Warmtepomp De Schiphorst

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in De Schiphorst. Een innovatieve manier om je huis te verwarmen. Het systeem regelt de verwarming in je huis en eventueel voor warm water. Dit systeem werkt op stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Het is dus een duurzaam alternatief en het werkt niet op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 41 tot 50 procent. En ook je energierekening daalt. Aangedreven door enorme subsidies laat een groeiend aantal consumenten in De Schiphorst zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat zijn deze prijzen? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op onze site bekijk jij meer details. Of lees direct meer over de Templari ketels.

warmtepomp vergelijken De Schiphorst

Een groen alternatief

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Mogelijk: 45 procent Co2 vermindering.

Minder betalen voor energie

Geholpen door een warmtepomp heb je snel een besparing van €425 op de energierekening.

Voor alle huizen

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Drenthe) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in De Schiphorst Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit apparaat transformeert dit in warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Oftewel: het stroomverbruik neemt toe, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Geïnteresseerd? Lees dan verder. In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het apparaat creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een koelvloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) heeft een laag kookpunt, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een schoner milieu. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. De besparing op jouw energienota is ongeveer €415 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Mede hierom moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdientijd schommelt tussen 8 en 14 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2400 €6500 6 jaar
Lucht-lucht €2900 €2800 €5700 8 jaar
Water-water €10500 €4400 €14900 12 jaar
Lucht-water €7700 €4400 €12100 14 jaar
Grond-water €12200 €8400 €20600 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in De Schiphorst?

Het plaatsen van zo’n warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs hebben te dealen met allerlei certificaten en wetgeving. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in De Schiphorst? In deze gemeente werken een groot aantal erkende bedrijven. Vaak erg toegespitst op de installatie en service voor WTW systemen. Belangstelling in of er een installateur in de regio Meppel aan huis langskomt? Vul dan snel je gegevens in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van zo’n competente warmtepomp installateur in de buurt. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Burum.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Elke pomp met een verschillende kostprijs. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4900 en loopt op tot €23000. De hoge prijs heeft natuurlijk te maken met de apparatuur. Onderschat het niet, ook het plaatsen is prijzig. Het “budgetsysteem” is een hybride systeem. Deze beginnen al bij €4600, inclusief de WTW en het installeren. Een bodem-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. Reken op tarieven vanaf €24000 inclusief boren, boiler en installatie. De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in De Schiphorst.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht-water (bijv. CIAT) €10650
Water/water (zoals Western Airconditioning) €8400
Grond/water (via bijv. Thermia) €8400
Hybride (van AWB) €5400

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk warmtepomp systeem sluit aan bij mijn wensen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Onder andere het actuele stroom + gasverbruik, grootte van je woning (flat, vrijstaand, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, nieuwbouw) de omvang van het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Globaal onderscheiden we 3 types. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Hierna bekijk jij hulp bij het kiezen van een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met goede isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Een CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en springt bij als het koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en werkt voornamelijk bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Het maakt het niet uit waar je woont (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp De Glind). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Je hebt al bijdragen vanaf €1600, maar lopen op tot €11400. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp krijg je vaak al €2200. In het geval van een grond/water systeem incasseer je zo €7500. De ISDE hulp gaat hand in hand met de milieuvriendelijkheid van het product. Hierna check jij direct populaire subsidies in De Schiphorst bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Weishaupt/Monarch WWP L 20 I-2 140 €2700
Water/water Heliotherm HP20SWW 28 €4600
Grondboring Techneco Vulcan 05 ACM (G/W) 5,00 €2800

warmtepomp-De Schiphorst


Warmtepomp offerte aanvragen De Schiphorst

Vandaag nog installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in De Schiphorst. Waar vindt jij de beste prijzen? Belangrijk: Kies niet doodleuk voor de goedkoopste leverancier. Bekijk ook de after sales service. Een persoonlijke offerte ontvangen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, vul je gegevens in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een kostenoverzicht van lokale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in De Schiphorst.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Eenvoudige bediening
Eigen bespaarassistent

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Verwarmen op duurzame manier
Reductie van Co2 uitstoot

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Simpele interface
Lagere energielasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Combineren met zonnepanelen
Minder schadelijke stoffen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Combineren met vloerverwarming
Besparen op gasverbruik

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Hybride of All-electric
Een bewuste keuze

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Onderhoudsarm
Erg zuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Eenvoudig te installeren
Op lange termijn voordelig

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Laag energieverbruik
Een groene keuze

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
Persoonlijke ondersteuning
Efficiënt systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Hybride of standalone
Zeer enerziezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Veelzijdig gebruik
Schoon & veilig systeem


Zonneboiler De Schiphorst

Op een andere manier energie besparen in De Schiphorst: een zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit artikel gebruikt zonlicht om water op te warmen. Zo’n zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Door gebruik van dit concept bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte is gelijk aan 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor vaak tot 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het is een 3 componenten systeem: Een speciale collector (variatie op zonnepanelen), het warmwaterreservoir en circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (een warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in De Schiphorst schommelt rond de €4750. Dat is inclusief plaatsing. Er zijn ook subsidies mogelijk. Het product is niet altijd rendabel. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Check: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een HR-ketel om de watertemperatuur op het gewenste niveau te krijgen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen De Schiphorst

In combinatie met een warmtepomp kiezen veel mensen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in De Schiphorst genereren. Dit vergt niet veel. 4, 8 of 10 zonnepanelen, een omvormer en een geschikte installatiemonteur die het installeert. Het prijskaartje ligt in de range tussen €2250 en €6900. Opletten: de kostprijs hangt sterk af van o.a. het aantal panelen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Door gebruik van onze offerte-tool kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je (ongeveer) weet wat het energieverbruik (gas en stroom) is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen De Schiphorst.