SmartHeat Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van SmartHeat. Een innovatieve manier om een woning te verwarmen. Dit apparaat creëert warmte in appartementen en eventueel voor warm water. Dit systeem verbruikt energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een verantwoord alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 44 tot 54 procent. Je energienota zal ook minder worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laat een groeiend aantal consumenten een SmartHeat warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Hoeveel ben ik kwijt? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze website lees jij daarover stappenplannen. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Mitsubishi Electric.

warmtepomp van SmartHeat

Duurzaam verwarmen

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Tot 44% schonere (Co2) uitstoot.

Bespaar op de energienota

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €425 op jullie energienota.

Voor elk woonhuis

Voor ieder type woning is duurzame warmte mogelijk.

Werking en kosten van de SmartHeat warmtepomp Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt de SmartHeat warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de Bravour-i 010 WWi) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Het systeem transformeert dit in geschikte warmte voor een woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De installatie creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciale vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeibare stof kookt al snel, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kost een warmtepomp van SmartHeat?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de Bravour-i 010 WWi? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan thans veel verschillende systemen. Elke installatie met een ander prijskaartje. De kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4800 tot ongeveer €24000. De hoogte van de investering zit deels in de machine zelf. Maar ook de installatie kan kostbaar zijn.

Het meest betaalbare systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze heb je al vanaf €4500, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een pomp onder de grond is prijstechnisch ongunstiger. De kosten daarvoor zijn zo’n €23000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van SmartHeat. Populair: warmtepomp kopen in Zaltbommel.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Grond-water €16000
Water-water €17000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €15000
Hybride €7000

warmtepomp SmartHeat


SmartHeat warmtepomp offerte aanvragen

Snel de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende producten van SmartHeat. Het is lastig om de juiste te kiezen. Niet vergeten: Kies nooit lukraak de laagste prijs. Het is ook belangrijk te kijken naar de after sales service. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Ga naar het offerte formulier, voer de details in en begin jouw avontuur om energie te besparen. Dit kan in heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Nunspeet kan!


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een offerte van installateurs uit jullie streek.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat de goedkope SmartHeat warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Snel alle installaties vergelijken. Onder andere de SmartHeat Bravour-i 010 WWi.