Warmtepomp Cuijk

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Cuijk. Dit is een populaire aanpak om een huis op te warmen (en te koelen). Dit systeem dient als verwarming van je huis en eventueel voor warm water. Zo’n installatie maakt gebruik van energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een populair alternatief, voor de cv-ketel op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas mindert met 36 – 59%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door de relatief hoge subsidies laten opvallend veel gezinnen in Cuijk een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat zijn deze prijzen? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Via warmtepompaanbieders.nl lees jij daarover hulp en advies. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Keyter ketels.

warmtepomp vergelijken Cuijk

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Tot 44% CO2 besparing.

Lagere energiekosten

Dankzij een warmtepomp bespaar je zo’n €360 op de energierekening.

Voor alle woonhuizen

Voor ieder type woning (provincie Noord-Brabant) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Cuijk Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Zo’n installatie genereert zo warm water voor verwarming en warm tapwater. De installatie draait op stroom. Dus: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het product haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een vloeistof (koudemiddel) vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt supersnel, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor perst deze damp samen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel helpt mee aan een schoner milieu. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Wat ga ik besparen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en de manier van gebruik. De bezuiniging op de energierekening loopt al vlug op tot €315 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Daardoor zul je moeten beschikken over spaarcenten. De huidige terugverdientijd bedraagt tussen de 7 en 10 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2500 €6700 5 jaar
Lucht-lucht €2800 €3100 €5900 8 jaar
Water-water €9500 €4100 €13600 12 jaar
Lucht-water €8100 €4100 €12200 12 jaar
Grond-water €11800 €8500 €20300 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Cuijk?

Het plaatsen van zo’n warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs moeten zich houden aan diverse verplichtingen en opleidingen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Cuijk? In deze buurt zijn er een hoop bekwame vakmensen. Zeer goed in het installeren en onderhouden van het WTW. Weten of er een installateur in de buurt van Cuijk voor jou klaarstaat? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en krijg binnen korte termijn een offerte via deze capabele warmtepomp specialist uit jouw regio. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Britsum.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan op het ogenblik veel verschillende systemen. Elke installatie met een ander kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4300 en loopt op tot €25000. De totaalprijs komt tot stand door de apparatuur. Vergeet niet: ook de plaatsing van de pomp is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het goedkoopste systeem is doorgaans de hybride ketel. Al te bestellen vanaf €4500, inclusief ketel en installatie. Een pomp onder de grond is aannemelijk prijziger. Dit kost al gauw €25000 (incl. boring en alle toebehoren). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Cuijk.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht-water (bijv. Carrier) €6150
Water/water (zoals Weider) €18900
Grond/water (van o.a. Techneco) €8400
Hybride (ARTEL) €7500

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk type warmtepomp past bij mijn situatie? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Onder andere het huidige gasverbruik, de woning eigenschappen (nieuwbouw, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, oud huis) de samenstelling van je huishouden, en natuurlijk budget. Globaal onderscheiden we 3 types. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop bekijk jij een beschrijving van zo’n pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Verwarmt je hele huis en regelt warm tapwater. Alleen aan te raden voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. De CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en wordt meer en meer geplaatst in woningen met een mechanische afzuiging. Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dus ook voor een warmtepomp Burum). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1600, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €11500. Op zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1600. In het geval van een grond/water systeem gaat het nog verder omhoog, tot wel €8000. De hoogte van de ISDE subsidie komt tot stand op basis van de functionaliteit van de ketel. Nu check jij direct geldende subsidies in Cuijk bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Viessmann Vitocal 222-S AWBT-E-AC 221.C13 100 €2300
Water/water Galletti LEW 071WL 69 €8700
Grondboring Stiebel-Eltron WPF 13 (232913) 13,00 €3100

warmtepomp-Cuijk


Warmtepomp offerte aanvragen Cuijk

Vandaag nog het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Cuijk. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Vergis je niet: Kies niet lukraak de meest voordelige aanbieder. Neem in je overweging ook zaken mee als garantie en servicevoorwaarden. Direct advies voor jouw situatie? Klik op de knop hieronder, beantwoord de gestelde vragen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een kostenoverzicht van installateurs uit jullie streek.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Cuijk.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Gemakkelijk te plaatsen
Flinke kostenbesparing

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Eenvoudig te installeren
Bespaar honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Eenvoudige installatie
Zeer energiezuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
O.a. mechanische ventilatie
Hoge besparingen mogelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Aantrekkelijke terugverdientijd
Reduceer energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Gemakkelijk te plaatsen
Korte termijn rendamenten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Slimme thermostaat
Een lagere energienota

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor woningbouw
Eenvoudig te installeren
Verlaag je vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Werkt het hele jaar
Vermindert broeikasgassen

installateur energiewacht

Energiewacht

Gecertificeerde installateur
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Zeer enerziezuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Ook in de winter werkzaam
Besparen op gasverbruik

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Diverse modellen
Reduceer energielasten


Zonneboiler Cuijk

Een andere optie om energie te besparen in Cuijk: de zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit artikel maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Zo’n zonneboiler werkt op het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Door deze tool bespaar je fors op je gasverbruik. Hoe? 1 m2 aan dakoppervlak levert +/- een gas-reductie van 100 m3. Zo’n zonneboiler levert vaak om en nabij 50% van al het warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (dit is de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Cuijk begint vanaf €5750. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Er gelden aantrekkelijke subsidies. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Let op: De zonneboiler coöperereert met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het water (temperatuur) tot de juiste hoogte te verhitten (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Cuijk

Samen met de populaire warmtepomp gaan veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan ben je nog “groener” bezig. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Cuijk opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Verscheidene zonnepanelen, 1 omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die de montage regelt. Het prijskaartje varieert tussen de €2500 en €4500. Belangrijk: het prijsvoorstel komt met name tot stand door factoren zoals merk en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebaseerd op deze website kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat jij een indicatie hebt wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Cuijk.