Venco Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van Venco. Het is een nieuwe methode om een huis op te warmen (en te koelen). Dit systeem zorgt voor verwarming van de woning en zorgt voor warm douche-water. Het systeem maakt gebruik van energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een populair alternatief, en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot neemt gemiddeld af met 32 – 62%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door gebruik te maken van subsidieslaat een groeiend aantal bewoners een Venco warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder lees jij daarover verdere info. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp iDM.

warmtepomp van Venco

Duurzame oplossing

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Reëel: 52 procent CO2 beperking.

Een lagere energienota

Met behulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €360 op jullie energienota.

Voor elk huis

Voor elk type huis zijn passende oplossing mogelijk.

Werking en kosten van de Venco warmtepomp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een Venco warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de Performo-AE H 55) haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit systeem gebruikt die warmte voor warm water voor verwarming en warm tapwater. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Concreet: je gebruikt meer stroom, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wil jij daarover meer informatie? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De machine onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een unieke vloeistof verdampt naar de compressor. Dit koudemiddel kookt supersnel, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Venco?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Neem bijvoorbeeld de Performo-AE H 55? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn momenteel allerhande systemen. Elk met een ander kostenplaatje. De investering van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4800 – €20000. De kostprijs komt tot stand door de machine zelf. Goed om te weten: ook de installatie is complex en dus duur. Het goedkoopste systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze haal je in huis vanaf €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Een pomp onder de grond is aannemelijk prijziger. Dit begint vaak vanaf €20000 (incl. boring en alle toebehoren). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Venco. Lees ook verder over: warmtepomp kopen in Veendam.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €11000
Water-water €24000
Lucht-lucht €9000
Lucht-water €5000
Hybride €5000

warmtepomp Venco


Venco warmtepomp offerte aanvragen

Probleemloos de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je bekijk snel alle energiebesparende producten van Venco. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Belangrijk: Kies nooit blind de scherpste offerte. Bekijk ook de after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de details in en begin jouw avontuur om energie te besparen. Dit kan in heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Leeuwarden is mogeiljk.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een offerte van lokale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope Venco warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle systemen. Denk aan de Venco Performo-AE H 55.