak al €2000. Met een systeem met grondboring incasseer je zo €8600. De ISDE bijdrage wordt onderbouwd op basis van de zuinigheid van de installatie. Hieronder vind je populaire subsidies in Delft bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Western Airconditioning BETA REV HP 7.2 490 €6050
Water/water InterClima-MTA HOCT 100 35 €5300
Grondboring Techneco Vulcan 14 AC (G/W) 14,00 €3200

warmtepomp-Delft


Warmtepomp offerte aanvragen Delft

Meteen de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Delft. Maar welke moet ik kiezen? Vergis je niet: Selecteer nooit domweg de scherpste offerte. Check ook zaken als service en garantie. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op “vergelijken”, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een voorstel van lokale installateurs.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Delft.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Ook in de winter werkzaam
Bespaar tot 25% energiekosten

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Werkt het hele jaar
Enorme besparing mogelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Hoge aanvoertermperatuur
Onderhoudsarm
Besparen op vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Innovatieve techniek
Op weg naar een schoner milieu

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Geschikt voor Nederlands klimaat
Een lagere energienota

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Breed toepasbaar
Op lange termijn voordelig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Verschillende toepassingen
Op lange termijn voordelig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Goede garantie
Korte termijn rendamenten

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Werkt het hele jaar
Uitstekend rendement

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
Compacte systemen
Een bewuste keuze

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Hybride of All-electric
Enorme besparing mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Altijd vermogen beschikbaar
Eigen bespaarassistent


Zonneboiler Delft

Op een andere manier energie besparen in Delft: zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Dit artikel gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Met dit type installatie kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Waarom? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte verschaft +/- een gas-reductie van 100 m3. Zo’n zonneboiler regelt bij benadering de helft van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Een zonnecollector op het dak (een soort zonnepaneel), het warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Delft bedraagt zo’n €2250. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Het product is niet altijd rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Let wel: Het systeem gebruik je samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de watertemperatuur tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Delft

In combinatie met een warmtepomp gaan opvallend veel mensen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt deze energie zelf inkopen, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Delft genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Een aantal zonnepanelen, 1 omvormer en een geschikte installatiemonteur om alles aan te sluiten. De gemiddelde prijs ligt in de range tussen €4250 en €4900. Let op: de aanschafprijs is afhankelijk van o.a. het aantal panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Door gebruik van deze website ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je inzichtelijk hebt wat jullie actuele gas- en stroomverbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Delft.